Fem ting fra VMworld som vil endre datasenteret

Da jeg nylig skrev at årets VMworld-arrangement var viktig, holdt jeg tilbake noen av detaljene. Jeg har litt tilgang til informasjon om fremtiden til VMware-produkter, i likhet med mange i vExpert-programmet. Men selvfølgelig ønsket jeg å holde på til det offentlige forumet for arrangementer brakte alt frem.

Nå som arrangementet er over, har jeg hatt en sjanse til å la det hele synke inn (det tar litt tid), og her er de viktigste takeawayene mine fra VMworld. La oss bryte dem ned på denne måten:

# 1 Nettverk

Jeg tror personlig at dette er den mest grunnleggende forskjellige endringen som kommer vår vei. VMware-programvaredefinert datasenter inkluderer nettverk i kjernen av neste generasjons infrastruktur. En av de viktigste løsningene for å oppnå dette er NSX. NSX er teknologi fra det nylige anskaffelsen av Nicira. NSX er en nettverksvirtuelliseringsmotor som lever på hypervisoren, og effektiviserer hele nettverket effektivt, ikke bare grensesnitt, slik vi har sett med virtuelle brytere.

Den vesentlige forskjellen her er at sikkerhetsprofiler opprettes og brukes på VM-er og den virtuelle infrastrukturen. Det er ikke en gjengjeldelse av det fysiske nettverket til den virtuelle infrastrukturen som standard vSwitch effektivt er. Gjør deg klar for noen lange samtaler med nettverksteamet, men tillatelsesmodellen lar NSX-virtualisering overleveres til dem for å administrere om du ønsker det. Den gode nyheten er at en av de beste kommunikatørene i IT-samfunnet,

VMware Virtual SAN kan utnytte direkte tilknyttet lagring som en datastore for å kjøre VM-er. Hvis du synes dette høres kjent ut, er det derfor. VSphere Storage Appliance er et tidligere produkt som fungerer mer som en tradisjonell VSA. Det virtuelle SAN som ble mye hypet på VMworld er veldig funksjonsrikt, inkludert SSD-hurtigbufring, mer elastisitet og bedre integrasjon med vCenter. Det overvinner sannsynligvis noen av begrensningene fra vSphere Storage Appliance. Dette produktet er for øyeblikket i Beta.

# 3 vSphere 5.5

Gjennom årene har vi sett utgivelsene gå slik: 3, 3, 5, 4, 4, 1, 5, 5, 1, og nå er 5, 5 kunngjort. Vi hadde ikke en 3.1, og vi hadde heller ikke en 4.5. vSphere 5 har forskjellen fra å ha nå tre utgivelser innenfor sin store syklus. Det er interessant å merke seg at vSphere 5.5 også har et nytt navn, “vSphere 5.5 Platform”. Du kan lese "Hva er nytt for vSphere 5.5" (jeg blir fortsatt vant til det nye navnet; vi får se) online nå, men det er ennå ikke tilgjengelig. Det var en viss forvirring rundt tilgjengeligheten på arrangementet, men jeg er sikker på at det snart kommer til å se ut. Det er mange nye ting i vSphere 5.5, men jeg er mest kilet for å endelig se VMDK-støttegeometri større enn 2 TB. Det er kult!

# 4 vCloud Automation Center

VCloud Automation Center (vCAC) er en ny måte å samle alt på. Bokstavelig talt alt. Ikke bare vSphere, men andre komponenter i et moderne datasenter. Nå er den vanskelige delen at dette ganske tydelig kommer til å være retningen for rask levering av VMware-programvaredefinert datasenter. Under VMworld ble det kunngjort at funksjonaliteten som er tilgjengelig i vCloud Director, vil havne her og direkte i vSphere, så dette betyr at vCAC er retningen fremover.

# 5 Vi må fortsatt endre applikasjonene våre

Dette er egentlig ikke noe nytt, men vi er på et tidspunkt der vi kan gjøre utrolige ting i datasenteret vårt. Hvorfor blir vi fremdeles belastet med applikasjoner som ikke oppfører seg bra med alle disse fremskrittene? Vi kan tilby god distribusjon, tilgjengelighet og ytelse, så jeg tror infrastrukturteamet nå kan presse litt hardere på applikasjonsteamene for endelig å få alt virtuelt. Jeg tror vi er nær, men vi trenger bare å kommunisere til applikasjonseierne hvorfor noen applikasjoner fungerer bedre enn andre for å sikre tilgjengelighet, migrering, lagringsforbruk, ytelse og mer.

Trening kan være i orden

Jeg vil tilby et siste råd for hva alt dette betyr i dag. Mellom NSX, vCAC og VMware Virtual SAN er vi inne i en ny epoke med VMware-virtualisering. Jeg vil gå så langt å si at gjennom vSphere 4.1 kan man ganske enkelt "selvlære" hvordan man distribuerer, installerer og driver en virtualisert infrastruktur. Disse nye teknologiene har ikke det samme nivået av adopsjon, og jeg vil anbefale å trene investeringer for å implementere ting riktig. Å lære å feilsøke disse ekstra lagene med automatisering, orkestrering og abstraksjon er det første trinnet, og formell trening kan være et bra sted å starte.

VMworld var mye mer enn dette; men jeg tror dette oppsummerer det godt. Hva var VMworld for deg? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com