8 datasenterprognoser for 2020

Bilde: artisteer, Getty Images / iStockphoto

Datasenteret er hjertet i virksomheten din. Selv om bedriften din lever og dør av sine ansatte og produkter og / eller tjenester, kan IT ikke levere noe nivå av funksjonalitet, pålitelighet og smidighet uten ditt datasenter.

Hva vil 2020 bringe for datasentre? La meg se inn i krystallkulen min og dele det jeg tror vil være i vente for det kommende året.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

1. Stig inn kanten databehandling

Datasenter må leses

 • 8 datasenterprognoser for 2020
 • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
 • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
 • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Flere virksomheter er avhengig av Internet of Things (IoT) enheter for en rekke tjenester; Derfor må nettverksarkitektur tenkes om. Med nesten alle bedrifter som bruker forskjellige former for sky, er de avhengige av et sentralisert nettverk. Denne typen nettverk er langt fra ideell for distribusjon av IoT-enheter, og det er grunnen til at mange bedrifter vil vende seg til edge computing.

Edge computing er et teknologiparadigme som skyver kjernebehandlingsfunksjoner til det bestemte stedet der det trengs - ofte i kantene av nettverket. Dette gjør det mulig å samle og analysere data "på stedet" i stedet for å overføre dataene tilbake til den sentraliserte skyen for beregning. Edge-databehandling muliggjør maksimal driftseffektivitet, forbedret ytelse og sikkerhet og minimerer driftsstans. Jeg er ganske sikker på at vi på bedriftsnivå vil se en enorm økning i edge computing i 2020.

Policy for tilgang til datasenter (TechRepublic Premium)

2. Verktøy som forenkler implementeringer av Kubernetes


For øyeblikket tar Kubernetes mye arbeid for å få rett. Det er sammensatt; det er mange bevegelige deler; og å distribuere en virkelig sikker klynge er ikke for besvimelse av hjertet. Jeg spår at mye av den kompleksiteten vil ende i 2020. Noen få verktøy har allerede blitt utviklet for å lette distribusjonen og styringen av Kubernetes-klynger.

Dette nye verktøyet vil gjøre å distribuere Kubernetes-klynger så enkle at alle med den minste forståelse av IT-teknologi vil kunne distribuere sin egen klynge med hastighet, pålitelighet og enda viktigere sikkerhet. Jeg er også ganske sikker på at dette verktøyet vil være åpen kildekode og videreføre Linux over containerteknologien.

3. Nesten 90% av datasentertrafikken vil fokusere på sky

Jeg har en mistanke om at innen slutten av 2020 vil nesten 90% av all datasentertrafikk fokusere på skyen. Dette vil være en kombinasjon av private, offentlige og hybride skyer, og vil delvis skyldes den fortsatte veksten av tjenester som AWS, Google Cloud Platform og Azure, og bruken av disse plattformene for containerklynger som serverer apper og tjenester.

Med flere sosiale nettverkstjenester som Facebook, Twitter og Instagram som ligger mye på skyen, er det nesten en forhåndsinngått konklusjon om at 2020 lett kan bli det året skyen blir nettverket og nettverket blir skyen.

4. Et massivt brudd sentrert rundt en containerutplassering

Beholdere forsvinner ikke, og med sin økning i popularitet kommer en økning i sikkerhetstrusler. I slutten av 2020 spår jeg at vi vil se minst ett massivt sikkerhetsbrudd som sentrerer rundt en containerutplassering. Dette bruddet kan komme fra et selskap som distribuerer containere fra et usikkert bilde, eller fra et dårlig konfigurert nettverk; Uansett vil dette bruddet plassere sikkerheten til containere foran og midt, og føre til en bestanddelsteknologi fra et slags containersikkerhetskonsortium.

Hvordan velge mellom containere og virtuelle maskiner (gratis PDF) (TechRepublic)

5. Mer avhengighet av åpen kildekode

La oss innse det, uten åpen kildekode, ville en rekke teknologier på virksomhetsnivå ikke eksistere. Det kommende året ser vi datasentre avhengighet av åpen kildekode nå kritisk masse. Selv nå, vil du være hardt presset for å finne et datasenter som ikke bruker open source på noe nivå. Innen utgangen av 2020 vil dette ikke bare være åpenbart, det vil være lysende.

Flere datasentre vil avhenge av containere, automatisering, sky, edge computing og andre teknologier som - ganske enkelt sett - er åpne for kjernen. Dette betyr at Linux ikke bare vil være mester for skyen, det vil styre datasenteret. Operativsystemer som CentOS 8, RHEL, SLES og Ubuntu Server vil se en enorm økning i markedsandeler innen utgangen av året.

Å spå trender fra 2020 på tvers av DesignOps, AppDev, AI, IoT og 5G (TechRepublic)

6. 5G infrastruktur

Med OEM-er som ruller ut både enheter og nettverk innen utgangen av 2020, vil 5G være standarden. Dette betyr at ethvert selskap som utvider sin databehandlingsprofil, vil finne 5G avgjørende for suksessen med denne nye adopsjonen.

Med en hastighet som forventes å være 10 ganger raskere enn 4G-nettverk og muligheten til å støtte millioner av enheter per kvadratkilometer, vil 5G tillate fjernsensorer å oppdatere tilkoblede enheter umiddelbart. Denne økningen i sanntidsbehandling betyr at du vil distribuere teknologi som er i stand til å håndtere og administrere 5G. For enhver virksomhet som utnytter IoT og edge computing, er 5G ikke bare en realitet - det er en nødvendighet.

7. Skynet vevstol

Det kommende året vil det være en større avhengighet av automatisert kunstig intelligens (AI). AI-en som brukes med CI / CD-rørledninger har blitt utrolig sofistikert. Vi kan se selvprogrammering, selvhelbredende klyngedistribusjoner innen utgangen av 2020. Med riktig kombinasjon av klyngerelaterte komponenter er det mulig å lage et containersystem som automatisk kan oppdatere eller rulle en distribusjon tilbake hvis en oppdatering mislykkes. Utviklere vil bygge videre på disse systemene for å gi automatisering av containerklynger en nesten SkyNet-kvalitet. Singulariteten kan begynne innen en uskyldig klyngedeposisjon.

Forrester: De 5 IoT-spådommene baner vei for 2020 (TechRepublic)

8. Nye ferdigheter kreves

Hvis du tror at jobben din er trygg, tenk på nytt - takket være nyere og mer komplekse teknologier vil IT-feltet bli enda mer konkurransedyktig. Innen utgangen av 2020 bør du vurdere å legge til følgende ferdigheter til verktøysettet ditt eller møte hard konkurranse om jobber:

 • Kubernetes

 • AI-integrasjon

 • Skyhybridisering

 • Beholder sikkerhet

 • 5G

 • Edge computing

 • Linux

 • Nettverksfunksjoner virtualisering

Dette er spådommene mine for datasentre i 2020, selv om ingenting er et sikkert veddemål - teknologi kan komme ut av ingenting for å gjøre alt annet foreldet. Hold øynene og ørene åpne og se på sikkerheten til datasentret.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com