Cloud computing: Hvorfor 2011 er året for å si 'gjør det'

Kan 2011 være et gjennombruddstidsår for cloud computing?

Ved å tilby brukerne fordelene med mer forutsigbare IT-kostnader, enkel implementering og større fleksibilitet, har cloud computing generert stor interesse de siste par årene, men adopsjonen er blitt bremset av bekymringer rundt sikkerheten og påliteligheten til skytjenester.

Analytiker Gartner spår at de samlede inntektene for skytjenester i 2011 vil være $ 81, 3 milliarder sammenlignet med $ 68, 3 milliarder i 2010, en økning på 19 prosent. Og at inntektene forventes å øke til 148, 8 milliarder dollar innen 2014.

Likevel er cloud computing-markedet fortsatt en liten brøkdel av hele IT-markedet: Gartner spår at IT-utgiftene i 2011 vil være $ 3, 6 tr, noe som betyr at cloud computing vil utgjøre bare 2, 3 prosent av det globale markedet.

"Cloud computing er bittelitt hvis du sammenligner det med hele IT-markedet, så det er fortsatt mye rom for vekst, og det forklarer også den høye veksten, " sa Laurent Lachal, senioranalytiker ved Ovum til silicon.com.

Men 2011 kan være året der virksomheter går fra å snakke om nettsky til å sette i det minste noen av IT-tjenestene sine i skyen.

"Markedet som helhet har beveget seg i løpet av de siste 18 månedene fra 'hva i helvete er cloud computing?' å "hva gjør jeg med det, hvordan utnytter jeg det?" 2011 vil være mye mer et "la oss gjøre det" år, mens 2010 fremdeles var et "la oss bli kjent med det" året, "sa Lachal.

Cloud computing har vært snakket om i flere år, men i 2011 kunne flere bedrifter faktisk ta i bruk teknologien
(Fotokreditt: Shutterstock)

Cloud computing er et bredt begrep som dekker en rekke varianter av teknologi: programvare som en tjeneste; infrastruktur som en tjeneste; privat sky; og plattform som en tjeneste, som hver vil ha forskjellige formuer i løpet av det neste året.

Programvare som en tjeneste

Programvare som en tjeneste (SaaS), der applikasjoner blir hostet av leverandører og levert til kunder over internett, er den mest modne av cloud computing-teknologiene. Noen SaaS-leverandører har eksistert i mer enn et tiår.

Av spesiell interesse i 2011 vil være hvordan de sittende SaaS-leverandørene - som Google og Netsuite - utvikler sine produkter og deres brukerbase i møte med ny konkurranse fra selskaper, som SAP, som tidligere bare har tilbudt lokale versjoner av produktene sine . Generelt sett venter analytikere en jevn vekst i markedet i løpet av året.

Infrastruktur som en tjeneste - offentlig sky

Mens SaaS fortsetter sin stadige marsj, er skyregisterområdet med størst vekstpotensial i 2011 infrastruktur som en tjeneste, ifølge analytikere.

Dette området med cloud computing lar organisasjoner ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com