10 forbannelser av den analytiske tenkeren

Den gjennomsnittlige personen kan se for seg IT som det geeks hjem. Jeg foretrekker å tenke på IT som den analytiske tenkerens rike. Analytiske tenkere, eller venstrehjerne-tenkere, er rettlinjede tenkere. Logikk, ikke følelser, regler i det analytiske land. Selve trekkene som gjør at en analytisk person er dårlig med mennesker, gjør dem bra med datamaskiner. Og det er kanskje derfor IT er lastet med sosialt udugelige informasjonsjunkier som foretrekker å henge med seg selv i stedet for å delta på en fest.

Jeg er en veldig analytisk person. Dette har tjent meg godt i analytikeren / programmererjobbene mine opp gjennom årene. Men jeg har også opplevd de mange ulempene ved å være analytisk. Kanskje har du selv opplevd en eller flere av disse forbannelsene til den analytiske tenkeren.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Informasjonsavhengig

Analytiske tenkere kan bare ikke få nok informasjon. De sluker websider om alt fra været til den siste høyteknologiske modulen. De er gluttons for diskusjoner på nettet, men de er oftere lurer enn deltakere. De har glupsk appetitt på fakta og figurer av noe slag. De drar rett mot spesifikasjonssiden når de handler etter noe mer teknologisk sofistikert enn en vekkerklokke. Sirenet fra Internett roper: "Gå helt opp til buffeen - all informasjonen du kan spise for en lav pris".

Jeg kan forstå hvordan denne oppførselen kan være veldig irriterende for et familiemedlem. Vennligst forstå at det er naturlig at mennesker søker informasjon - bare ikke så tvangsmessig som den analytiske tenkeren søker det. Kom og tenk på det, denne tilbøyeligheten til informasjonsbinging kan forklare de hovne hodene til noen få IT-ansatte jeg har møtt gjennom årene.

2: Vacillatory

De fleste ser bare den ene siden av en kontroversiell sak. Ikke den analytiske tenkeren. For ham har hver utgave fordeler og ulemper. For ham kan glasset være både halvfullt og halvtomt samtidig . Den analytiske vil uunngåelig være kjent som Dr. Doom for noen og den evige optimist for andre. Å være både en pessimist og en optimist gir inntrykk til venner at analytikeren er ønsketenkelig, forutsatt at han har noen venner.

3: Ubesluttsom

Fordi analytikeren liker å samle så mange fakta som mulig før han tar en informert beslutning, kan han bli oppfattet av andre som ubesluttsom. Uttrykket "føre eller gå av potten" kan gjelde den analytiske sjefen som er så opptatt med å samle informasjon at han ofte overser verdien av en rask, endelig beslutning.

4: Ufølsom

Jeg forklarte en gang deler av et klient / serversystem til Mark, en av hovedrammegutta våre. Jeg pekte på skjermen og sa noe sånt som "Som du kan se her ..." Det var bare ett problem med den gesten og utsagnet: Mark var helt blind. Jeg ble så flau at jeg frøs og sa ingenting. Hadde Mark kunnet se, hadde han sett et skyllet ansikt med svette som begynte å danne seg ved hårfestet. Denne typen "fot i munnen" oppførsel er ikke så uvanlig for en analytiker. Jeg innser nå at jeg burde hatt høflighet til å erkjenne min gaffe og be om unnskyldning, men ord sviktet meg den gangen. Det kan være mer enn 15 år for sent, men Mark takk til å akseptere denne unnskyldningen for ufølsomheten min.

5: Vaner

"Vil du at jeg skal gjøre hva - kip lunsj? Tuller du?" Manglende lunsj for å fullføre noen sinnsomme kjæledyrprosjekt for manageren min var fysisk opprørende. Blodtrykket mitt steg. Stresshormonene mine steg. Ja, jeg var sint. Stå godt av en hypoglykemisk logiker når næring er holdt tilbake!

