EMC VNXe 3300 lagringsmatrisekonfigurasjonsoversikt

I mine TechRepublic-innlegg om maskinvare - som inkluderer oppslag om Dell M1000e-baserte bladservere, EMCs AX4 SAN og EqualLogic PS200E - har produktene alltid tilhørt arbeidsgiveren min eller produsenten som sendte meg en versjonsversjon, men aldri til meg ... til nå. EMC VNXe 3300 lagringsenhet jeg skriver om, ble gitt meg av EMC til bruk i mitt hjemmelaboratorium.

Å si at jeg er spent på den skinnende nye lagringsenheten min ville være en underdrivelse, og det er gjennom ren viljestyrke at jeg ennå ikke har avfyrt enheten. Jeg vil sørge for å dele opplevelsen - det gode og det dårlige - med TechRepublic-lesere.

Detaljer om VNXe 3300

Et enkelt VNXe 3300-understell støtter opptil 15 stasjoner. I en fullstendig konfigurasjon bestående av flere matriser støttes opptil 120 stasjoner med opptil 240 TB råkapasitet når du bruker 2 TB NL SAS-stasjoner. VNXe 3300 som ble gitt til meg, inneholder 15 x 300 GB 15K RPM SAS-disker for totalt 4, 5 TB råkapasitet. Det er god plass og sikkert masse IOPS.

Hver VNXe 3300-kontroller (det er to) har fire Ethernet-porter på 1 Gb for IP-tilkobling, i tillegg til en quad core Xeon-prosessor og 12 GB RAM. Baksiden av VNXe 3300 har et par ekstra spor for innsetting av det EMC kaller FlexIO-moduler, som utvider enhetens tilkoblingsalternativer. Du kan velge å installere ytterligere 1 Gb-porter (via en 4-portmodul), eller du kan velge å flytte til hurtigbanen ved å installere 10 GbE-moduler. VNXe 3300 I fikk, inkluderer 4 x 10 GbE-porter; hver styringsmodul inkluderer en dobbel port 10 Gbe-modul i en av hver moduls to FlexIO-porter. Figur A viser hvordan hver styringsmodul ser ut på baksiden av en VNXe 3300. Figur A

Et tegnet bilde på en VNXe 3300 styringsmodul (Kreditt: EMC)
Figur B, figur C og figur D er bilder av min VNXe 3300. Figur B viser hele baksiden av enheten og både styringsmoduler og 10 GbE uplink-moduler. Figur C viser fronten på enheten og alle 15 stasjoner, mens figur D zoomer inn for å gi deg litt detalj på stasjonene. Figur B

Baksiden av VNXe 3300 (kreditt: Scott Lowe)
Figur C

Fronten på VNXe 3300 (kreditt: Scott Lowe)
Figur D

Et nærbilde av stasjonene (Credit: Scott Lowe)

Prisene for VNXe-linjen starter på rundt 10 000 dollar.

programvare

Med VNX / VNXe-serien har EMC også gjort en rekke programvarepakker tilgjengelig. Basen VNXe 3300 inneholder følgende suiter:

  • Unisphere. Unisphere erstattet EMCs eldre Navisphere-administrasjonssuite og er betydelig mer strømlinjeformet og oppgavefokusert. Du vil se Unisphere i aksjon i neste del av denne serien.
  • VNX CIFS. VNXe gir lagring av fil- og blokkeringsnivå. CIFS-programvarepakken gir VNXe 3300 mulighet til å være vert for Windows-aksjer direkte uten å måtte stå opp en Windows-filserver.
  • VNX NFS. På samme måte kan VNXe være vertskap for NFS-aksjer for å støtte også UNIX og Linux-miljøer.
  • Lokal beskyttelsessuite / øyeblikksbilder. Øyeblikksbilder gir et lag beskyttelse som ikke kan slå. Ta et bilde av gjeldende lagrede data og ha muligheten til å gå tilbake til denne kopien i tilfelle et problem.

EMC stiller også tilgjengelige et antall valgfrie programvarepakker, slik at kundene kan velge og velge hva de trenger:

  • Remote Protection Suite (ekstern replikasjon). Tilbyr blokkering og filreplikasjon for data som er lagret i matrisen. Repliker informasjon til en matrise i et backup-datasenter, for eksempel.
  • Application Protection Suite (Replication Manager). Automatiserer replikering av konsistente kopier av Exchange, SQL Server, SharePoint og Oracle for å sikre vellykket gjenoppretting.
  • Security and Compliance Suite (VNX Event Enabler, VNX File Level Retention). I organisasjoner som krever streng overholdelse, bruk denne programvarepakken for å oppnå dette målet.

Følg med

I min neste spalte om VNXe 3300, skal jeg gå i detalj om konfigurering av enheten og få den til å kjøre.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com