Exchange 2013: Første gangs installasjon og grunnleggende administrasjon

Microsoft lanserte for å produsere den nyeste versjonen av deres enterprise messaging-produkt Exchange 2013 i oktober 2012. Distribusjoner av Exchange 2013 har hittil vært relativt få, siden RTM-versjonen ikke støttet sameksistens eller migrering fra tidligere versjoner av Exchange, for eksempel Exchange 2007 eller Exchange 2010.

Exchange 2013 kunne bare installeres i miljøer der Exchange aldri hadde blitt distribuert. Dette begrenset produktets potensielle kunder, men ble gjort for å holde produktkadensen i bevegelse. I april 2013 innfridde Microsoft et stort kundebehov ved å slippe Exchange Server 2013 RTM Cumulative Update 1 (CU1), som legger til lokalt sameksistens med eldre Exchange Server-versjoner.

Nå en grunn til å se seriøst på Exchange 2013

Nye brukervendte funksjoner i Exchange 2013, som en Office 365-tema Outlook Web App som kjører i frakoblet modus, vil føre til adopsjon av Exchange 2013. Exchange 2013 har hatt begrenset appell så langt, egentlig bare til den lille til mellomstore organisasjonen distribuere Exchange for første gang i et lokalt eller privat skyscenario, eller til tjenesteleverandørene som starter opp nye vertsmiljøer.

Nå med Exchange migrasjonsstøtte, bør nåværende Exchange 2007 og 2010 kunder som leter etter sameksistens med og migrering til Office 365 begynne å kartlegge Exchange 2013-migrasjonene sine. Det store foretaket som driver meldingsanlegget deres internt, vil sannsynligvis holde seg til Exchange 2010 på kort sikt, siden det er den velprøvde og mest støttede plattformen, men alle organisasjoner bør vurdere Exchange 2013 for ny meldingsinfrastruktur.

Alle Exchange-bedriftskunder bør vurdere å distribuere Exchange 2013 i et isolert laboratoriemiljø for evaluering og bekjentgjørelse først. Du ønsker ikke å distribuere Exchange 2013 CU1 for første gang i produksjonsmiljøet uten å vite hva du kan forvente, fordi det er noen store endringer i Exchange-serverarkitekturen sammenlignet med de tidligere versjonene.

Nye funksjoner i Exchange 2013

Det er noen få virkelig store forbedringer i Exchange 2013 - standouts er Outlook Web App-funksjonen og Compliance-funksjonene.

Outlook Web App

OWA får en stor oppdatering innen utseende og funksjoner. Designet er nesten identisk med Microsofts Office 365 Outlook og Outlook.com, men kjører likevel fullt ut på din forutsetning eller private sky. Figur A viser avanserte postboksfunksjoner som innboksregler som blir endret i brukerens OWA-postboksalternativer.

Figur A

Outlook WebApp (OWA) i Exchange 2013 ser ut som Office 365 og Outlook.com

Det er en uventet andre viktige nye funksjon for OWA i tillegg til brukergrensesnittet (UI) til moderne UI-stil: Outlook Web App Offline Mode. Ved hjelp av HTML5-teknologi er offline-modus en måte å utvide Outlook til både streifende brukere med intermitterende tilkobling, men også til Windows RT-klienter som Surface RT. Frakoblet modus støttes av IE10 +, Chrome 17+ eller Safari 5.

Compliance Management

Dette er et nytt fokusområde for Exchange 2013. Disse funksjonene erkjenner at større eller mer krevende Exchange-kunder holder e-postinfrastruktur på stedet (snarere enn å bruke en skymeldingstjeneste som Office 365) av hensyn til intellektuell eiendom (IP).

Figur B viser Exchange Control Panel (ECP) som brukes til å konfigurere oppbevaringsmerkene som vil være tilgjengelige for brukere å tilordne til sine historiske e-postmeldinger. Legg merke til at andre områder for samsvarskonfigurasjon er på stedet eDiscovery og hold, revisjon, forebygging av tap av data, oppbevaringspolicyer og journalregler.

