Sikkerhetskopiering: Nettverksplanleggerens gotcha

Det er æraen med HD-video, streaming lyd og all den megapiksel-hypen. Du kan ikke kjempe mot det. Faktisk er sjansen stor for at du er en del av problemet, men kanskje utilsiktet. Hvem må nettverksplanleggeren takke for denne omstendigheten? Takk PowerPoint-dekkdesignere, Photoshop-kunnskapsrike fotografer, datavarehuskrigere, den virtuelle maskinens fortropper, Autotuning-artister, Web 2.0-markedsføringshaver og inderlige filmfans. Appetitten til disse spesialistene, for ikke å snakke om den stadige bevegelsen mot digital-TV, sikrer kontinuerlig oppgradering av nettverksbrytere i årevis. Men bryteroppgraderinger er ikke den eneste oppgaven med nettverksplanlegging som blir vurdert. Uglamorøse, uinteressante, ofte oversett sikkerhetskopieringsoppgaver kan stille betydelige krav til nettverksressurser, eller til og med sette et foretak i fare.

En kort historie med overveldende fremgang i sikkerhetskopiering av datamaskiner

For de som utfører kapasitetsplanlegging, betyr nominell nettverksbruk måling av nettverkshastigheter, typer og volum av overføring under typiske bruksprofiler. Slike profiler tolker normal bruk til å bety servicenivåer som forventes av tilgjengeligheten av applikasjoner når brukerne trenger dem - for eksempel under førsteklasses skift, med i det minste noe oppmerksomhet også rettet mot topp etterspørselskapasitet.

Sikkerhetskopien problemet og komplement, data og service restaurering, har vært med databehandling fra begynnelsen. Når maskiner var mindre pålitelige, var det en stadig nærliggende bekymring; arbeidet ble utført i små biter med hyppige omstarter. I dag blir større pålitelighet tatt for gitt, men innsatsen er høyere; systemer er stadig mer avhengige av hverandre, større, behandler mer omfangsrik informasjon og berører nettverk på komplekse måter som utfordrer de enkle sikkerhetskopieringsskjemaene som mange mindre organisasjoner stoler på. Ikke bare det, men vi har ikke gjort det lettere for brukere. Faktisk har vi fjernet funksjoner som en gang var på plass for å tillate brukere å administrere minst noen av sikkerhetskopiene og gjenopprette behovene.

Versjonering av filsystemer

De gamle nok til å huske DECs VMS, nå kalt OpenVMS, opplevde versjon av filnivå. Det var veldig praktisk for brukere som hadde kontroll over når de skulle rense versjoner og når de skulle ta dem i bruk igjen. Det hadde en brukerspesifikk granularitet som backup-ordninger vanligvis unnlater å implementere. Verken Linux eller Windows støtter det i 2010, så en mengde tilleggs- og maskinvare- og programvareløsninger er lagt til de trettifem år gamle backup-løsningene de fleste SMB bruker i dag.

Flere "rettelser" er blitt foreslått når sikkerhetskopieringsteknikker utviklet seg. For velfinansierte foretak som er forberedt på å absorbere det overhead som kreves for katastrofegjenoppretting og sikkerhetskopiering, har kanskje nyere teknologi vist seg å være tilfredsstillende, men kanskje ikke praktisk. For hjemmebrukere og stasjonære brukere ser det ut som den nåværende sølvkulen å være den allestedsnærværende USB-stasjonen. For beskjedne mer komplekse topologier ser det ut til at nettverksaktiverte disk-til-disk-ordninger har båret dagen.

Heller ikke er elegante eller vennlige for brukere og systemadministratorer.

Windows sikkerhetskopiering hjelper teknologier

Volume Shadow Service (VSS)

Windows VSS-tjenesten opererer på blokkeringsnivå. På grunn av dette tillater VSS at det kan lages en skrivebeskyttet kopi av et øyeblikksbilde, og unngår dermed fillåsing. Det er viktig for å lage en sikkerhetskopi som i det minste er i samsvar med seg selv, og som tillater brukere å fortsette å jobbe mens sikkerhetskopier kjører. (Gjenoppretting er en annen sak). Bedre backup-programvare bruker VSS (se Windows-hendelsesloggen for mulige bivirkninger).

Bright Idea avdeling: Windows Home Server

Selv om ingen leser av kolonnen kanskje er villig til å innrømme den, tilbyr Windows Home Server en fleksibel backup-løsning til et veldig lavt prispunkt. Selv om det ikke vil fungere for de fleste bedriftsnettverk, illustrerer det hva en smart design kan gjøre mulig. Hjemmeserver gir faktisk flere hint for hvordan et sikkerhetskopieringsprogram skal fungere. Den kan vokse fleksibelt, kan sikkerhetskopiere på varedrev i forskjellige størrelser og kan håndtere bare metallgjenoppretter. (Jeg har noen grunn til å tro at det kanskje ikke fungerer like bra i blandede virtuelle maskiner - ikke-VM-miljøer).

