Konfigurere Windows Server 8 deduplisering

I et tidligere innlegg introduserte jeg den nye dedupliseringsfunksjonen til Windows Server etter å ha blitt orientert om den nylig. Nå er en rekke forskjellige forhåndsvisninger tilgjengelige for å begynne å jobbe med denne nye teknologien. Å konfigurere deduplisering er ganske greit; la oss gå gjennom det.

Det første trinnet er å legge til rollen tjeneste for deduplisering av data; Dette gjøres i den nye Server Manager og er et enkelt trinn. Dette er vist i figur A nedenfor:

Figur A

Deduplisering installert (klikk for å forstørre)
Når rollen er installert i et Windows Server 8-system, er de neste trinnene å starte Data Deduplication Service (ddpsvc) og sette den til Automatisk oppstart. Dette gjøres i den vanlige tjenesteledelsen som vi har gjort for en hvilken som helst Windows Server-plattform. Deretter må hvert kvalifisert volum konfigureres for deduplisering. Husk at C: \ -stasjoner ikke støttes for NTFS-deduplisering med Windows Server 8, og at deduplisering drives gjennom et antall planlagte oppgaver på serveren. Konfigurering av et volum for deduplisering gjøres ved å høyreklikke på volumet i Server Manager og velge “Configure Deduplication” som vist i figur B :

Figur B

Aktiver deduplisering på et volum (klikk for å forstørre)
Det er to primære alternativer for deduplisering, eksklusjon av mappe og filtype. Disse er konfigurert i Server Manager når deduplisering er konfigurert for et volum og er et viktig trinn. Hvis det er veldig dynamiske filer eller strukturerte datatyper databaser, ikke bruk Windows Deduplikasjon. Virtuelle harddiskfiler (VHD-er), SQL-databaser, Exchange-postkassebutikker og andre lignende typer er ikke gode kandidater for Windows-duplisering. Dedupliseringsalternativene er vist nedenfor i figur C :

Figur C

Alternativer for duplisering (klikk for å forstørre)

Når deduplisering er konfigurert i trinnene ovenfor, kommer et antall planlagte oppgaver i spill for å få deduplisering til å skje. Standardkonfigurasjonen for denne funksjonen setter inn tre planlagte oppgaver i Windows \ dedupliseringsområdet i oppgaveplanleggeren.

Å konfigurere deduplisering av Windows Server er veldig enkelt og kan spare diskplass for NTFS-volum. Ser du deg selv bruke denne funksjonen for fremtidige Windows-servere? Del tankene dine nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com