Enklere filgjenoppretting med Undelete Pro

Å beholde filer som ikke lenger er nødvendig å rense av datamaskinen din er alt annet enn et must gitt antall filer, dokumenter, nedlastinger og andre ting som behandles på en gitt dag. Slette filer og tømme papirkurven regelmessig er bra for å frigjøre diskplass, men noen ganger er brukere litt for ivrige etter å bli kvitt uønskede filer, bare for å desperat trenger å hente dem senere. Og vi har alle klart å feilaktig slette filer

Windows 8 og tidligere versjoner av Windows støtter gjenoppretting av tidligere versjoner av filer og mapper, som kan hjelpe med tapte endringer på grunn av et krasj eller manglende filer siden en siste lagring, men for noen gjenopprettingssituasjoner kan det hende du trenger noen flere alternativer. Condusiv har gitt ut en ny versjon av Undelete Pro som hjelper til med å løse problemet med å slette filer som må hentes i sin opprinnelige tilstand.

Hvordan fungerer applikasjonen?

Undelete Pro er designet for forretningsbruk og kan gjenopprette filer fra nettverkssteder og den lokale datamaskinen. Det gjør dette ved å bruke sin egen iterasjon av Windows-papirkurven og en filterdriver som omdirigerer slettede filer til gjenopprettingsboksen. Eventuelle slettede filer omdirigeres, noe som kan gi rom for ganske anstendige utvinningsalternativer. Dette inkluderer filer som er slettet fra nettverksandeler, slettede filer på kommandolinjen og filer som er slettet når eksisterende versjoner av et kontordokument blir overskrevet. Tanken på at en enkel lagring / utskifting av et kontordokument kan gjenopprettes er stor.

Gjenopprette filer

For å komme i gang åpner du programmet Undelete Recovery bin og trykker på eller klikker på Ja når du blir bedt om UAC.

Undelete-applikasjonsvinduet åpnes, og dialogboksen Filtervalg vises ( figur A ) for å tillate deg å velge stasjonene som skal skannes, og eventuell filtypefiltrering som måtte trengs.

Figur A

Filtrer søket

De tilgjengelige alternativene for filtrering er:

 • Velg Disker - spesifiser diskene du vil søke etter filer
 • Søk i alle filer - søk etter alle filtyper
 • Spesifiser søkeparametere
  • Velg en tid - spesifiser tidsvinduet for søket: Ingen, Siste 24 timer, Siste 7 dager
  • Spesifiser applikasjon - Velg programmet som opprettet filen: Ingen, Et Microsoft Word-dokument, et Microsoft Excel-dokument, et Microsoft PowerPoint-dokument
  • Filnavn - spesifiser hele eller deler av filnavnet du vil søke etter

Etter å ha konfigurert filterinnstillingene, tapp eller klikk OK. Søket basert på filtervalgene begynner så snart innstillingene er lagret.

I sentrumsruten ( figur B ) vises listen over filer som er funnet.

Figur B

Fant filer

Trykk på eller klikk på filene du vil jobbe med i listen for å velge dem. De valgte filene vises deretter nederst i vinduet sammen med detaljene til filen (e):

Figur C

Valgte fildetaljer

Når filene er valgt, velger du posisjonsalternativene for restaurering ved å velge å gjenopprette filene til det opprinnelige stedet eller et annet sted. Et annet alternativ som er tilgjengelig for restaureringen er å åpne filen etter at den er gjenopprettet.

Figur D

Alternativer etter restaurering av filer

Andre alternativer som er tilgjengelige i Undelete Pro

Når du velger menyen i øverste venstre hjørne av hovedvinduet, vises følgende alternativer:

 • Gjenopprette filer - bruk dette alternativet til å fjerne vinduet og starte søkeprosessen på nytt
 • Grav dypere - søk etter filer som kan finnes på ledig plass på den valgte stasjonen
 • Endre innstillinger - endre ytterligere programinnstillinger i Undelete
 • Koble til nettverksdeling - spesifiser en nettverksdeling og legitimasjon for å søke i andre ressurser
 • Hjelp - Vis dokumentasjon for Undelete Pro
 • Se etter oppdateringer - koble til Internett for oppdateringer til applikasjonene
 • Registrer - registrer Slett med Condusiv
 • Om - Vis versjonsinformasjon

Dialogboksen Endre innstillinger vises nedenfor:

Figur E

Ytterligere applikasjonsinnstillinger

Innstillingene som kan endres inkluderer endring av plasseringen til gjenopprettingsboksen, som standard er til individuelle stasjoner, men som kan konsolideres til et enkelt sted. På hver oppdaget disk kan du angi størrelsen på gjenopprettingsboksen og antall dager filene skal lagres før de fjernes.

