Cisco-studie finner store avkastninger for selskaper som investerer i personvern

Vil du oppnå og beholde kunder? Vedta personvernregler for kunder Kunder vil ikke kjøpe tjenester eller produkter fra selskaper hvis de ikke stoler på hvordan dataene deres skal brukes, fant Cisco.

Forskrifter om personvern har blitt rasende siden landemerket GDPR trådte i kraft de siste årene. Dusinvis av land har startet arbeidet med sin egen personvernlovgivning mens amerikanske stater som California, Nevada og Washington har vedtatt lover som tvinger selskaper til å sette noen regler på plass over dataene sine.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Den nye rapporten "Data Privacy Benchmark Study 2020" fra Cisco viser at selv om disse lovene kan virke tunge, ser selskaper påtagelige økonomiske fordeler ved å ha modne personvernregler som styrer dataene de samler inn fra kunder.

Ciscos forskere snakket med 2800 sikkerhetsfagfolk i 13 land om hvordan selskapets håndterte personvern og datasikkerhet.

Studien fant at økt fokus på personvern førte til kortere forsinkelser i salg, bedre sikkerhet og færre datainnbrudd. Mer enn 40% av de spurte selskapene ser fordeler minst det dobbelte av det de bruker for å sikre personvern.

Andelen organisasjoner som sa at de fant betydelige forretningsfordeler fra personvern, vokste til over 70%, og ytterligere 82% ser på personvernsertifiseringer som en kjøpsfaktor når de valgte et produkt eller en leverandør i deres forsyningskjede.

I et intervju sa Robert Waitman, Ciscos direktør for personverninnsikt og innovasjon, at forskningen over tre år så på og kvantifiserte fordelene ved å ha et godt personvernprogram.

60 måter å få mest mulig ut av big data-initiativene dine (gratis PDF) (TechRepublic)

"Hos Cisco har vi gjort personvernundersøkelser de siste årene og tenkt på fordelene eller kostnadene organisasjoner har som følge av regelverket og økt kontroll som de får fra kundene sine rundt datasikkerhet, " Waitman sa.

"I gjennomsnitt bruker hver $ 100 et selskap på personvern, de får tilbake $ 270 av forretningsfordeler, noe som kommer i smaken av bedre sikkerhet, kortere salgsforsinkelser, større innovasjon og smidighet samt konkurransefortrinn. Noen ting er vanskelig å tallfeste, så vi så på resultatene fra det selskapene har fortalt oss om fordelene deres, "la han til.

Bedriftene undersøkte bruker mellom to millioner dollar og 500 000 dollar hvert år på personvern. Gjennomsnittlig forbruk var $ 1, 2 millioner, men gjennomsnittlig avkastningsselskaper så $ 2, 7 millioner.

For større bedrifter med 10.000 ansatte eller mer, var fordelene enda større, og estimerte fordeler nådde mer enn $ 4 millioner. Ytterligere 17% sa at de hadde en avkastning på mer enn $ 10 millioner, mens små bedrifter i gjennomsnitt estimerte rundt $ 2 millioner.

Caroline Louveaux, sjef for personvern for Mastercard, sa "Personvern og ansvarlighet er sentralt i vår datadrevne innovasjon, og har blitt viktige differensierere for vårt merke. Denne forskningen forsterker det faktum at personvern er en viktig investering for fremtidsrettede selskaper. i undersøkelsen.

Når det gjelder brudd på data, rapporterte selskaper som hadde modne personvernregler bratte nedganger i antall angrep og alvorlighetsgraden.

Rapporten fant at å ha modne og ansvarlige prosesser for å administrere, kontrollere og sammenstille data ser ut til å hjelpe organisasjoner å unngå og begrense virkningen av brudd på data. Lengden på forsinkelser i salget var også direkte korrelert med hvor sofistikerte personvernprogrammene dine er.

"Bedriftene som er mest avanserte, er mer enn dobbelt så sannsynlig at de ikke har blitt brutt i fjor. Bare 13% av foretakene ble ikke krenket hvis de var lave i personvernskalaen. Hvis du var mer moden på personvernskalaen, 28% ble ikke krenket, "sa Waitman.

"Det er dobbelt så sannsynlig at du har et bruddfritt år hvis du investerte i personvern. Når du gikk videre, blant disse organisasjonene, hadde de mindre nedetid fra brudd, med 19% mindre driftsstans, 28% færre poster brutt og totale bruddkostnader ned 10%. "

Personvernsertifiseringer er en måte selskaper kan skille seg fra og sende klare meldinger til kunder og leverandører om at de er på toppen av spillet når det gjelder å beskytte data.

I rapporten nevner Cisco ofte personvernsertifiseringer, programmer og praksis som ISO 27701, EU / Sveits-USAs personvernskjold, APEC personvernregler for grenser og EUs bindende forretningsregler.

Mer enn 90% av selskapene i Brasil, India og Kina fortalte Cisco-forskere at disse sertifiseringene representerte en kjøpsfaktor når de valgte en leverandør eller et produkt.

"Du må tenke på å få disse sertifiseringene fordi dette er noe kjøperne dine i økende grad ser på og bryr seg om. Det forenkler kjøpsprosessen. Hvis du kan si" Hei, har du den sertifiseringen ", og svaret er ja, de trenger ikke å stille andre spørsmål om det emnet, "la Waitman til.

"Vi var veldig overrasket over hvor høyt tallet var, og det var virkelig sant over hele verden."

Et interessant aspekt ved studien var forskjellen mellom bedrifter i land over hele verden.

I følge studien varierer den gjennomsnittlige avkastningen på personverninvesteringer betydelig basert på land, med den høyeste gjennomsnittlige avkastningen funnet i Storbritannia, Brasil og Mexico, som alle hadde avkastning over tre ganger så stor som privatlivsinvesteringen.

Selv om det har vært en viss bekymring for at alle personvernlovene gjør vei gjennom statlige lovgivere i USA, sa selskaper over hele verden at forskrifter som GDPR tvang dem til å få et bedre håndtak på dataene sine.

"Vi hørte mange historier om dette anekdotisk på grunn av all personvernforordningen nylig. Mange organisasjoner tenker at de ikke kan gjøre noe med personopplysninger. De tror at de ikke har lov til å berøre disse dataene eller bruke disse e-postene eller gjøre noe med personlige data. Det er ikke sant. Det må bare brukes og beskyttes på riktig måte og ha et juridisk grunnlag for bruken av dem, "sa Waitman.

"Hvis du hjelper folk å forstå hva de kan gjøre ved å vite hva de ikke kan gjøre, gjør det dem i stand til å gjøre mange ting rundt smidighet og få selskapet til å prøve nye ting. Å ha 71% av selskapene sier at de er flinkere til det fordi for personvern er en stor avtale. "

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com