Endre den foretrukne banen i vSphere Client

Et grunnleggende prinsipp for delt lagring er konfigurasjon av flere veier. Med VMware vSphere, bør du kjenne til noen betraktninger om standardkonfigurasjonen, samt hva som kan være nødvendig å endre hvis du vet at du vil ha en sti-svikt.

De innebygde retningslinjene for flere veier og deres oppførsel er beskrevet:

  • Fast: Denne faste policyen vil ta den første arbeidsveien og bruke den kontinuerlig til den blir utilgjengelig. Denne bruker det angitte baneflagget, og I / O-trafikken vil returnere til den angitte banen når den kommer tilbake som en gyldig bane.
  • Round Robin: Denne politikken vil rotere gjennom arbeidsstier med I / O-trafikken. Dette er ikke koblingsaggregering til datastore fra ESXi-verten.
  • Nylig brukt (MRU): Denne flerveis-policyen er standard og tar den første banen som ble oppdaget til datastore, og holder den til den ikke er tilgjengelig igjen.

Hvis noen lagringssystemer har installert sin egen plug-in- eller flerveis-policy, kan systemene oppregne i datastore-banens rullegardinliste.

I de fleste situasjoner er MRU-flerveis-policyen bra, men det er grunner (for eksempel vedlikehold og utnyttelse) til å endre flerveis-policyen. For et fiberkanallagringsnettverk, hvis en enkelt bryter av et par trenger å gå offline for kritisk vedlikehold, kan det være en god idé å stille banepolitikken til den andre bryteren midlertidig ved å bruke den faste policyen og angi en foretrukket bane. Hvis du ønsket å bruke alle stier i et system, ville dette bli gjort med Round Robin flerveisepolitikk. (Med Round Robin brukes alle stier til lagring av I / O.)

Innenfor hver VMFS-datastore kan en flerveis policy angis. Figur A viser en flerveis policy som blir endret på en datastore. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Hvis du aldri har endret en policyinnstilling, kan det være verdt å gjøre. I min praksis vil jeg sette en vert i vedlikeholdsmodus for å gjøre en slik endring. Du kan teknisk gjøre det på farten, men jeg foretrekker ikke å ta en sjanse med en levende arbeidsmengde.

Les KB-artikkelen 1011340 for mer informasjon om VMware vSphere-flateveier.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com