Figur B

Du får tilgang til Exchange Admin Center ved å bla til / ECP-mappen på OWA-nettstedet.

Helt ny administrasjons-UI

Exchange Management Console (EMC) kjent for en generasjon Exchange-administratorer, erstattes av nye verktøy. Etter å ha installert Exchange 2013-server på en Windows-datamaskin, finner du ikke noe omfattende konsollbasert applikasjonsverktøy som kan lanseres. Snarere, for å få mest mulig gjort, bruker du PowerShell eller Exchange Control Panel (ECP).

Figur B er en oversikt over ett panel i ECP, som er der de fleste Exchange-administrasjonsfunksjoner migrerer til i Exchange 2013. Med andre ord, for å utføre de oppgavene du ville ha gjort i EMC fra tidligere Exchange-versjoner, for Exchange 2013, nå gjør du oppgavene i enten ECP eller med PowerShell. Figur C er et annet syn på ECP, som viser hvordan du kan aktivere modus for offline-tilgang for Outlook Web App.

Figur C

Aktiver offline tilgang til OWA ved å bruke tillatelsesruten i ECP.

Flytting av funksjoner til ECP er velkommen fordi det gjør Exchange enklere å administrere - det er ikke lenger en 'tung' administrasjonskonsoll å installere for å administrere Exchange. Imidlertid betyr det å lære noen nye UI-paradigmer.

Når det gjelder økt avhengighet av PowerShell for å endre Exchange-oppsett, passer dette med Enterprise IT-prosesser som fokuserer på skripting og kommandolinjedrift for å konfigurere bedriftsapplikasjoner. En tett IT-butikk vil nøye samle og lagre PowerShell-kommandolinjene som brukes til å konfigurere Exchange-miljøet deres. Dette styrker målene med å dokumentere organisasjonens konfigurasjon og øker organisasjonens katastrofegjenoppretting.

Exchange 2013: Rask oppsett, mye enklere arkitektur

Antallet Exchange-servertyper og -roller er redusert fra fem til to. De tidligere distinkte serverrollene til Hub, Edge og Unified Messaging-serveren er ikke lenger nødvendig i Exchange 2013-arkitekturen. Som vist i figur D, under Exchange 2013-serveroppsett, kan du bare velge mellom Mailbox-rollen og Client Access-rollen.

Figur D

Ekstremt enkle rollevalg for Exchange 2013-servere.

Utveksle tips etter postkonfigurasjon 2013

Microsoft har gjort en god jobb med å portere ESM-funksjoner til intuitive og tilsvarende ECP-menystrukturer. Etter å ha utført den grunnleggende installasjonen av din første Exchange 2013-server, er postkonfigurasjonstrinn lik de i Exchange 2007 eller 2010. Så langt det er opprettet en Send-kontakt og andre innstillinger, er dette ikke vanskelig for en erfaren Exchange 2010-administrator.

  • Finn vanlige postkonfigurasjonstrinn for Exchange 2013 på denne lenken: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124397(v=exchg.150).aspx
  • Aktiver Anti-Spam-innstillinger ved hjelp av denne fremgangsmåten: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb201691(v=exchg.150).aspx
  • Bruk Set-TransportConfig for å tilpasse SMTP-banneret: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124151.aspx
  • Aktiver sirkulær logging når du migrerer innhold i postkassen, eller hvis du ikke har et Exchange-program for sikkerhetskopiering og vil bruke øyeblikksbilder av virtuell maskin (VM) til sikkerhetskopiformål. (Aktiver sirkulær logging på nytt etter migreringen av postboksen hvis du har et Exchange-program.) Dette er den samme kommandoen som med Exchange 2010: Get-Mailboxdatabase | Set-MailboxDatabase -Circularlogging Enabled: $ true

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com