Cloud computing: Er det klart for katastrofegjenoppretting?

Ekteskapet med katastrofegjenoppretting til skyen høres ut som en mektig allianse. Men hvor klare er de nye sky-DR-tjenestene for kravene til bedriften? Det melder Cath Everett.

Skybaserte katastrofegjenopprettingstjenester (DR) begynte først å vises i slutten av 2009, noe som betyr at de fleste ikke en gang er et år gamle. Dessuten bør mange av disse virkelig beskrives som replikering-som-en-tjeneste fordi de ennå ikke gir full DR-evner.

Denne skillet betyr at brukere kan gjenskape data til servere som ligger i en tredjeparts leverandørs datacentre, men at de ikke kan speile sine fulle systemer, som inkluderer operativsystem og applikasjoner. Så hvis katastrofe rammer, vil de først måtte bygge opp systemer manuelt før de gjenoppretter data som er lagret i skyen.

Følgelig, hvor opptak har skjedd, har det hovedsakelig vært blant forbrukere eller små bedrifter som bruker slike tjenester som erstatning for harddisker eller båndlagring.

Fordelen her er at kundene bare betaler for kapasiteten de bruker og ikke trenger å opprettholde dyre lagringshvelv - eller, for de mindre sofistikerte, bekymre seg for å måtte ta backup-medier hjem.

Større organisasjoner må ha en rekke hensyn i tankene før de hopper inn i en fremvoksende sektor som ennå ikke er for svak hjerte.

Cloud DR-utgave 1. Ujevnhet i markedet
På grunn av umodenhet som replikering-som-en-tjeneste, er det få store eller til og med mellomstore UK-baserte organisasjoner som er villige til å risikere å gå denne ruten, ikke minst fordi de er opptatt av å bokse seg inn i et nisjemarked med relativt mange få leverandører.

Men selv om de anser et slikt trekk for risikabelt i dag, er de fortsatt interessert i DR i skyens potensiale. En slik interesse har ført til at noen har gjennomført korrekturarbeid med data generelt fra en enkelt inngjerdet søknad.

For dette formål benytter de enten tjenester fra dedikerte leverandører som SunGard eller bruker replikeringstjenestene som tilbys av infrastruktur- eller programvare-som-tjenesteselskaper som en del av en bredere utvinningspakke etter å ha flyttet applikasjonen til skyen.

Craig Armor, en toppsjef i Deloittes informasjons- og tekniske risikoteam, sier samtaler pågår i organisasjoner om å bevise konseptet, teste teknologien og forstå svakhetene, verdien og fordelene. "Jeg er ikke klar over noen som bruker det i sinne - de tester det bare sammen med andre skytjenester for å se hvordan det passer inn i strategien deres, " sier han.

Hvor klar er gjenoppretting av nettskyer for bedriftsbruk?
(Fotokreditt: via via Flickr under følgende Creative Commons-lisens)

Som en del av denne aktiviteten undersøker noen organisasjoner til og med om de kan flytte produksjonsapplikasjonene sine til skyen helt og spare penger på ansatte og infrastruktur ved å transformere deres eksisterende datasenter til et mindre skala internt DR-anlegg.

Men til tross for dagens umodenhet i markedet, tror Armor at DR-baserte skytjenester vil modnes med en raskere hastighet enn andre nye tilbud som for eksempel hele virksomheten. Snarere enn de syv årene som Gartner har stilt for at markedet skulle flytte inn i mainstream, mener han for skybasert DR, det er mer sannsynlig å være fem.

"Replikering av data kan være et viktig springbrett for full DR i skyen fordi det gjør at organisasjoner kan håndtere andre DR-utfordringer. Data er et stort problem for mange organisasjoner, så det kan være et springbrett når skyen modnes, " sier han. "Det er sannsynligvis også enklere å levere, ettersom den nærmest er avdeling som en løsning og er rimelig oversiktlig og enkel i forhold til hva du prøver å levere."

Cloud DR utgave 2. Begrenset applikasjonsstøtte og standarder
De fleste skybaserte DR-leverandører leverer infrastruktur basert på Windows eller Linux-baserte systemer og databaser. Følgelig kan disse leverandørene ganske enkelt ikke være i stand til å gjenskape data og oppdatere databaser fra eldre, ikke-nettbaserte og skreddersydde - eller til og med Apple Mac - applikasjoner uten å utvikle et tilpasset system.

Men problemet med denne tilnærmingen er at den uunngåelig vil utslette kostnadsfordelene knyttet til mer standardiserte tilbud.

Magnus Leask, IT-direktør i sportsmarkedsføringsselskapet Fast Track, sier skybasert DR er bra for varesett. "Men vi kjører store sportsbegivenheter som friidrett for BBC, og systemene våre er nesten alle skreddersydde, slik at vi sliter med å finne en leverandør som kan imøtekomme alle kravene våre, " sier han.

Fast Track utforsket om de skulle bruke skybaserte DR-tjenester for å beskytte ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com