Legger Hyper-V Manager til Windows Server 2012

Hvis du har gått Hyper-V-ruten i noen kapasitet, har du sannsynligvis blitt kjent med Hyper-V Manager-administrasjonskonsollen. Dette er det sentrale stedet å gjøre administrative oppgaver på virtuelle maskiner i Hyper-V. Dette inkluderer grunnleggende punkter som å slå på en virtuell maskin, ta et øyeblikksbilde av den virtuelle maskinen og åpne konsollen, samt lage virtuelle maskiner.

Selv om du kan administrere Hyper-V på selve serveren som kjører Windows Server 2012 med Hyper-V-rollen, kan du også fjernstyre Hyper-V-administrator på et Windows Server 2012-system (du kan også gjøre dette på Windows 8). Det viktige å vurdere er å ikke legge Hyper-V-rollen til alle Windows Server 2012-systemer, men i stedet bare legge Hyper-V Manager-verktøyet til systemene du vil administrere Hyper-V. Hyper-V som server legges til via en rolle. For å administrere den, trenger vi funksjonen. Denne funksjonen er lokalisert i avsnittet Administrasjonsverktøy for ekstern server vist i figur A nedenfor. Figur A

Legge til Hyper-V administrative komponenter.

Du kan også legge til denne rollen via PowerShell. Disse få linjene vil spørre for å se hvilke Hyper-V-administrative komponenter (funksjonene) som er lagt til, og deretter installere administrasjonsverktøyet og PowerShell-utvidelsen for Hyper-V. Linjene er under:

 Get-WindowsFeature Hyper-V * 

Install-WindowsFeature Hyper-V-Tools

Install-WindowsFeature Hyper-V-PowerSHell

Get-WindowsFeature Hyper-V *
Hvis du kjører disse enkle linjene i en PowerShell-skjerm, spør Windows Server for å se hvilke (hvis noen) av Hyper-V-administrasjonskomponentene (funksjonene) som er installert med et 'X' i boksen og deretter installere dem. Til slutt spør skriptet igjen hvilke komponenter som er installert, og for standardinstallasjoner av Window Server 2012 vil du se at det nå er et 'X' i boksen for Hyper-V GUI (Hyper-V Manager) og PowerShell Utvidelse. Dette skriptet kjøres er vist i figur B nedenfor:

Figur B

Den samme oppgaven kan også gjøres via PowerShell. Klikk for å forstørre.

Å legge Hyper-V Manager til din favorittadministrative server vil være et godt øvingspunkt. Du vil ikke logge på et serversystem hvis du ikke trenger det. Videre vil dette være den beste måten å administrere vertene som kjører Windows Server 2012 med Hyper-V i en kjerneinstallasjon (ingen server-GUI) eller det frittstående Hyper-V Server 2012-operativsystemet.

Administrerer du Hyper-V eksternt? I så fall, hvordan? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com