Fem Webmin-moduler som gir deg ekstra kraft og kontroll

Webmin er et av disse administrasjonsverktøyene som enhver IT-proff skal vite bakover og fremover. Det er kraftig, pålitelig, gir deg et sentralt sted for alle serveradministrasjonsverktøy, og det kan utvides. Massevis av moduler er tilgjengelige for å forbedre Webmin-installasjonen. Fra tilgang til CruiseControl til Zmailer, finner du en modul for omtrent alt under solen. Her er fem moduler som hjelper deg å ta vare på oppgaver som normalt ikke ville ha nettbaserte konfigurasjonsalternativer. Merk: Alle bortsett fra en av koblingene tar deg med til den faktiske nedlastingen av modulen.

Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Certificate Manager

Certificate Manager ( figur A ) lar deg opprette og administrere OpenSSL-sertifikater på en enkel måte Webmin. Modulen ble opprinnelig utviklet av Caldera, og har fortsatt å vokse og utvide seg. Senere iterasjoner støtter CSR-signering, PKCS12-konvertering og tilgangskontroll.

Figur A

Certificate Manager

2: DansGuardian

DansGuardian ( figur B ) lar Webmin-administratoren konfigurere DansGuardian proxy-server fullstendig uten å måtte slippe inn kommandolinjen. Dette er en velsignelse ikke bare for Webmin-brukere, men også for DansGuardian-brukere.

Figur B

dansguardian

3: Dovecot

Dovecot ( figur C ) gjør det mulig for e-postadministratoren (eller alle som administrerer en server) å konfigurere mange aspekter av Dovecot IMAP / POP3-serveren. Med denne modulen kan du konfigurere nettverk og protokoller, bruker- og påloggingsalternativer, e-postfiler og SSL. Du kan også redigere konfigurasjonsfilene manuelt.

Figur C

Dovecot

4: Filesystem-sikkerhetskopi

Filesystem-sikkerhetskopi ( figur D ) lar deg enkelt sikkerhetskopiere og gjenopprette forskjellige filsystemer på serveren din. Disse sikkerhetskopiene kan gjøres i TAR-format og lagres på maskinen du jobber fra. Riktignok vil ikke dette sikkerhetskopisystemet gjøre deg i stand til å gjøre bare metall- eller systemtilstands sikkerhetskopieringer. Men for raske og enkle sikkerhetskopier av eksternt filsystem kan det ikke slå.

Figur D

Sikkerhetskopiering av filsystem

5: ProFTPD Server

ProFTPD Server ( figur E ) er en av de beste FTP-serverne du vil finne. Å kunne konfigurere og administrere en FTP-server fra Webmin kan være ganske nyttig. Med denne modulen kan du administrere tilgangskontroll, filer og kataloger, alternativer for nettverk / logging, alternativer per katalog, autentisering og mer. Hvis du trenger en FTP-server, men ikke ønsker å konfigurere en manuelt, er denne modulen det du trenger.

Figur E

ProFTPD-server

Utvid og erobre

Du vil bli overrasket over hvor mange tredjepartsmoduler som er tilgjengelige for administrasjonsverktøyet til Webmin. De fem du ser her vil utvide Webmin-administrasjonsfunksjonene til å dekke funksjoner du ellers ikke kan håndtere ved hjelp av en nettleser.

Tilleggsressurser

  • Fem adminiseringsverktøy som bygger bro mellom plattformen
  • Konfigurer Apache ved hjelp av Webmin
  • Gjennomgang: Gadmintools-pakke med konfigurasjonsverktøy

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com