De fem stadiene av DevOps evolusjon

De største utfordringene ved å ta i bruk DevOps Det er ikke noe lett med DevOps og skyen. Ny produktansvarlig for Relic Jim Gochee deler viktige tips for å overvinne utfordringer med digital transformasjon i bedriften.

Å kombinere utviklings- og operasjonsteam under en DevOps-modell kan akselerere leveranse av applikasjoner og iterasjon av produkter, men det er ikke en enkel vei å reise. Forfølgelse av DevOps suksess krever ofte å bryte ned kulturelle og operasjonelle barrierer før noe arbeid kan gjøres. Imidlertid, hvis et selskap kan finne ut hvordan man navigerer på DevOps-reisen, kan virkningen være betydelig. For å hjelpe selskaper med å forstå hvordan de kommer i gang med praksisen, fokuserte Puppet deler av sin 2018 State of DevOps-rapport om å hjelpe selskaper med å etablere og utvide DevOps-praksis.

I følge rapporten må selskaper begynne med å bygge et fundament for deres DevOps-distribusjon. Når team begynner å teste og distribuere nye teknologier raskt, er det viktig at riktige test- og distribusjonsmønstre blir gjenbrukt. Teamene jobber sammen for å forbedre verktøyet ved å sette et konfigurasjonsstyringsverktøy på plass, heter det i rapporten. Når disse er fullført, begynner den virkelige reisen.

Her er de fem stadiene i DevOps evolusjon:

1. Normaliser teknologibunken

Dette er den første fasen av prosessen, der teamene har begynt å ta i bruk ekte Agile-metoder og implementerer riktig versjonskontroll når de søker å sørge for kontinuerlig integrering og levering, heter det i rapporten. Det er også her overflødige teknologier blir eliminert, og stabelen normaliseres.

For å lykkes her, må utøvere bygge på et standard sett med teknologier og sette applikasjonskonfigurasjoner i versjonskontroll, ifølge rapporten.

2. Standardiser og reduser variabiliteten

Både utviklings- og driftsteam jobber mot ett mål her: Å redusere variansen, heter det i rapporten. Teamene må jobbe for å sikre at teknologien blir ytterligere konsolidert til en enkelt OS- eller OS-familie, prosesskompleksiteten reduseres og muligheter for tidlig samarbeid blir utforsket.

På dette stadiet bør systemkonfigurasjoner også plasseres i versjonskontroll, og applikasjoner bør omarkiveres for å passe forretningsbehov, om nødvendig, konstaterte rapporten.

3. Utvid praksis for DevOps

Nå som grunnleggende brikker er på plass, er det på tide å rydde opp i alle avvik som er oppstått av tidligere endringer. For eksempel må resultatene fra applikasjonsutviklingsteamet samsvare med leveransen for ekte effektive, heter det i rapporten. I tillegg må byråkratiske byråer fjernes slik at individuelle bidragsytere kan utføre arbeid uten godkjenning fra teamet og endringer kan gjøres uten så mye ventetid.

4. Automatiser levering av infrastruktur

Ved å automatisere levering av infrastruktur, kan et selskap bidra til å minske avviket mellom utviklingens produksjon og driftenes leveringstider - dette kommer alle nærmere å være på samme side, heter det i rapporten. Når ting som sikkerhetskonfigurasjoner, systemkonfigurasjoner og klargjøring er automatisert, kan DevOps-teamet levere raskere og er bedre satt opp for fremtidig selvbetjening.

5. Gi selvbetjeningsfunksjoner

Mange av selvbetjeningsfunksjonene som definerer mange DevOps-distribusjoner, opprettes i fjerde trinn, men de realiseres ytterligere og flere ressurser blir gjort tilgjengelig i femte trinn, opplyser rapporten. Her kan applikasjonsutviklere distribuere testmiljøer på egen hånd, og suksessmålinger er tydelig synlige for teamet.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com