Definere Hyper-V-stillbilder og SCVMM-sjekkpunkter

Jeg har jobbet mye med Microsofts Hyper-V, System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) og System Center Operations Manager (SCOM). Hyper-V Manager er det gratis administrasjonsverktøyet for virtuelle Hyper-V-maskiner, og i mange situasjoner er den god nok til å administrere en veldig liten virtuell infrastruktur. SCVMM er en bredere styringsløsning, og den fungerer med Hyper-V klynger.

I alle virtualiseringsplattformer er det en grunnleggende teknologi som er konsistent: øyeblikksbildet av den virtuelle maskinen; Jeg la imidlertid merke til at Hyper-V Manager og SCVMM har en annen måte å henvise til et øyeblikksbilde av en virtuell maskin på. Innenfor Hyper-V Manager kalles øyeblikksbildet av den virtuelle maskinen et øyeblikksbilde. Et øyeblikksbilde av en virtuell maskin i SCVMM kalles et sjekkpunkt.

En TechNet-artikkel definerer SCVMM-sjekkpunkt som "Hvert sjekkpunkt lagrer tilstanden til hver virtuell harddisk som er koblet til en virtuell maskin og alt innholdet på harddisken, inkludert applikasjonsdatafiler." En annen TechNet-artikkel definerer Hyper-V-øyeblikksbilder som "" Stillbilde av virtuelle maskiner fanger tilstand, data og maskinvarekonfigurasjon til en virtuell maskin som kjører. " Forskjellen er sannsynligvis akademisk og dreier seg om mulig applikasjonsbevissthet som kan gjøres tilgjengelig gjennom SCVMM.

I Hyper-V Manager er et øyeblikksbilde tilgjengelig med høyreklikk på en virtuell maskin. Du kan også administrere øyeblikksbilder i Hyper-V via PowerShell. Figur A viser et øyeblikksbilde tatt av Hyper V Manager. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.
I SCVMM brukes sjekkpunktet like enkelt via et høyreklikk på den virtuelle maskinen ( figur B ). Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.
Øyeblikksbildene som ble opprettet på den virtuelle maskinen kalt HV4 i Hyper-V Manager, er synlige i SCVMM som sjekkpunkter ( figur C ). Figur C

Klikk på bildet for å forstørre det.

Når et sjekkpunkt opprettes i SCVMM, vises det som et øyeblikksbilde i Hyper-V Manager. Det ene skillet er at SCVMM-grensesnittet lar en kommentar legges til for sjekkpunktet (men de vises ikke som standard i Hyper-V Manager).

Hvis du har hatt noen problemer med et sjekkpunkt som samhandler med et Hyper-V-øyeblikksbilde, kan du dele opplevelsene dine i diskusjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com