CTO Tate Cantrell: Bygning av datasentre fra det 21. århundre

Tate Cantrell er CTO for Storbritannia-baserte Verne Global, der han er ansvarlig for den tekniske retningen til et av verdens mest sikre og energieffektive datasentre i Keflavik, Island. Verne Global åpnet sitt sprikende nye campus i februar 2013 på stedet til en tidligere NATO-flybase. Det drives 100% av fornybare energiressurser og representerer et dristig, nytt mønster i datasenterdesign, som utnytter de prefabrikkerte modulære datasentrene levert av partneren, Colt Technology Services Group (tidligere City of London Telecom).

Stort sett på grunn av suksessen med Keflavik-prosjektet var Cantrell en av tre finalister for AFCOM Datasenterleder for året-prisen i 2013. Utdannet ved Georgia Institute of Technology og Tulane University, Cantrells bakgrunn er systemadministrasjon innen høy ytelse databehandling miljøer og elektroteknisk design. Nylig tok Cantrell seg tid til å svare på noen av spørsmålene mine om datasentre fra det 21. århundre.

# 1 Island-prosjektet er et flott eksempel på å dra nytte av fornybare energikilder for å drive et datasenter. Hva slags steder rundt om i verden er naturlig nok fordelaktige for datasenterplasser? Hva er de viktigste hensynene når du velger et nettsted? Da Verne Global ble grunnlagt var det et par viktige kriterier vi visste at vi trengte å oppfylle når vi valgte et nettsted for datasentercampus. På det tidspunktet begynte datasenterets næringskraftkrise akkurat å begynne å dukke opp. Dette påvirket beslutningen vår ved å gå direkte til en stabil, lav fornybar kraftkilde som vi var i stand til å finne på Island. Vi visste også at vi trengte god tilkobling inn og ut av landet og fant ut at med Islands flere hurtighastighetsforbindelser til Europa og USA Endelig visste vi at vi var i stand til å benytte oss av en velutdannet, teknisk kunnskapsrik arbeidsstyrke på Island.

Noe av det jeg tror vår innsats på Island har bevist, er at ikke-så åpenbare lokasjoner med riktige kriterier kan utvikles til ideelle datasenterlokasjoner når det rette teamet engasjerer seg. Enten det er et havvannkjølt anlegg i Sør-Stillehavet eller et ørkensted drevet av solenergi, datasenterindustrien er helt klart på et punkt der det er villig til å vurdere ut-av-boksen-løsninger for å løse problemene innen industrien .

# 2 Uansett geografisk beliggenhet, hva er de beste og mest kostnadseffektive strategiene for å gjøre datasentre mer energieffektive? Er det en bestemt utvikling eller ny teknologi som du er mest spent på for å fortsette å redusere karbonavtrykket til datasentre?

Den beste og mest effektive måten å redusere karbonavtrykket til et datasenter er å bruke primære og sekundære kraftkilder som er karbonnøytrale. Energieffektivitet i datasenteret hjelper selvsagt med å redusere både kostnads- og strømforbruk, men strømkilden er den største bidragsyteren til karbonavtrykket.

# 3 Hva var det mest overraskende du lærte av opplevelsen av å implementere det nye datasenteret på Island?

Den største lærdommen fra denne distribusjonen var hvor lite bemerkelsesverdig den var. Selv om det absolutt var unike elementer vi møtte - å sende Colt Data Center Services-modulen 1000 mil over Nord-Atlanterhavet for installasjon, og integrere det islandske miljøet i den modulære datasenterdesignen, for å nevne noen eksempler - få datasentret opp og å gå var en veldig jevn prosess.

# 4 For de virksomhetene og bedriftene som er opptatt av å overlate dataene sine til et flerleiet datasenterkompleks som Vernes - hva er sikkerhetsdesignfunksjonene du har satt i verk som er spesifikke for en delt infrastruktur?

Tidligere i år ble Verne Global tildelt International Organization for Standardization (ISO) 27001-sertifisering for informasjonssikkerhet på datasentercampus. Vi var veldig glade for å motta denne sertifiseringen, da den demonstrerte vår forpliktelse til å beskytte konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet av data som ligger i datasenteret, samt opprettholde et fokus på sikkerheten til alle viktige informasjonsmidler på våre kunders vegne.

Verne Global har implementert sikkerhetstiltak i verdensklasse for å sikre sikkerheten til kundens data og utstyr, samtidig som vi sikrer at våre kunder overholder alle gjeldende industristandarder. Dette gjenspeiles i alle aspekter av datasentercampus med alt fra 24x7 bemannet sikkerhet med et enkelt inngangspunkt til datasenteret til en lobby med ballistisk motstandsdyktig glass til de ni utfordringspunktene som er installert mellom det kritiske utstyret og det allerede sikre Island-terrengfirmaet .

# 5 Hvor tror du den mest risikoen ligger i den nåværende distribusjonen av datasentre over hele verden? (På grunn av værmønster, geologisk ustabilitet, politisk ustabilitet osv.)

Datasenterknutepunkt rundt om i verden har alle å gjøre med risikofaktorer om de er skapt av miljøet - orkaner, urbane forurensninger, skogbranner, seismisk aktivitet - eller menneskeskapte. Så lenge fasiliteter er bygget med tanke på disse bekymringene, reduseres risikoen på forhånd. I vårt tilfelle gjorde vi omfattende evalueringer før noen konstruksjon fant sted, og vi var også i stand til å dra nytte av NATOs prosess for valg av nettsteder da datasentercampuset er bygget på en tidligere NATO-flybase på Island. Ved å velge en sterk ingeniørpartner, kunne vi i tillegg gi optimal beskyttelse med et lukket sløyfesystem. Dette lar oss stenge luften utenfor for å forhindre at forurensning kommer inn i det kritiske miljøet. Til slutt har vi vært i stand til å tilby en løsning der risikoen reduseres på riktig måte og fordelen med en overflod av rimelige, fornybare energiressurser skinner lyst.

I slekt:

Verne Globals datasenter på Island er et av flere omtalt i TechRepublics fotogalleri, Datasentre i det 21. århundre.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com