Dell viser klientstyringsfokus på Microsoft Management Summit 2013

Mange deltakere på Microsoft Management Summit 2013 (MMS) i Las Vegas for et par uker siden var der fordi de administrerer flåter av personlige datamaskiner for store organisasjoner. Andre var der fordi de administrerer sky- og datasenteraspektene ved enterprise IT. For sistnevnte gruppe fortsetter HP å skinne med datasenterinfrastruktur, for eksempel var "Serverquarium" deres en populær attraksjon. Imidlertid var HP-initiativer for klientberegning praktisk talt fraværende i utstillingsgulvet. Det var mye Cisco spenning også, med virtuelle Nexus 1000V-brytere og innovativ bruk av UCS-serverplattformen.

Med avgang fra systemadministrasjonsaspektene ved IT, var det en hyggelig overraskelse å se at Dell var oppmerksom på klientsiden for nettsky-databehandling. Mens jeg var på arrangementet, var jeg glad for å kunne sette meg ned med Brett Hansen, administrerende direktør for klientprogramvareplanlegging og implementering hos Dell. Brett introduserte meg senere for Christopher Ramirez, en produktgruppesjef i utstillingsgulvet ( figur A ). Chris står på skjermen om Dell Unique vPro Extensions, en av flere høye verdi-klient-PC-ledelsesinitiativer Dell kunngjorde på MMS.

Figur A

Christopher Ramirez, produktgruppesjef hos Dell, i MMS 2013-utstillingsgulvet.

Dell går etter kundevirksomheten

Brett og Chris 'gruppe er fremoverlent på besparelser og muligheter for fortreffelighet på skrivebordsklientstyringsområdet. Forretnings-PC-en, uansett hvilken form den utvikler seg til, forsvinner ikke som et forretningsbehov. Det vil si at IT-avdelingen trenger å tilby en dataenhet til ansatte som ikke forventes å ta med egen enhet. BYOD vil ikke fungere overalt, i alle bransjer og innstillinger.

Forretnings-PC-forbrukeren kommer til å forvente en utmerket opplevelse på hvilken forretningsutstyr de får til for å gjøre sitt arbeid. Business IT-avdelingen trenger å levere den utmerkede klientopplevelsen for de laveste totale eierkostnadene (TCO). Det er enorme muligheter for å senke TCO på klientområdet, spesielt når du har kostnadseffektiv og funksjonell out-band (OOB) kommunikasjon med enheten. Det betyr at selv om PCen er slått av, så lenge nettverkskabelen er tilkoblet, kan IT-avdelingen administrere enheten.

Dell er en validert TCO-vinner på klientområdet

Brett ga meg beskjed om at Dell ansatt uavhengige konsulenter Principled Technologies for å validere det blant HP, Dell og Lenovo, at Dell har best innen bransjefunksjoner. Resultatet av studien var at med unike systemadministrasjonsfunksjoner er Dell Precision-arbeidsstasjoner, Latitude-bærbare datamaskiner og OptiPlex-stasjonære PC-er de mest håndterbare systemene i bransjen. En-til-mange OOB-leveranser er en Dell-bransje først og et stort skritt fremover. All tidligere Intel vPro-klargjøring har krevd tidkrevende personlig besøk til hver av muligens titusenvis av PC-er.

Dell viser forpliktelse til Microsoft-klientplattformen og lederskapet på administrasjonsområdet, og lanserer i april 2013 Dell Client Integration Pack (DCIP) 3.1 for Microsoft Systems Center Configuration Manager (SCCM) 2012 SP1. Med andre ord, Dell er her ved lansering av SCCM 2012 SP1 med bransjeledende verdiøkende programvare. Ikke sent til bordet eller venter på utgivelse, men heller vise vei først . Chris gjorde meg klar over Dells mål på dette området: "Dell ønsker å gjøre en bedre opplevelse for PC-er. Pålitelig. Konsekvent. Enkel. Lavere TCO for Dell PC er målet."

Dell-initiativer innen klientadministrasjon

Figur B viser den nye Dell Intel vPro AMT Plugin som leverer den unike en-til-mange OOB-administrasjonsbestemmelsen. Merk på Operasjonsmenyen at nettverksbasert KVM (tastatur / video / mus) tilgang til administrerte PCer er mulig i tillegg til strømstyring. Sentralisert Intel vPro-klargjøring er den banebrytende funksjonen som har manglet siden den første vPro-utgivelsen i 2007.

Figur B

Intel vPro AMT-plugin er Dells en-til-mange OOB-løsning: del av Dell Client Integration Pack (DCIP) 3.1
Dell Client Integration Package (DCIP) gir sluttbrukere tilgang til en pakke med verktøy. En ekstra ny funksjon som er lagt til med DCIP er muligheten til å rapportere i SCCM om batteritilstanden til mobile enheter, for eksempel når batteriet ble byttet ut, uavhengig av enhetens påkoblede tilstand. En annen ny funksjon er verktøyet for ekstern garanti som bruker tjenestemerker onlinehenvisning for å presentere en enhetlig visning av PC-garantistatus, se figur C.

Figur C

Oppslagsverktøy for ekstern garanti gir en uvurderlig sentralisert opprulling av PC-livssyklustilstander. (Klikk for å forstørre)

Driverstøtte for PXE-oppstart

Oppstart av datamaskiner til preboot-eksekveringsmiljøer (PXE) er en vanlig oppgave på enterprise PC-plassen. Det vil si IT-avdelinger som bruker mini-operativsystemer som bare eksisterer for å formatere diskpartisjoner og ta og distribuere diskbilder for datamaskiner. PXE trenger å støtte maskinvaren på datamaskinen, for eksempel nettverkskort (NIC) og klientens lagringsenheter. Å ha nødvendige maskinvaredrivere innebygd i PXE-startbildet er en vanskelig oppgave, og å oppdatere konvensjonelle PXE-er som Microsofts WinPE er notorisk kjedelig, tidkrevende og feilutsatt.

Dell har forpliktet seg til å gjøre denne prosessen enklere for Dell PC-eiere ved å gi ut månedlige WinPE-driveroppdateringer. Figur D viser en oppdatert WinPE-driverpakke som importeres fra DCIP. Brett ga meg beskjed om at ikke bare Dell er forpliktet til månedlige oppdateringer (slik at de nyeste Dell-PC-ene kan brukes i bedriftsavbildningsverktøy), men at disse oppdateringene er programmert seks måneder i forveien slik at kundene kan planlegge PC-livssyklushåndtering med tillit.

Figur D

Dell gjør det enkelt (endelig) å holde seg oppdatert med oppstartbare PXE-bilder.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com