Fem viktige apper for vSphere-verktøyet ditt

vSphere-administratorer trenger flere verktøy for å gjøre jobben sin effektivt og for å få ytterligere innsikt i miljøet. Den gode nyheten er at mange av verktøyene er tilgjengelige gratis og direkte fra VMware. Enten det er å manipulere virtuelle maskiner fra iPads bekvemmelighet, ta et øyeblikksbilde av inventar eller skripte ut et antall vSphere-elementer, er verktøyene der.

Alle disse verktøyene jeg skal vise er gratis. Men de fleste krever VMware vCenter Server, slik at de vanligvis ikke kan utnyttes ved å bruke bare den gratis ESXi-hypervisoren.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: vSphere Client for iPad

Når det gjelder nettbrettberegning, er iPad konge. Den noe upraktiske delen er at du må laste ned iPad Client fra Apple App Store. Derfra må du installere VMware vCenter Mobile Access (vCMA) virtuelle apparater tilkoblingsmegler. Men ingen konfigurasjon er nødvendig på vCMA. Bare la den starte opp og få en DHCP-adresse. Figur A viser vCMA som er lastet ned og installert som et virtuelt apparat.

Figur A

vCMA

VSphere Client for iPad kan nå pekes på IP-adressen til vCMA for å logge på et vCenter Server-system. Herfra er ting som å slå på, slå av, avbryte og andre grunnleggende oppgaver tilgjengelig for å administrere virtuelle maskiner. Også på skjermen er det raske og enkle synspunkter i den virtuelle maskinens grunnleggende CPU og minne- og diskprestasjonsinformasjon.

VSphere Client for iPad erstatter ikke den tradisjonelle vSphere Client når som helst, men det vil være et kjærkomment tillegg til administratoren mens du er på farten eller gir en måte å se noe sanntidsoppførsel til en mistenkt virtuell maskin.

2: VMware vCenter Converter

VMware Converter er ikke et verktøy som er forbi det viktigste. Det er fortsatt mange brukssaker for Converter, inkludert flytting av VM-er utenfor klyngebegrensninger og noen endringsteknikker som bare kan gjøres mens VM ikke er frakoblet.

Den nåværende versjonen er 5.0 og sluppet ut i fjor under VMworld da ingen så på. Den inkluderer støtte for vSphere 5, men introduserte også en rekke nye drapsmessige funksjoner. For eksempel kan den nå importere Hyper-V VM-er og sikkerhetskopiere bilder direkte til virtuelle vSphere-maskiner. Figur B viser dette trinnet i importprosessen.

Figur B

VMware Converter

Den andre kritiske funksjonen som VMware Converter 5 tilbyr vSphere-administratorer, er muligheten til å tilpasse blokkstørrelser på gjesteoperativsystempartisjonen. Tidligere vil systemer som ble lest av VMware Converter og skrevet til et VMFS-volum på en ESXi-vert pådra seg partisjonsforskyvninger som ville føre til duplisert lese- og skriveoppførsel, da hver forskyvningsblokk ble feiljustert til vertsfilsystemet på VMFS-volumet. Dette viktige alternativet er en standard med VMware Converter 5.

3: vCenter InventorySnapshot

VCenter InventorySnapshot-verktøyet lar den nåværende konfigurasjonen bli vurdert og eksportert via en engangs iterasjon av Java-appletverktøyet. Dette er nyttig for de som jobber med å lage vSphere-laboratorier med komplisert klynge- og DRS-konfigurasjon på en gjentagende basis. Verktøyet InventorySnapshot vil autentisere mot vCenter Server og deretter samle alle objekter i datasentrene og klyngene. Figur C viser godkjenningstrinnet.

Figur C

vCenter InventorySnapshot

Hele konfigurasjonen av klyngeobjektene rapporteres som et PowerCLI-skript (vSphere PowerShell-utvidelsen). Muligheten til å lagre dette skriptet for å gjenoppbygge en klynge kan være uvurderlig i laboratoriesituasjoner så vel som produksjonsmiljøer som kan ha tilpassede DRS- eller HA-attributter. Du kan også være vert for passordendringer i vCenter InventorySnapshot-verktøyet.

Andre vSphere-objekter, for eksempel nettverk, datastores og VM-er, er representert i rapporten. Å ha dette eksportert for senere analyse av klyngekonfigurasjon er også gunstig, spesielt for vSphere-miljøer i produksjonen.

4: ThinApped vSphere Client

Hvor mange ganger har du vært opp til et system og ønsket å kjøre vSphere Client, men det er ikke installert der? VMware har produsert en offentlig distribuerbar versjon av vSphere Client i en ThinApp-form. Du husker kanskje ThinApp som en applikasjons virtualiseringsløsning - så hvorfor ikke gjøre dette med vSphere Client selv?

VSphere Client er en voluminøs installasjon, spesielt hvis bare for engangsbruk. ThinApped-klienten er imidlertid lett og krever bare rundt 168 MB lagringsplass. Dette gjør det perfekt å sitte med andre vanlige verktøy på en USB-stasjon for rask og enkel tilgang når flere Windows-PCer og vSphere-miljøer brukes. Du vet at du kjører ThinApped-versjonen av vSphere Client når ThinApp splash-skjermen vises, som vist i figur D.

Figur D

ThinApped vSphere Client

Når klienten er lastet inn, ser den ut som den normale vSphere-klienten du bruker på PC-en; all funksjonalitet oppfører seg på samme måte som den originale installasjonen. Dette kan også være nyttig når du trenger å produsere dokumentasjon for en blanding av miljøer. For eksempel er vCenter Server i versjon 5 og vSphere Client-installasjonen er i versjon 5, men du trenger dokumentasjon for skjermbilder på vSphere Client versjon 4.

5: vSphere PowerCLI

Nøkkelen til å slippe løs vSphere-kraften er å kunne automatisere oppgaver som krever mye repeterende arbeid i vSphere Client. VMware vSphere PowerCLI er svaret, ettersom det er en PowerShell-utvidelse spesielt for vSphere. Det er også et utrolig samfunn som støtter PowerCLI, da sjansen er stor for at noen andre er i samme situasjon som deg.

Det er enkelt å installere vSphere PowerCLI, og du kan være i gang øyeblikk. Derfra kan du utnytte noen av de store samfunnsressursene for å hente data fra vSphere-miljøet. En ressurs er et veldig nyttig innlegg av Luc Dekens om hvordan du bestemmer IP, vertsnavn, brukernavn og sesjonspålogging for alle aktive vSphere-tilkoblinger. Dette er forskjellig fra skjermen for vSphere-økter, fordi den bare forteller oss brukernavnet, tidspunktet og om de er aktive. Figur E viser skriptet uthevet i Lucs innlegg som kjøres og gir umiddelbart min brukbare informasjon.

Figur E

vSphere PowerCLI

Du kan kjøre enklere skript for å rapportere beholdningen av elementer som verter. Du kan kjøre dem med en foring, for eksempel "Get-VM."

vSphere PowerCLI er unik ved at du kan bruke den til det automatiseringsnivået du er komfortabel med. Dette gjør det enkelt å komme i gang, og det er mange ressurser på nettet som kan hjelpe deg med PowerCLI-skripting.

Hvilke verktøy skal du bruke?

Hvert av disse verktøyene vil spille en rolle i å hjelpe deg å gjøre med alle vSphere-oppgavene som kreves. Er det noen vSphere-verktøy du ikke kan leve uten? Del favorittverktøyene dine nedenfor.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com