Ta sikkerhetskopi av e-postklienter og nettlesere med et nytt verktøy

Sikkerhetskopiering er kritisk på alle datamaskiner. Enten du er en enkelt bruker eller administrator av hundrevis (eller tusenvis) av maskiner på forretningsnivå, må du kunne sikkerhetskopiere dataene dine. Men data er ikke alltid det eneste målet for sikkerhetskopiering. Hva med e-postklienten eller nettleseren din?

Se for deg all den kritiske informasjonen som forsvinner fra innboksen eller bokmerkene dine. Ja, du kan velge en fullverdig sikkerhetskopi-løsning der hele PCen er sikkerhetskopiert. Det eneste problemet med den løsningen er at den er langt mer tidkrevende, ressurskrevende og komplisert enn en enkelt sikkerhetskopi av applikasjonen.

Det er her en ny, åpen kildekodeløsning kalt MailBrowserBackup kommer inn. Det er også den perfekte løsningen for når du trenger å formatere og installere operativsystemet på nytt, men ikke vil miste innboksene og bokmerkene. Denne applikasjonen er elegant, enkel, pålitelig og klar til å tilfredsstille sikkerhetskopieringsbehovene dine for e-postklient og nettleser.

MailBrowserBackup er fremdeles i beta og fungerer foreløpig bare for Thunderbird, Firefox, Google Chrome, SRWare Iron og FileZilla FTP Client (alt i Windows). Den neste utgivelsen vil imidlertid støtte Internet Explorer, Windows Mail, Apple Safari, Opera Browser og eMule, i tillegg til Firefox og Thunderbird i Linux. Du kan også sikkerhetskopiere og gjenopprette flere profiler samtidig.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Komme og installere

Fordi MailBrowserBackup er en selvstendig kjørbar binær fil, er installasjonen veldig enkel. Før du prøver å gjøre dette, må du sørge for at .NET Framework 2.0 eller bedre er installert for Windows XP eller Vista. Når du har oppfylt kravene, er du klar til å "installere" MailBrowserBackup.

Det første trinnet er å laste ned MailBrowserBackup Zip-filen fra utviklerens nettsted. Når du har filen på stasjonen, pakker du den ut, og du får en ny katalog som heter MailBrowserBackup. Inne i denne katalogen vil det være to filer:

  • ReadMe - Litt informasjon om applikasjonen
  • MailBrowserBackup - Den kjørbare binære filen

Du kan kjøre MailBrowserBackup fra hvor enn du har plassert filen. Det kan imidlertid være lurt å plassere den kjørbare filen på et sted der den ikke kan slettes. Jeg har en spesiell mappe for applikasjoner som denne i hjemmekatalogen.

Når du har plassert denne filen, kan du høyreklikke på filen og velge Fest til startmeny, som vil plassere en oppføring for MailBrowserBackup i Start-menyen. Du kan også velge å bare plassere en snarvei for MailBrowserBackup i QuickLaunch-linjen. Du gjør dette på samme måte som du fester filen til Start-menyen, bare du velger Legg til i hurtigstart.

Nå som MailBrowserBackup er installert, er det på tide å bruke den.

Sikkerhetskopierer du med MailBrowserBackup

Sikkerhetskopiering av e-postklienten og nettleseren din kan ikke være enklere. Når du åpner MailBrowserBackup, vil du bli møtt av hovedvinduet (og bare) ( figur A ).

Figur A

Det fremgår av de nedtonede boksene hva utvikleren planlegger å støtte i neste utgivelse.

Det første du trenger å vite er at alle applikasjoner du planlegger å ta sikkerhetskopi må være lukket. Så lukk enten Firefox eller Thunderbird før du starter sikkerhetskopien. Hvis du ikke lukker applikasjonene før du kjører MailBrowserBackup, vil du få en advarsel og en sjanse til å lukke applikasjonen før sikkerhetskopien starter. Når disse er lukket, kan du velge hva du vil sikkerhetskopiere fra avmerkingsboksene. Velg og klikk deretter på Sikkerhetskopi-vinduet. Du blir bedt om å plassere sikkerhetskopifilen.

Når sikkerhetskopien er fullført, vil du ha en .mbb-fil for hvilket program du har sikkerhetskopiert. Hver sikkerhetskopifil har en dato som er lagt til applikasjonsnavnet, så hvis du tar sikkerhetskopi av Firefox 4/1/2009, vil filnavnet være Firefox_4-1-2009.mbb. Når sikkerhetskopien er fullført, kan du avslutte applikasjonen ved å trykke på Avslutt-knappen.

Restaurere

For å gjenopprette e-postklienten eller nettleseren din, velger du hva du gjenoppretter, klikker du på Gjenopprett-knappen, finner sikkerhetskopifilen og klikker på Åpne. Selvfølgelig må du sørge for at applikasjonen du gjenoppretter ikke er åpen for øyeblikket. Hvis den er åpen, må du lukke den før du kjører gjenopprettingen.

Siste tanker

En applikasjon som dette har vært lenge inne. Det er den perfekte løsningen for sikkerhetskopiering av de to mest brukte applikasjonene på PC-en. Og snart vil bruken av denne applikasjonen vokse eksponentielt etter hvert som Internet Explorer, Opera, Safari og Windows Mail støttes.

Hvis du leter etter en applikasjon som kan hjelpe deg med å migrere eller ta sikkerhetskopi av en e-postkasse eller bokmerker, er dette den du har ventet på.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com