Systemtilstand

Windows gir et middel for å registrere den gjeldende tilstanden til operativsystemet. Periodiske innsparinger av systemtilstander bør være en del av vanlige sikkerhetskopieringer, selv om det å koordinere disse med andre bare metallgjenopprettingsverktøy kan vise seg å være uprival. Også øyeblikksbilder av systemtilstand kan noen ganger redusere eller til og med midlertidig fryse opp noen oppgaver mens øyeblikksbildene blir tatt.

Apple Time Machine

Time Machine tilbyr mindre miljøer en praktisk og brukervennlig måte å få tilgang til tidligere eller slettede versjoner av filer. Time Machine var en enorm forbedring i forhold til tidligere Apple-tilbud, selv om bruken i større bedriftsinnstillinger er vanskelig å vurdere.

(Separat) SAN + Box

Hvis budsjettet er tilgjengelig for å støtte et, kan du vurdere å bruke et SAN, for eksempel Compellant eller Dell EqualLogic. Opprett deretter et eget nettverksundersystem for å laste av sikkerhetskopieringsressursene. På denne måten forblir de viktigste nettverksressursene som brukes til å støtte nominell trafikk, ikke påvirket av sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Slik behandling kan bli noe involvert. Vurder for eksempel IBM Tivoli Storage Manager-anbefalinger for en slik metode. Store bedrifter kan også vurdere løsninger som Online Data Vault, InMage og andre.

Backup detritus

Sikkerhetskopi og gjenoppretting av arbeidsflyt kan enkelt utløses av mindre hindringer, for eksempel VM-bilder, dumper, logger, databasefiler, arbeidsoppdatering for Windows. Ta bare en av disse - dumpene. En dump av systemminnet på en maskin med 8 GB RAM vil sannsynligvis være større enn en dump på en Windows 2000-arbeidsstasjon med 512 MB.

Vil du bli seriøs med kapasitetsplanlegging?

Cisco satser gården på fortsatt eksplosjon av internetthastigheter og volum. Selskapets siste gjetning er for 767 exabyte innen 2014, drevet av, tror Cisco, videoetterspørsel. Legg til VOIP- og samarbeidsteknologier til miksen, og en nettverksplanlegger kan sitte å lure gjennom verktøykassen for en bedre måte.

En metode som er verdt å nevne, selv om den krever mer kostnader og krefter enn noen kan synes det er verdt, er simulering. Bedrifter som Opnet eller Scalable tilbyr måter å beskrive en nettverkstopologi, systemene og tjenestene som må støttes, og deretter simulere nettverksytelse under forskjellige scenarier. Se denne Opnet-baserte studentøvelsen for å få en smak av et slikt tilsagn. Figur A er et skjermbilde fra den øvelsen (klikk for å forstørre).

Syv favorittbrukssaker

1. Filer slettet "for en stund siden"

Apples Time Machine sparer timesvis sikkerhetskopiering i 24 timer, daglige sikkerhetskopier i en måned og ukentlige sikkerhetskopier for alt eldre enn en måned.

2. RAID-gjenoppretting

Jo større den fysiske stasjonen er, jo lenger tid vil det ta å gjenoppbygge RAID fra sikkerhetskopi.

3. Gjenopprett hendelser som strekker seg over arbeidsskift

Sikkerhetskopiering kan vanligvis fungere uten overvåking, men gjenoppretting har kanskje ikke luksusen. De som er kunnskapsrike om applikasjoner som blir gjenopprettet, kan være nødvendig for å bidra til å sette gjenopprettede data tilbake i bruk, og i globale eller 24/7 operasjoner kan det hende at de ikke er på et praktisk arbeidsskifte.

4. Oblivious applikasjoner

Det er mye snakk om smartere apper, men mange er fremdeles uvitende om å ta sikkerhetskopi og gjenopprette behandlingen. Noen krever å ta ned hele brukerfellesskap, og andre prøver å gi pengene til databaseadministratoren.

5. Hvor "stor" er en "stor fil"

Outlook's sjarmerende klassifisering av filstørrelser skyldes delvis PST-filsystemet det noen ganger bruker, men når det refererer til filer "> 5MB" som "Enormt", antyder det hvordan applikasjoner henger etter brukeren trenger å behandle større filer. Problemet med "store filer" kan kaskade raskt gjennom en organisasjon. Bruker disker blir fulle. Nettverkstrafikk øker når filer kopieres over nettverksandeler til lokale maskiner, sendes via e-post, eller kombineres med andre filer for aggregering.

6. Cloud backup ("Hvor er telefonnummeret til Internett-leverandøren min?")

Som brukere av noen forbrukeres sikkerhetskopitjenester på nettet som Carbonite har lært, trenger man alvorlige opplastningshastigheter for å gjøre sikkerhetskopiering og gjenoppretting mulig. Forbered deg på å betale mer for å skyve sikkerhetskopieringspakker til skyen.

7. sikkerhetskopiering av virtuelle maskiner

Sikkerhetskopiering, gjenoppretting og forplantning av virtuell maskin har skapt en ny klasse med krav.

Ekstra kreditt: Stort nyhetsarrangement

Du er British Petroleum. Alle i verden ønsker å trykke på videospannet til undersjøisk kamera. Satser på at du ikke hadde planer om det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com