Fem Linux-verktøy som ikke lar deg gjøre det

Med Linux vil du finne ganske mange sikkerhetskopieringsverktøy, alt fra altfor enkle til altfor kompliserte. Det er kommandolinjeverktøy, GUI-verktøy, serverbaserte verktøy og kombinasjoner. Noen av disse sikkerhetskopiene er så utrolig vanskelige, nytten av dem kommer i tvil. Så hvor finner du det lykkelige mediet? Det avhenger selvfølgelig av formålet ditt og budsjettet.

Jeg vil foreslå hva jeg mener er de fem beste Linux-sikkerhetskopieringsverktøyene, som dekker alt fra det enkle skrivebordet til de kompliserte server-sikkerhetskopiene. Disse er alle gratis, bortsett fra ett bedriftsverktøy som krever støtte.

1: LuckyBackup

LuckyBackup er mitt go-to backup-verktøy for Linux-skrivebordet. Det er enkelt å bruke og fleksibelt, pålitelig, og det er en av få desktop GUI-oppføringer som gjør det enkelt å sette opp planlegging. Men ikke la brukervennligheten lure deg. LuckyBackup er kraftig. Lucky kan håndtere fulle sikkerhetskopier, stillbilder, synkronisere sikkerhetskopier, inkludering / ekskludering, lokale eller eksterne sikkerhetskopier, gjenopprette, simulering og mye mer. Hvis du leter etter den perfekte Linux-desktop-sikkerhetskopien, kan LuckyBackup bare være din heldige sjarm.

2: DejaDup

DejaDup er et annet brukervennlig Linux desktop backup-verktøy. Noen brukere kan synes det er altfor forenklet, med det ene vinduet som består av to store knapper merket Gjenopprett og sikkerhetskopi. Men det er en anstendig funksjonsliste bak de to knappene. DejaDup tilbyr støtte for lokale og eksterne sikkerhetskopier (til og med Amazon S3, RackSpace Cloud Files og Ubuntu One), kryptering, komprimering, inkrementelle sikkerhetskopier, backup-planer og full GNOME-integrasjon. Det enkle grensesnittet er med andre ord ideelt egnet for brukere som ønsker et verktøy som kan sikkerhetskopiere dataene sine uten mye kompleksitet.

3: Tar / rsync

Disse to kommandoene er brød og smør fra de fleste backup-systemer. Men bare fordi de brukes av så mange GUI-verktøy, betyr det ikke at du ikke kan bruke dem fra kommandolinjen. Med disse to verktøyene, og litt bash scripting, kan du lage noen kraftige backup-løsninger. Legg cron til miksen, og de kraftige, brukergenererte verktøyene kan planlegges like fleksibelt som ethvert backup-verktøy. Disse verktøyene er ofte det eneste alternativet når du arbeider med en GUI-mindre server.

4: DD

Dd-kommandoen er et ideelt kommandolinjeverktøy for å lage bit-for-bit kopier av en harddisk. Dette verktøyet kan kopiere en enkelt fil eller en hel stasjon. Når du trenger å klone en stasjon, og kommandolinjen er alt du har tilgjengelig, er dd det du trenger. Som tar / rsync-en-to-slag, kan dd og rsync gjøre det samme, bare med en hel stasjon. Bruk dette verktøyet til å lage vanlige bilder av stasjonen din i tilfelle noe katastrofalt skulle skje og du må gjenopprette en klonet kopi av en stasjon.

5: Acronis for Linux

Det er riktig, en av Mac Daddies med sikkerhetskopiering har et alternativ for Linux-serveren. Acronis Backup and Recover (ABR) 11 for Linux har kommet, og det er ren kraft. En fullstendig, GUI enterprise backup-løsning er tilgjengelig for de som trenger en seriøst kraftig backup-løsning med inkludering av støtte. Gitt, kostnadene for ABR 11 ($ 853 per lisens) vil stoppe på budsjettet ditt. Men for de som er avhengige av et selskap bak produkter, er ABR 11 det rette verktøyet for jobben.

Andre valg?

Fem sikkerhetskopier, fem stiler og fem mulige løsninger for dine Linux-behov. Alt fra den enkle backup-en til den kraftige og kostbare sikkerhetskopien i bedriftsklasse. Er det andre Linux-backupløsninger du vil legge til i denne listen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com