DIY: Installer og bruk en WAMP-server for en billig, Windows-basert webserver

Hvis du lever i en verden av Windows, vet du at det å opprette en webserver ikke bare kan være en virkelig utfordring, men det er også en utfordring på budsjettet. For de som trenger en webserver med et stramt budsjett, og må bruke en Windows-basert server, er det et annet alternativ - Apache. Som du kanskje vet, er Apache en av de mest brukte webserverne siden den er robust, enkel å administrere og krysse plattform. Det er på grunn av den tvers av plattformen til Apache, som tillater til og med Windows-brukere å glede seg over en åpen kildekode, gratis webserver på deres egenutviklede plattform.

Men med mindre du planlegger å servere flat-websider, er en grunnleggende Apache-server ikke nok. Det du virkelig trenger, tilsvarer en LAMP (Linux Apache MySQL PHP) server. Det er her WAMP (Windows Apache MySQL PHP) kommer inn. WAMP er veldig enkel å installere og kan få deg til å tjene robuste nettsteder raskt. La oss se på hvordan du kan få WAMP i gang på kort tid.

Installerer WAMP

Jeg er veldig glad for å si at det er like enkelt å installere WAMP som å installere LAMP. Last ned filen som samsvarer med arkitekturen din fra WAMP nedlastingsside, og dobbeltklikk på den nedlastede filen for å starte installasjonen. Installasjonen snakker ganske mye for seg selv. Bare gå gjennom veiviseren, og når den er ferdig, har du en fungerende WAMP-server. Men du er ikke helt ute av skogen ennå.

Starte og kontrollere WAMP-serveren

For å starte WAMP-serveren først, klikk Start> Alle programmer> WampServer> Start WampServer. Avhengig av hvordan UAC-en din er konfigurert, kan det hende du må OK denne handlingen. Når serveren har startet, vil du merke et nytt ikon i systemstatusfeltet (se figur A ).

Figur A

For å sikre at WAMP-serveren din kjører og serverer sider, kan du åpne nettleseren og peke den til http: // localhost. Du skal deretter se WAMP-landingssiden (se figur B ). Denne siden vil bare være tilgjengelig lokalt. For å få tilgang til den serveren utenfor serveren, må du sette serveren online. Dette gjør du ved å klikke på WAMP-ikonet i systemstatusfeltet og deretter klikke på Sett på nettet.

Figur B

MySQL

Et av problemene du vil møte er å måtte legge til databaser for disse databasedrevne nettstedene. Nå inkluderer WAMP-serveren en fullstendig blåst MySQL-server, så hvis du vet kommandolinjens syntaks, er du god til å gå. Denne WAMP-installasjonen inkluderer også phpMyAdmin, som er et solid verktøy. Men for resten av verden anbefaler jeg helst et verktøy med mer kraft og et mer brukervennlig grensesnitt. Verktøyet som jeg på det sterkeste anbefaler at du legger til denne blandingen (et som lar deg lage og administrere databasene dine på WAMP-serveren) er MySQL Workbench. Last ned og installer dette verktøyet (installasjon er en ikke-brainer.) Når det gjelder MySQL admin brukerpassord, vil dette ha blitt konfigurert under WAMP-installasjonen.

Etter at dette verktøyet er installert, kan du starte det ved å klikke Start> Alle programmer> MySQL> MySQL arbeidsbenk. Når verktøyet starter, må du konfigurere en tilkobling. Dette gjør du ved å klikke på koblingen Ny tilkobling (se figur C ) i hovedvinduet.

Figur C

En av de første oppgavene du vil gjøre er å lage en database (skjema). For å gjøre det, klikk knappen Opprett et nytt skjema i SQL Editor-vinduet (se figur D. )

Figur D

Dokumentrot

Nå som du har WAMP-serveren i gang, må du vite hvor du skal plassere alt. Hvis du ikke er kjent med begrepet "dokumentrot", er det Apache-betegnelsen for rotkatalogen der du servert dokumenter eksisterer. Med andre ord, katalogen ble vist når du går til http: // ADDRESS_TO_SERVER /. WAMP-serveren jeg instruerte deg til, bruker C: \ wamp \ www-katalogen for dokumentroten.

Konfigurerer Apache

Den raskeste måten å konfigurere Apache er å klikke på WAMP-ikonet i systemstatusfeltet og deretter klikke på Apache> httpd.conf. Dette vil åpne opp httpd.conf-filen i Notisblokk der du kan konfigurere nesten alle aspekter av Apache-serveren. Selvfølgelig går konfigurasjonen av Apache utover omfanget av denne artikkelen, men det er alltid godt å vite hvor jeg skal begynne.

Himmelen er grensen

Du har nå en fungerende, kraftig webserver oppe på Windows-maskinen din. Denne serveren vil være i stand til å tjene opp nettsteder basert på Drupal, Wordpress, Joomla !, Xoops og mer. Alt dette uten å måtte bruke en krone på programvare! Nå er det slik vi snakker DIY!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com