Finne logghendelser for Hyper-V på Windows Server 2012

I Hyper-V Manager for Windows Server 2012 (så vel som Windows Server 2008 R2 og baserutgivelsen) er det ikke mye i veien for en oppgave- eller hendelseshistorikk for VM, så jeg har alltid funnet at det er en utfordring å finne ut "hva som skjedde" i veien for å logge hendelser.

Heldigvis logger Windows Hyper-V-hendelser, akkurat som i andre roller - i Event Viewer! Så vi kan til og med søke og filtrere disse hendelsene. Nyere versjoner av Windows inneholder nå også kategoriserte loggingsseksjoner, og det er her jeg skal begynne i denne bloggen.

I Event Viewer er jeg vant til å se i delen "Windows Logs" for å finne applikasjonen, systemet eller sikkerhetslogg-hendelsen jeg leter etter. Men med Windows Server 2008, kunne vi også ha komponentloggingsdelene. Dette vil virkelig hjelpe oss med Hyper-V. I snapin-modulen Event Viewer navigerer du til Applications and Services Logs | Microsoft | Windows, og det ligger en rekke Hyper-V-kategorier. Windows Server 8 viser ni seksjoner med gjeldende beta. Dette området av Event Viewer er vist i figur A :

Event Viewer - Hyper-V-seksjoner (klikk for større bilde)
I dette området med Hyper-V-logging kan vi se spesifikke Hyper-V-hendelser. En som er verdt å merke seg er oppgaven som er forbundet med å lage en ny virtuell diskfil (Hyper-V .VHD). Denne hendelsen er logget på Hyper-V-VMMS | Operasjonsdel av Event Viewer og er en hendelses-ID 27311. Figur B viser et eksempel på .VHD-filen som blir opprettet og logget:

Figur B

Hyper-V-hendelse som viser en VHD-fil lagt til en VM på verten

Denne delen av hendelsesviseren har en rekke relevante aspekter ved Hyper-V-logging. En viss logging gjøres i gjestev VM, men det er vanligvis ikke relatert til vertsaktiviteter. Den gode nyheten er at i en ren Windows-verden er det ganske greit å koble de to miljøene med bedriftsrammer som System Center Operations Manager.

Hvordan kan du logge vertshendelser på Hyper-V? Bruker du eksklusivt Event Viewer? Er det flere tips på ermet? Del tipsene dine om Hyper-V-hendelseslogging nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com