Cloud computing vinner over CIO-er når distribusjoner begynner

Cloud computing har gjort overgangen fra hype til mainstream IT ifølge britiske IT-sjefer, som nå mener sikkerhets- og pålitelighetsproblemer med teknologien kan erobres.

Cloud computing - som gjør det mulig å lagre og behandle data ved hjelp av en skalerbar internettplattform i stedet for på en organisasjons egen infrastruktur - kan holde løftet om billigere og mer effektiv IT-bedrift.

Da CIO-juryen sist ble bedt om sin dom om cloud computing - allerede i mars 2009 - var IT-sjefene ikke imponert, med 10 av de 12 jurymedlemmene som sa at det ikke var en del av kostnadsbesparende strategi. De siterte sikkerhet og pålitelighet som de to viktigste faktorene som holder tilbake vedtaket i virksomheten.

Nå, 16 måneder på, og for mange CIO-er, har disse bekymringene blitt overvunnet: denne ukens silicon.com CIO Jury stemte 'ja' med en margin på syv til fem, da han ble spurt om 'Er cloud computing nå en del av IT-strategien din?'.

Stephen Potter, CIO i World-Check, sa til silicon.com: "Å bruke skyteknologier gjør det mulig for oss å lage en fleksibel, skalerbar mekanisme for å levere en felles kvalitet på tjenesten til våre kunder, uansett hvor de måtte være i verden."

Fordi skybaserte applikasjoner ikke krever kjøp av ekstra maskinvare eller kompleks integrasjon, er en kritikk at det er for enkelt for enkeltpersoner eller avdelinger i en organisasjon å distribuere dem uten å varsle IT-avdelingen.

"Å bruke skytjenester for interne applikasjoner som e-post og CRM gir oss lignende fleksibilitet og reduksjon i behovet for et stort antall interne IT-ansatte. Sikkerhetsproblemene er reelle, men håndterbare hvis du har stram kontroll over nøyaktig hvilke elementer i virksomheten din er ved å bruke skyteknologier, fortsatte Potter.

Mark Andrews, leder for IT i Park Cakes, la til: "Det bør ikke være noe problem med sikkerhet rundt cloud computing hvis riktig sikkerhetsstrategi og policyer er på plass."

Nicholas Bellenberg, IT-direktør i Hachette Filipacchi, sa spørsmål om sikkerhet og brukbarhet "må tas opp fra sak til sak".

"Vi har funnet ut at noen av kollegene våre har meldt seg på nettleverte tjenester som har prestert dårlig og ikke ville blitt tålt hvis IT hadde vært involvert i de første valgstadiene, " la han til.

CIOs tror sikkerhetsutfordringene ved cloud computing kan overvinnes
(Bildekreditt: Shutterstock)

"Det er tjenester og systemer som vi bruker som blir levert via skyen. Noen fungerer veldig bra. Noen er ekstremt dårlige versjoner av gamle arveappar som trenger alvorlig overhaling, " sa Bellenberg og la til: "Den altfor nåværende virkeligheten som lar "cloud computing" ned er der du har applikasjoner som ikke blir levert på en skikkelig nettmode. Dårlig skrevne systemer som bare fungerer på PC-er ved å bruke Internet Explorer, kutter det ganske enkelt ikke i dag. Du må være plattform- og nettlesernøytral. Og oppleve har en tendens til å vise at der det grunnleggende er riktig, har god brukbarhet en tendens til å følge. "

Ikke alle IT-sjefer er imidlertid overbevist om de umiddelbare utsiktene for nettsky-databehandling. Florentin Albu, IKT-sjef i Eumetsat, advarte: "For øyeblikket er det fortsatt juridiske og ytelsesmessige (SLA) spørsmål som skal løses."

Slike følelser ble gjentatt av Mark Beattie, CIO i LondonWaste, som sa: "Jeg tror bekymring for hvor dataene er lagret, hvem det hører til og juridiske utfordringer som fremdeles skal komme, gjør det til en høyrisikostrategi for mange." Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, sa: "Jeg ville bare vurdere en 'privat sky', da vi ikke kan tillate en situasjon der data blir administrert utenfor jurisdiksjonen til databeskyttelsesloven eller under jurisdiksjonen til den amerikanske patriotloven! "

Dagens CIO-jury var:

 • Florentin Albu, IKT-sjef, Eumetsat
 • Mark Andrews, sjef for IT, Park Cakes
 • Mark Beattie, CIO, LondonWaste
 • Alastair Behenna, CIO, Harvey Nash
 • Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi
 • Graham Benson, IT-direktør, M og M Direct
 • Adam Gerrard, CIO, Avis Europe
 • Steve Gediking, leder for IT og fasiliteter, uavhengig politiets klageutvalg
 • Stephen Potter, CIO, World-Check
 • Jacques Rene, CTO, Ascend
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Mike Tonkiss, IT-direktør, Neopost

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil bli medlem av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com