Fleksibilitet med pod-design for virtualiserte datasentre

Når det gjelder virtualiserte infrastrukturer, er det flott at vi i dag har mye fleksibilitet. Vi er fleksible ved at vi ikke byrder på å designe mest rundt tradisjonelle, fysiske serverbaserte arbeidsmengder. Virtualisering er ganske fleksibel ved at vi kan designe rundt hvilken som helst virtualiseringsplattform, hvilket som helst prispunkt og hvilket som helst ytelsesnivå.

Forestillingen om en pod, eller containert arkitektur, ble populær med vSphere og Hyper-V-teknologier som vinner terreng i datasentre overalt. Mange av de store maskinvare- og programvareleverandørene har laget “forhåndskonfigurerte” systemer som oppnår denne forestillingen om en pod-arkitektur ved å bruke en enkelt (eller liten) bunke med komponenter. I min egen virtualiseringsopplevelse har jeg følt meg mer komfortabel og i kontroll over situasjonen ved å designe mine virtualiserte infrastrukturer etter mitt eget valg for hver komponent. Dette lar meg ta veldig spesifikke beslutninger hvert trinn, og også endre dem avhengig av andre situasjoner (som nivåer, spesifikke plasseringskrav eller forskjellige applikasjonshensyn). Figur A nedenfor er en enkelt pod-design som en kan bruke på et VMware vSphere-miljø:

Figur A

Det viktige å merke seg i denne ordningen er at det er mange nivåer av fleksibilitet. For det første er det en grov antagelse om det totale antallet VM-er i dette bassenget - jeg tilbød 100. Dette avhenger av for mange faktorer til å komme med konkrete anbefalinger, men faktum er at du som IT-administrator vet mer om profilen din. Men det kan endre seg. Det er her fleksibiliteten til poddesignet kommer inn. Du kan ta beslutninger rundt denne pod, og når miljøet ditt vokser, kan du til og med legge til en annen pod. Denne podsen kan også være et tre-vert design, og kanskje trenger du ikke Tier 2-lagring. Det er poenget - at du kan designe en pod til budsjettmessige begrensninger og til applikasjonsresultatprofilene dine. Ta denne designen litt nedover veien, der noen flere pods er lagt til. Dette er vist i figur B :

Click image to enlarge.

I dette eksemplet har vi fem forskjellige pods og en virtuell pod angitt til administrasjon og databeskyttelse. Dette kan også omfatte ting som Active Directory, filservere og infrastruktur for ekstern tilgang. Kjernen i pod-arkitekturen er å levere applikasjoner til infrastrukturen. Dette kan også omfatte en utpekt pod for tjenester som VDI, bassenger med utviklingssystemer og "alt annet som kommer nedover veien". En sidebeskjed om denne designen, i samsvar med pod-designen, gjør at du enkelt kan justere infrastrukturressurser til tilbudsrammer som VMware vCloud Director.

Personlig har jeg virkelig hatt glede av å designe pods og se pods distribuert i virtuelle miljøer, nettopp til individuelle behov. Hvordan har du designet pods for virtualisering? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com