Første blikk: IBMs nye x86-servere sikter mot skyen

Forrige tirsdag kom IBM med to store kunngjøringer. Den første var avdukingen av den nye NeXtScale nx360 m4-serveren. Dette representerer det siste tilskuddet til IBMs x86-serie. Den andre kunngjøringen var utgivelsen av x3650 M4 HD. Dette representerer et nytt tillegg til selskapets linje med lagringsmatriser.

NeXtScale nx360 m4 (vist i figur A ) er en halv bredde, 1U-server. Prosesseringskraft leveres av to Intel Xeon E5-2600 v2 CPUer. Serveren støtter Ethernet-, fiberkanal- og InfiniBand-nettverk. Når det gjelder Ethernet, kommer 1 GBe som standard på modellen; den kan oppgraderes til 10 GB. Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server, VMware vSphere Hypervisor (ESXi) og Windows Server er støttede operativsystemer.

Figur A

Intern lagringskonfigurasjon på serveren støtter en rekke HDD-er, inkludert en konfigurasjon på fire 1, 8-tommers solid state-stasjoner. Maksimal kapasitet er 4 TB internt. Om ønskelig er en Storage Native Expansion Tray (kalt NEX) tilgjengelig. Dette kan inneholde opptil 8 3, 5 tommers harddisker for en teoretisk 32 TB-kapasitet. NEX har de samme dimensjonene som serveren, dvs. halv bredde og 1U. Serveren passer inn i et NeXtScale nt1200-kabinett (vist til høyre i figur B ). Skapet har tolv bukter og er 6U i høyden. Når du installerer syv av disse vedleggene og fyller dem alle med servere, har du 84 servere. Den halve bredden på nx360-serveren tillater en høyere tetthet av servere i en gitt rackplass. Storage Native Expansion Tray passer også i nt1200-chassiset, noe som muliggjør en miks og match-konfigurasjon.

Nx360 m4 er beregnet for utgivelse i oktober 2013. Halvbreddestørrelsen og kapasiteten til å stappe flere enheter inn i en rackplass kan vise seg å være attraktive ved å la selskaper utvide serverinfrastruktur raskere uten vesentlig innvirkning på datasenterets fotavtrykk.

IBMs andre kunngjøring var en ny lagringsenhet kalt x3650 M4 HD. Prosesseringskraft for x3650 M4 HD er levert av en eller to tolv-kjerne Intel Xeon E5-2600 V2-prosessorer. X3650 M4 HD kan støtte en rekke stasjoner. For eksempel kan seksten HDD-er og seksten SSD-er installeres i x3650 (som vist i figur C ).

Alternativt kan det installeres opptil tjuefire HDD-er foran på enheten. Figur D viser en konfigurasjon med seksten HDD-er installert. Hardware RAID-konfigurasjon er tilgjengelig for 0, 1, 10, 5 og 50 konfigurasjoner. Maksimal kapasitet (på dette stadiet) er 41, 6 TB.
IBMs NeXtScale-system konkurrerer mot tilbud fra HP og Dell som allerede er på markedet. Et av de klare områdene der et NeXtScale-system kan brukes i, er innen databehandling. Hvorvidt dette siste tilbudet fra IBM kan komme inn i det eksisterende markedet, gjenstår å se.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com