Se først på Astute ViSX all-flash lagringsenhet

Astute, et San Diego-basert lagringsapparatfirma, lanserer et all-flash datalagringsapparat for mellomstore selskaper. Sikkert er det ikke noe nytt med flashlagring - min venn har en SSD på PC-en. Hva er så viktig med ViSX-apparatet?

Hva er et datalagringsapparat?

Et lagringsapparat er en rackmonteringsboks fylt med disker, høyhastighets nettverksgrensesnitt og ytelsesfremmende ekstrautstyr (ja, det er en fysisk ting, og ingenting å gjøre med virtuelle apparater).

Stell og fôring av et stativ har endret seg. For tjue år siden var et 19 "utstyrsstativ i et datarom fullt av fysiske servere, hver med noen få diskplasser. For ti år siden var det fullt av kniver, med en del av SAN lagt til for de store filene. Nå er racket lastet inn med bøtter med ressurser - enorme mengder CPU, minne og lagring. En virtualiseringsansvarlig som VMware Virtual Center, Microsoft Hyper-V eller Citrix XenServer hugger opp og pakker ressurser ut som tusen virtuelle servere.

Hvordan skyver du i en enorm mengde lagringsplass i et stativ? Ved å bolte inn et ViSX lagringsapparat. Du kjøper den, rørlegger den i stativet og bruker en plug-in for å sette den under VMwares kontroll. Du berører ikke de eksisterende VMware-serverne eller oppgraderer SAN-arrayen.

Alternativer for lagringsutstyr

Må du kjøpe et apparat? Er det verdt å bytte de gamle spinnediskene i kundeserveringsmaskinene dine for nye SSD-er? Ytelsesøkningen kan redusere responstiden for tusen kunder. Vel kanskje. Det kan være vanskelig og dyrt å legge til lagring som dette. Å slippe fysiske produksjonsmaskiner ut av drift, overføre data og oppgradere drivere tar tid, planlegging og ekspertarbeid.

Hva med SAN (Storage Area Network)? Er det verdt å legge en haug med SSD-er til de eksisterende spinnediskene? Vel kanskje. SAN er kanskje ikke designet for å takle SSD-erens høye ytelse, slik at du kan få ulempen med prislappen uten fordelen med hastigheten.

IOPS på et øyeblikk

Fordelen med flash-disker har berørt alle. Hvis du prøver å forklare IoT (Internet of Things) til vennen din, kan det hende du må ta med setninger som "faktisk, det er viktig" og "nei, vent, kom tilbake". Prøv å forklare SSD-er (Solid State Drives) til den personen, og du kan synes at de allerede eier en.

En venn av meg oppgraderte nylig hans hjemme-PC-lagring fra en mekanisk spinnende HDD (harddiskstasjon) til en SSD (Solid State Drive), fylt full av Samsung flash-minne. Han ville sette av kjøpet fordi SSD-kapasitet er så mye dyrere enn HDD-kapasitet. Han migrerte dataene sine, byttet diskene, startet opp maskinen og ventet. Ikke så veldig lenge, som det skjer - tiden fra boot til desktop ble kuttet fra minutter til sekunder. SSD-er er ti ganger raskere enn spinningsplater.

Støtte regner med at 90-95% av et mellomstore foretaks lagringskrav ikke trenger den hastigheten som høyytelsesblits tilbyr. Microsoft Exchange-, SharePoint- og File-serveren trenger ikke å gå så raskt. De andre 5-10% - databaseapplikasjonene som SQL Server og Oracle og VDI-bruk - er hvor fordelen virkelig kjennes.

Målingen for lese / skriveytelse er IOPS (Input / Output operations per sekund). På en typisk arbeidsdag trenger en VDI-bruker omtrent 100 IOPS, og en spinningsdisk takler omtrent 200 IOPS.

Et typisk utvalg av mellommarkeder på 10 spinnedisker gir omtrent 2000 IOPS. 100 VDI-brukere trenger 10.000 IOPS. Det er for stor belastning for at denne rekke mekaniske disker kan takle. Hvis et selskap har 200 VDI-brukere eller mer, kan ikke spinnende disker klare seg i det hele tatt. Et utvalg av 6 SSD-er kan håndtere 140 000 IOPS - størrelsesordrer større.

Flash kontantene

Min venns SSD-bruk på et par hundre dollar er et tegn på det eksploderende flashminnemarkedet. IDC forventer at flashmarkedet vil være verdt 1, 2 milliarder dollar i 2015, et tall som tiltrekker oppmerksomheten - og investeringen - av de største bransjeaktørene.

Astute er ikke en annen IBM, så de må velge kampene sine - de må være best for ett segment av markedet. Helt målrettet mellomstore spillere, selskaper med omsetning over $ 100 millioner. Kundene i mellomklassen - institusjoner for høyere utdanning, lokale myndigheter og produksjonsanlegg - vil ha råd til Astutes supersnelle lagringsenheter med alle blitz.

Et inngangsnivå Astute ViSX 1.6TB-apparat koster $ 32.000. I denne nedre enden er det høy ytelse, men det er dyrt. Flere moduler kan legges til en 45TB-grense. Fantastisk inkluderer inline de-duplisering-maskinvare som øker den effektive grensen til over 200 TB, noe som gjør at prisen faller til under 2 dollar per gigabyte - omtrent på nivå med priser på spinningsdisker på bedriftsnivå. Det er relativt billig på en måte med høy kapasitet per GB.

Overføring av nettverk

Alle har sittet fast i en flaskehals for dataoverføring på et tidspunkt. Når den lille disklampen på den bærbare datamaskinen begynner å blinke på en spent måte, vet du at du er inne for en frustrerende treg økt. Og det er en disk på enden av en høyhastighets lokalbuss. Nettverksoverføring er treg sammenlignet med overføring av spinnende disker, og spinningsdiskene er treg sammenlignet med blits. Selskapet som får nettverksdisklagring til å gå raskere går ut av en vinner.

En annen ingrediens i Astutes hemmelige saus er DataPump Engine. DataPump Engine sørger for at nettverksprosesseringskostnader ikke påvirker ytelsen. Det CPU-intensive arbeidet med å håndtere TCP og iSCSI-nettverk blir lastet ned til DataPump Engine ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) for å dramatisk øke hastigheten på applikasjonen.

Forstyrrelse av spinnende disk

SSD-stasjoner er installert i avanserte bærbare datamaskiner, og SSD-lagringsapparater er installert i store bedriftsnettverk, men det har ikke vært mye for mellomkunder. Det er i ferd med å endre seg; SSD-apparater er klare til å filtrere ned fra toppnivå-spillerne til midtre nivå. Det vil ikke lenger være bare de gigantiske bankene med enorme budsjetter og fiberkanalnettverkene som kan installere denne typen lagringsapparater.

Astute ønsker å vinne flere mellomkategorier med sine nye ViSX lagringsapparater. De bruker SSD-er, de-duplisering og DataPump-motoren for å tilby høy ytelse til en lav pris per GB. Denne kombinasjonen var ikke mulig før. Det er en ny forstyrrelse i det gamle lagringsområdet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com