Konfigurer komprimerte sikkerhetskopier med SQL Server 2008 R2 Standard utgave

SQL Server 2008s sikkerhetskomprimeringsfunksjon gjør det mulig for IT-proffene å spare diskplass når du gjør hele SQL-sikkerhetskopier. Databaseadministratorer, så vel som SQL-administratorer, har lenge foretrukket å ha en SQL-sikkerhetskopi (eller en flat fil) på disken kombinert med transaksjonslogg-sikkerhetskopier på disken for full gjenoppretting av tidspunktet.

Komprimering av SQL-sikkerhetskopieringer vil spare deg for plass, om enn på bekostning av økt CPU og disk I / O sammenlignet med en ukomprimert sikkerhetskopi. Det er flere måter å aktivere SQL-sikkerhetskopieringskomprimering, og Tim Chapmans TechRepublic-artikkel viser hvordan du aktiverer den med SQL-skripting.

Mange kunder var opprørte over at denne funksjonen bare var tilgjengelig med Enterprise-utgaven av SQL Server 2008. Med R2-utgivelsen av SQL Server 2008 har Standardutgaven nå komprimert sikkerhetskopifunksjon. Utover å konfigurere en komprimert sikkerhetskopi med SQL-kode slik Tim forklarer, kan administratorer spesifisere alternativer i SQL Server Management Studio for hvordan du skal håndtere komprimering. Dette er en lettelse for meg, da jeg vanligvis foretrekker brukergrensesnittet.

Det er to hovedtilnærminger for å konfigurere sikkerhetskopieringskomprimering: en SQL Server-verdi eller en verdi per jobb. SQL Server-verdien er angitt i Egenskaper til databaseserveren ( figur A ). Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.
Den andre måten å konfigurere en komprimert sikkerhetskopi på er via den eksplisitte jobbkonfigurasjonen ( figur B ). Dette kan være spesifikt for en utpekt database eller la en sikkerhetskopi gå imot serverpolicyen av I / O- og CPU-årsakene som er nevnt tidligere i tipset. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Kjørelengden kan variere når du bruker komprimerte sikkerhetskopier, så ta en titt i databasene dine for å se hvor godt de reagerer på komprimeringsfunksjonen. Generelt sett, hvis du bare får 4-6% komprimeringsfordel når det gjelder lagringsreduksjon, er det ikke sikkert at det er verdt ekstra disk I / O og CPU-sykluser. På den annen side kan en komprimeringsfordel på 90% være verdt det ekstra arbeidet på serveren.

Bruker du SQL-komprimert sikkerhetskopifunksjon? I så fall, del kommentarene dine om denne funksjonen.

TechRepublics nyhetsbrev om servere og lagring, levert mandag og onsdag, tilbyr tips som hjelper deg å administrere og optimalisere datasenteret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com