Konfigurer en Hyper-V VM for automatisk oppstart

Vi er heldige i dag at virtualisering er en teknologi som er moden nok til å kjøre kritiske systemer som domenekontrollere, DHCP-servere, DNS-servere og styringssystemer. Dette er de grunnleggende delene av infrastrukturen som må være på plass før noe annet kan fungere riktig, uavhengig av nivået på virtualisering som er i bruk. Å betro disse komponentene til å kjøre som virtuelle maskiner er enkelt, men å sikre at de alltid er online er et finessepraksis.

Jeg ble påminnet om dette nylig da jeg måtte legge ned hele virtualiseringsmiljøet for et helt anleggs planlagte strømbrudd. I dette miljøet er både vSphere og Hyper-V i bruk, og ved design klarer man det andre. Spesifikt kjører vCenter Server på en Hyper-V VM og Microsoft System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) system kjører på en vSphere VM. Ta deg tid til å få hodet rundt det, og det vil være fornuftig.

Selv om dette eksemplet er en refleksjon av et spesifikt miljø jeg jobber med, kan detaljene gjelde annerledes i andre situasjoner. Men i ethvert virtualiseringsmiljø trenger vi kjernenes infrastruktur først. Dette inkluderer systemer som domenekontrollere, DNS-servere og styringssystemer som VMware vCenter Server eller SCVMM samt eventuelle tilknyttede databaseservere.

For min spesifikke utvinningssituasjon var det første systemet på nettet en Hyper-V-vert som hadde domenekontrolleren og noen få andre kritiske systemer. Nettverket og lagringssystemene ble brakt online, og på det tidspunktet var den ene Hyper-V-verten det eneste operativsystemet online. Men med domenekontrolleren offline, er det ikke veldig mulig å starte resten av miljøet. Løsningen er enkel - å lage en kritisk VM-start automatisk på Hyper-V, selv om verten administreres av SCVMM (som kanskje heller ikke er online).

Innenfor Hyper-V Manager er muligheten til å starte en virtuell maskin automatisk ved oppstart, en attributt til selve den virtuelle maskinen (ikke en egenskap til verten som den er på vSphere). Figur A nedenfor viser en virtuell maskin satt til automatisk å starte opp når Hyper-V-verten starter opp: Figur A

Klikk for å forstørre

En VM kan også få en oppstartsforsinkelse (antall sekunder) for å hjelpe den med å opprettholde enhver sekvensering som du kan være bekymret for. Dette kan også gjelde påfølgende virtuelle maskiner.

Å ha alt i gang i rekkefølge er kritisk med virtualisering, spesielt hvis alle kritiske infrastrukturkomponenter kjører på VM-er.

Hvilke andre oppstarttriks har du brukt i Hyper-V-virtualisering? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com