I tillegg kan Undelete konfigureres for å slette filer sikkert. Ved å bruke dette alternativet hopper du over gjenopprettingsboksen og sletter filene fullstendig, og tillater ikke gjenoppretting av dem.

Graver dypere

Dig Deeper-funksjonene i Undelete gir deg muligheten til å søke på ledig plass på en disk etter tapte filer. I tilfelle et område på en disk har blitt nullert eller slettet, kan det fremdeles være informasjon der, selv om innholdet er fjernet. Undelete vil finne filene der og la dem bli gjenopprettet.

Figur F viser søkealternativene for Dig Deeper-funksjonen.

Figur F

Søker på ledig plass for tapte filer

Hva koster Undelete Pro?

Prisene for Undelete Pro er tilgjengelig her. Den online kostnaden er $ 59, 99 per lisens for applikasjonen. Condusiv tilbyr volumrabatter; Hvis du vil ha detaljer om prisfastsettelsen, må du be om et pristilbud på nettet.

Bruk sakeksempler

Redusere samtaler fra helpdesk for å gjenopprette filer

Når en kollega plasserer feil en fil eller mappe full av informasjon de trenger, kan dette være katastrofalt. Det kan forventes at du ringer til helpdesk for å finne den siste kopien av filen som ble sikkerhetskopiert. Problemet her er at sikkerhetskopier vanligvis tas i løpet av ikke-åpningstider, noe som kanskje ikke er nylig nok. Hvis personen som trenger dokumentet, har gjort vesentlige endringer i filen siden forrige sikkerhetskopi og trenger å gjenopprette den, vil disse endringene gå tapt da de ikke eksisterte da sikkerhetskopien ble utført. Det neste problemet her har å gjøre med restaurering. Hvis IT-staben trenger å bruke mye tid på å konfigurere og gjenopprette filene som manglet i ett eller to tilfeller, kan kostnadene for gjenoppretting være kontraproduktiv for organisasjonen.

Undelete vil tillate personen som trenger gjenoppretting å se filer som ble slettet og velge filene som skal gjenopprettes. De kan gjenopprettes til sine opprinnelige steder eller til et annet sted på disken i tilfelle den eksisterende kopien fortsatt har verdi for den personen.

Fjern behovet for å oppbevare filer i papirkurven

Jeg har jobbet med mange mennesker som av en eller annen grunn ikke liker å tømme papirkurven på datamaskinen sin, fordi det kan være noe der inne som de trenger. Jeg er skyld i dette til et punkt, ved at jeg har en tendens til å la ting hoper seg opp en stund før jeg tømmer mappen, men jeg oppbevarer ikke filer der til senere bruk.

Siden filen ligger i papirkurven, men ikke har blitt fjernet ennå, er tanken at den er ute av veien og har blitt slettet. Undelete kan redusere denne typen oppførsel ved å la folk gjenopprette filer de har fjernet fra papirkurven.

Bunnlinjen

Etter å ha brukt Undelete Pro for å få en forståelse av applikasjonen for denne vurderingen, tror jeg kostnadene er minimale nok til at det ikke er en hindring for oppføring. Kunnskapen om at filer kan utvinnes selv etter at du har slettet dem, er en reell stressreduserende. Det er bra å kunne være mer liberal med fjerning av filer, men å vite at jeg kan få tak i ting hvis jeg trenger dem nede. Jeg vil fremdeles oppfordre til å lagre filer i nettverket der de kan sikkerhetskopieres og hentes i tilfelle katastrofe, men for de tilfeller der den manglende filen er av umiddelbar betydning kan Undelete Pro være en ekte perle å ha installert. For meg personlig kan produktet ha spart en betydelig mengde arbeid med et nylig prosjekt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com