Mislykkes med online sikkerhetskopiering

Dette er et gjestepost fra Michael Krigsman fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Michael på ZDNet-bloggen IT-prosjektfeil, eller abonnere på RSS-feeden.

Da jeg prøvde å ta sikkerhetskopi av 350 GB i sikker, pålitelig lagring utenfor stedet, prøvde jeg Carbonite og Mozy, to av de mest respekterte navnene i det elektroniske sikkerhetskopimarkedet. Begge produktene klarte ikke elendig å oppnå mine mål, hver på en pervers annen måte.

Carbonite tilbyr en enkel løsning som kan settes og glemmes, og som skal gjøre livet enkelt. I mitt tilfelle skjedde det noe dårlig underveis fordi jeg ikke lenger kan gjenopprette filer pålitelig. Denne skjermbildet viser hva som skjer når jeg prøver å gjenopprette filer ved å bruke selskapets fjerntilgangsfunksjon:

Som du kan se, kan ikke Carbonite finne den valgte filen min. Ville denne meldingen inspirert tillit til at sikkerhetskopien din er trygg?

Teknisk støtte fra karbonitt var ganske nyttig når du prøvde å diagnostisere og løse problemet. Heldigvis gikk lykken ut etter at støtten sendte problemet til utviklerne for videre undersøkelser og fikseringer. På det stadiet sa støtte egentlig at utviklerne vil håndtere problemet mitt når de vil, uten tidshorisont og ikke engang et klapp på baksiden.

Basert på det samspillet bestemte jeg meg for å prøve Mozy i stedet.

Mozy tar en noe mer konfigurerbar tilnærming til sin backup-programvare, som jeg liker. Jeg overførte de første 200 GB dataene til Mozy uten problemer og med relativt raske opplastningshastigheter på 1, 5 Mbps. Nylig falt imidlertid opplastningshastigheten min til et nivå der store sikkerhetskopier ikke lenger er praktiske. Denne dialogboksen viser min nåværende opplastningshastighet, som er tregere enn et oppringingsmodem:

Mozy support er unødvendig lite hjelpende, sender hermetiske løsninger og ignorerer de faktiske problembeskrivelsene i e-postene mine.

Min nye sikkerhetskopiløsning. Siden behovet for sikkerhetskopiering på stedet forblir, planlegger jeg å installere en ekstern harddisk hjemme hos en venn og bruke et sikkerhetskopieringsprogram for å overføre dataene mine for sikkerhetsbevaring.

Gitt økonomien til leverandører av programvare som tjeneste (SaaS), er dårlig støtte neppe en overraskelse. Disse leverandørene overlever ved å holde kostnadene lave, slik at de kan tilby rimelige priser til forbrukerne. Både Carbonite og Mozy tar omtrent fem dollar i måneden, noe som ikke gir mye rom for dyptgående kundehjelp.

Min elendige backupopplevelse illustrerer både positive og negative sider ved billig nettsky-databehandling. Når skyen fungerer, er alt bra; men ve ham (eller henne) som treffer en fartshump.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com