Lag virtuelle FTP-servere med Xlight FTP Server

Mange bedrifter stoler fortsatt på FTP. Hvorfor ikke? Det er pålitelig, det er fleksibelt, og i mange tilfeller er det enklere enn å distribuere skytjenester. Faktisk kan en FTP-server settes opp på et standard skrivebord med ikke mye krefter og ikke mye tid.

Noen ganger er imidlertid ikke de mest grunnleggende av FTP-servere nok; kan det være behov for å tilby virtuelle FTP-servere slik at mer enn en FTP-server kan startes og forskjellige brukere kan tilordnes grupper og gis tilgang til spesifikke mapper. Alt dette er mulig med den brukervennlige Xlight FTP-serveren.

Det er tre versjoner av Xlight tilgjengelig:

 • Personlig utgave : Gratis for personlig bruk.
 • Standardutgave: Begrenset til 50 online brukere, inkluderer sikker SSL, Anti Leech Protection og UNC Path Impersonation-støtte. $ 39.95.
 • Profesjonell utgave: Ingen begrensninger på nettet og støtter alle funksjoner bortsett fra den valgfrie SFTP (SSH2) -funksjonen. $ 129.95.

Selv om du går for Professional-utgaven, ser du fortsatt på en billigere løsning enn en fullverdig server. Med Xlight får du funksjoner du vil se på langt mer kostbare løsninger. En av disse funksjonene er virtuelle FTP-servere; dette stykket alene er verdt å betale den fullverdige prisen for profesjonell utgave. Slik kan du utnytte virtuelle FTP-servere på Xlight best mulig for å gi deg den mest fleksible FTP-serveren som er tilgjengelig for en Windows-stasjonær eller servermaskin.

Installasjon

Installasjonen av Xlight er enkel. Følg disse instruksjonene:

 1. Last ned setup.exe-filen.
 2. Dobbeltklikk på den nedlastede filen.
 3. Gå gjennom installasjonsveiviseren.

Etter at Xflight er installert, kan du starte applikasjonen ved å gå til File | Alle programmer | Xlight FTP Server | Xlight FTP-server. Når du har åpnet programvinduet, er det på tide å få de virtuelle serverne i gang.

Opprette den virtuelle serveren

Vi skal lage flere virtuelle servere på en maskin med en enkelt IP-adresse som deles ut via DHCP. Vi oppretter en virtuell server på port 2121 og en på port 2122. Hver server opprettes ved hjelp av en dynamisk IP-adresse. Slik lager du serveren.

Trinn 1: Lag en ny virtuell server Åpne Xlight, og klikk på + -knappen fra hovedvinduet ( figur A ) for å opprette en ny virtuell server. Figur A

Hovedvinduet med to virtuelle servere som allerede kjører. (Klikk på bildet for å forstørre.)
 1. Fra vinduet Ny virtuell server kan du bare velge hvordan IP-adressen skal tilordnes, porten, legge til et notat og velge en protokoll ( figur B ).
 2. Velg Dynamic IP (IPv4) og konfigurer porten slik at serveren skal fungere i nettverket ditt.
 3. Hvis du allerede har en FTP-server som kjører, må du velge en port som ikke er standard.
 4. Klikk OK.
Figur B

Du vil mest sannsynlig velge Dynamic IP (IPv4) for denne serveren. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Trinn 2: Brukere og grupper

For å få mest mulig ut av dette oppsettet, er det best å dra nytte av brukere og grupper. La oss opprette to grupper: Designere og Writers; legger vi brukere til disse gruppene om et øyeblikk. Følg disse trinnene for å opprette grupper:

 1. Velg den virtuelle serveren du opprettet i hovedvinduet.
 2. Klikk på Grupper-ikonet i hovedvinduet (det femte ikonet fra venstre).
 3. I det nye vinduet ( figur C ), klikk på + -knappen.
 4. Gi gruppen et navn og klikk OK.
Figur C

Du ser de to gruppene som allerede er satt opp. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Etter at du har opprettet gruppen, må du gå inn og redigere gruppen. Fra gruppredigeringsvinduet ( figur D ) kan du stille inn gruppebanen samt tillatelsene. Gjør følgende for å legge til en gruppebane:
 1. Klikk på Group Path-delen.
 2. Klikk på + -knappen.
 3. Gi gruppestien et virtuelt navn, og finn deretter den virkelige banen ved å klikke på Bla gjennom-knappen.
 4. Sett opp riktige tillatelser for banen.
 5. Klikk OK.
Figur D

Navnet på den virtuelle banen vil gjenspeiles i FTP-klientkatalogoppføringen, ikke på serveren. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Lag alle gruppene du trenger, og når du først har opprettet dem, er det på tide å opprette brukere og tilordne dem til grupper. Følg disse trinnene for å opprette en ny bruker:

1. Klikk på Brukerikonet i hovedvinduet (det fjerde ikonet fra venstre).

2. I vinduet Brukerliste klikker du på + -ikonet for å åpne vinduet Nytt bruker ( figur E ).

3. Etter at du har opprettet brukeren, velger du brukeren i brukerlisten og klikker på Endre-knappen.

Figur E

Du trenger ikke å angi en hjemmekatalog hvis brukeren vil bli tildelt en gruppe og bare trenger tilgang til den gruppens katalog. (Klikk på bildet for å forstørre.)

4. I dette nye vinduet (figur F) klikker du på Oppsett-knappen i delen Konto grunnleggende alternativ.

5. Fra det nye vinduet velger du gruppen brukeren skal tilhøre i rullegardinmenyen Gruppenavn.

6. Klikk på OK.

Figur F

Du kan også gi den enkelte bruker sin egen private bane fra dette samme vinduet (klikk Brukersti). (Klikk på bildet for å forstørre.)
Trinn 3: Start serveren

For å starte serveren, klikker du på Global Options-knappen i hovedvinduet. I det resulterende vinduet klikker du på Setup-knappen tilknyttet System Service-delen. Det er to knapper i vinduet System Service: Install Service og Uninstall Service. Hvis Xlight FTP Server-demonet kjører, er den eneste knappen du kan klikke på, Avinstaller tjenesten. Hvis knappen Installer tjeneste er klikkbar, betyr det at tjenesten ikke kjører. Start tjenesten ved å klikke på Installer tjeneste.

Trinn 4: Start den virtuelle serveren

Tilbake i hovedvinduet, velg den virtuelle serveren du vil starte, og klikk deretter på Start-knappen (pilen til høyre). Den virtuelle serveren bør raskt bytte status til Running, på hvilket tidspunkt du kan få tilgang til den virtuelle FTP-serveren fra en klient.

Server opp kundene dine

Din virtuelle server er klar til å betjene dine kunder! Prøv gratisversjonen (prøveperioden på 30 dager vil ha alle funksjoner aktivert til den går ut), og se om den ikke fyller et tomrom i din lille bedrift. Xlight FTP er en av de enkleste og mest fleksible FTP-serverne jeg har brukt på en stund.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com