Datasenterundersøkelse: Ciscos server presser gnister interesse; VMware, EMC, NetApp skinner

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Ciscos Unified Computing System er interessert, men lagring ser ut til å være i fokus for CIO-er når de funderer på neste generasjons datasenter, og det er gode nyheter for EMC og NetApp, ifølge en Goldman Sachs-undersøkelse.

Goldman Sachs undersøkte 100 IT-ledere i Fortune 1000-selskaper for å lese om datasenterplanene sine to til tre år fra nå.

Blant takeaways:

Ciscos Unified Computing System (UCS) har funnet "et overraskende mottakelig øre", ifølge Goldman Sachs. Faktisk planlegger 18 prosent å evaluere Ciscos UCS i løpet av de neste 12 månedene, et imponerende tall for et produkt som ble kunngjort for noen uker siden. Ytterligere to tredjedeler av IT-eksekutører sier at de forventer at Cisco har en større server-tilstedeværelse i løpet av de neste 2-3 årene.

Blant de spurte, sa 18 prosent at de vil evaluere UCS de neste 12 månedene, 44 prosent sa nei og 38 prosent var usikre.

Cisco, HP og Dell var leverandører forventet å øke datasenterandelen, ifølge respondentene. Sun og IBM sees synkende.

Disse diagramene forteller historien:

Klikk på bildet for å forstørre det.

Klikk på bildet for å forstørre det.

Og.

Klikk på bildet for å forstørre det.
Neste push-datasenter er til fordel for rene lagringsaktører. EMC og NetApp blir sett på å vinne andel i neste generasjons datasenter. Et sentralt poeng: I takt med at teknologigiganter prøver å integrere maskinvare- og programvareuavhengige lagringsleverandører, er det NetApp og EMC som drar fordel. Hvorfor? Disse leverandørene jobber med hvilken som helst arkitektur, og de er foran med å lagre virtualisering.

Klikk på bildet for å forstørre det.
VMware blir sett på som den mest strategiske programvareleverandøren, men Microsoft har en bedre enn forventet finish. I mellomtiden ble Oracle omtalt som strategisk på virtualiseringsfronten.

Stillingen:

Klikk på bildet for å forstørre det.
Cisco og Juniper forsvarer byttetorv. Goldman Sachs notater:

Til tross for den økte aktiviteten innen datasenter-nettverk, inkludert lanseringen av Junipers nye high-end switching-plattform så vel som HPs ProCurve-partnerøkosystem, forventes Cisco å utvide sin allerede betydelige ledelse på lang sikt. Dette stemmer overens med resultatene fra IT-undersøkelsen som peker på å dele gevinster på kort sikt. Juniper ser også ut til å oppnå trekkraft i å bytte da undersøkelsen vår peker på at selskapet øker sin tilstedeværelse i datasenteret, med nesten 70% av de spurte som siterer andelgevinst de neste 2-3 årene.

Mer lesing:
  • Ciscos store datasenterplaner: Vurdere vinnere og tapere rack for rack
  • Når datasentret snur: IBM blir tett med Juniper, Brocade; Ta den Cisco
  • VMware avduker sky OS; Ønsker å være en bro for bedriften
  • HP-programvare: Snakkestrategi; Ser for å vokse; Fantastisk for Teradata
  • EMC: 'Vi forventer at IT-utgiftene vil bli bedre'

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com