Det kan være vanskelig å gjøre for analytikere å bryte vanene. De foretrekker den forutsigbare, daglige rutinen og er motstandsdyktige mot endring. En tenker av venstre hjerne kan mangle motivasjon når du starter et nytt prosjekt, men når de først er startet, er de som en vedvarende bulldog som jobber for å fullføre prosjektet. Det er ikke slik at de ikke kan godta endring; analytikere foretrekker bare at det ikke trenger inn i komfortsonen deres

6: Sosialt udugelig

Jeg fortalte en gang en ung dame som jeg var venn med at hun var overvektig. Vel, hun spurte. Jeg fikk aldri sjansen til å fortelle henne at det, vekten, var på de riktige stedene. Analytikere tar saken bokstavelig - for bokstavelig. Det er ikke meningen med analysen å være kritisk, men snarere å gi en ærlig vurdering, selv om den nesten alltid oppfattes som kritikk. Dessverre for den velmente analysen, liker ikke folk en "ærlig vurdering" av utseendet, oppførselen, generell hygiene eller kroppsfettindeksen. Ironien er at disse sosialt glemte, om enn ærlige vurdererne vanligvis ikke tar kritikk godt selv.

7: Skeptisk

"Du kan lure noen av menneskene hele tiden, og alle menneskene noen gang, men du kan ikke lure alle menneskene hele tiden." Abraham Lincoln skal visstnok ha sagt dette. Politikere, av alle mennesker, vet at det er vanskelig å lure en logisk tenker. Hvis du vil selge noe til tenkere med venstre hjerne, bør du forklare hvorfor de trenger det. En analytiker trenger fakta, ikke følelser eller overbevisende holdninger.

Hvis du er en manager som prøver å overbevise et team av programmerere om at et prosjekt kan fullføres to måneder foran planen, bør du komme væpnet med fakta for å støtte hvordan et slikt mirakel kan oppnås. Det pushback du er nesten sikker på å motta er en forutsigbar respons fra den kyniske analysen.

8: Fattige markedsførere

Det som gjør analytikere til gode produktanmeldere, er det som gjør dem dårlige på salgsbanen. De noterer både de positive og negative egenskapene til produktet de vurderer grundig og nøyaktig. En av de viktige ferdighetene som trengs for å lande en jobb, er selvreklame. Mens andre kan overdrive sine positive egenskaper, gjør ikke den analytiske personen det. Å si at du foretrekker å jobbe med datamaskiner i stedet for mennesker, kan være en ærlig og objektiv analyse, men blir oppfattet som et svart merke av intervjueren. Jeg vet at jeg er svak på å promotere meg selv. Jeg har jobbet med å forbedre markedsføringsevnen. Men hvis jeg kunne slippe unna med det, ville jeg ansatt en markedsføringsspesialist til mitt neste jobbintervju!

9: Politisk ukorrekt

Når jeg skriver prøver jeg å ta opp den reelle muligheten for at det faktisk kan være personer av den kvinnelige overtalelsen som leser mine forestillinger. Jeg prøver å kaste inn minst en "han eller hun" i anerkjennelse av dette. Sannheten er at jeg legger lesbarheten foran politisk korrekthet. Rett eller galt tror jeg at det å være referanse for begge kjønnene er kjedelig for pasientleseren. Så damer, tilgi min politiske uriktighet. Jeg er virkelig beæret over å ha deg som gjest.

10: Ensomere

Vi analytikere vil heller tilbringe tid alene med en god bok eller film enn med mennesker. Det er ikke slik at vi misliker mennesker per se . Vi synes de bare er kjedelige, uinspirerende og verdslige. For den alt å se og all kunnskap som er analytisk, er den gjennomsnittlige personen som keiseren i historien "Keiserens nye klær" - det er ingenting der. Jeg mener egentlig, når var sist gang du fant noen som ønsket å diskutere relativitetsteorien eller loven om å redusere marginale avkastninger?

Bunnlinjen

Jada, den analytiske tenkeren kan se ut til å være kald, ufølsom og logisk, noe i likhet med Mr. Spocks personlighet, men verden trenger disse attributtene. Det vil tross alt bare kreve en analytisk lemming for å redde de andre fra mytologisk katastrofe ved å si til vennene sine: "Hei folkens, jeg synes ikke denne klippdykking-ideen tross alt er så bra."

Hver forbannelse er en velsignelse i forkledning. Fordi analytiske tenkere liker informasjon i tabellformat, gir jeg deg de 10 velsignelsene for de nevnte forbannelser:

Hver forbannelse kan sees på som en velsignelse.

Gi din favorittanalytiker en pause neste gang du vil skrike til ham. Egenskapene du synes er så irriterende , har positive fordeler for samfunnet.

Forfatterens merknad: Selv om disse trekkene kan gjelde helt eller delvis for meg og andre analytiske mennesker, er vi alle sammensatte skapninger. Det er ikke min intensjon å antyde at et slikt forenklet syn gjelder alle analytiske tenkere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com