10 overbevisende grunner til å oppgradere til Windows Server 2012

Vi har hatt en sjanse til å leke litt med forhåndsvisning av Windows Server 2012. Noen har blitt frastjålet av grensesnittet, tidligere kjent som Metro, men med mer vekt på Server Core og Minimal Server Interface, UI vil sannsynligvis ikke være et "make it or break it" -spørsmål for de fleste av dem som bestemmer om de vil oppgradere. Viktigere er de store endringene og de nye mulighetene som gjør Server 2012 bedre i stand til å håndtere nettverkets arbeidsmengder og behov. Det er det som mange IT-proffer er begeistret.

Her er ti grunner til å vurdere alvorlig oppgradering til Server 2012 før og senere.

1: Valgfrihet for grensesnitt

En Server Core-installasjon gir sikkerhets- og ytelsesfordeler, men i det siste måtte du gjøre en forpliktelse: Hvis du installerte Server Core, satt du fast på det "mørke stedet" med bare kommandolinjen som grensesnitt. Windows Server 2012 endrer alt dette. Nå har vi valg.

Sannheten som Microsoft innså at kommandolinjen er flott for noen oppgaver, og det grafiske grensesnittet er å foretrekke for andre. Server 2012 gjør GUI til en "funksjon" - en som kan slås av og på når du vil. Du gjør det gjennom alternativet Fjern roller eller funksjoner i Server Manager.

2: Server Manager

Apropos Server Manager ( figur A ), til og med mange av de som ikke liker det nye flisbaserte grensesnittet totalt sett, har innrømmet at designens implementering i den nye Server Manager er utmerket.

Figur A

Server Manager

Noe av det hyggeligste med den nye Server Manager er multiserverfunksjonene, som gjør det enkelt å distribuere roller og funksjoner eksternt til fysiske og virtuelle servere. Det er enkelt å opprette en servergruppe - en samling servere som kan administreres sammen. Fjernadministrasjonsforbedringene lar deg levere servere uten å måtte opprette en RDP-forbindelse.

3: SMB 3.0

SMB-protokollen (Server Message Block) er forbedret betydelig i Windows Server 2012 og Windows 8. Den nye versjonen av SMB støtter nye filserverfunksjoner, for eksempel SMB transparent failover, SMB Scale Out, SMB Multichannel, SMB Direct, SMB kryptering, VSS for SMB-fildeling, SMB-katalogleie og SMB PowerShell. Det er mye smell for pengene. Det fungerer nydelig med Hyper-V, slik at VHD-filer og konfigurasjonsfiler for virtuelle maskiner kan hostes på SMB 3.0-aksjer. En SQL-systemdatabase kan også lagres på en SMB-aksje, med forbedringer i ytelsen. For mer informasjon om hva som er nytt i SMB 3.0, se dette blogginnlegget.

4: Dynamic Access Control (DAC)

Selv om noen sier at Microsoft har flyttet fokuset bort fra sikkerhet de siste årene, ville det være mer nøyaktig å si at det har flyttet fokuset fra separate sikkerhetsprodukter til en mer "baked" -tilnærming for å integrere sikkerhet i alle deler av operativsystemet .

Dynamisk tilgangskontroll er et slikt eksempel, og hjelper IT-prosjekter med å lage mer sentraliserte sikkerhetsmodeller for tilgang til nettverksressurser ved å tagge sensitive data både manuelt og automatisk, basert på faktorer som filinnholdet eller skaperen. Da kan kravbaserte tilgangskontroller brukes. Les mer om DAC i min "First Look" -artikkel på Windowsecurity.com.

5: Oppbevaringsrom

Lagring er et varmt - og sammensatt tema i IT-verden i disse dager. Til tross for ideen om at vi alle skal lagre alt i den offentlige skyen en dag, er den dagen langt unna (og for mange organisasjoner som er bekymret for sikkerhet og pålitelighet, kan det aldri skje). Det finnes utallige løsninger for lagring av data på nettverket ditt på en måte som gir bedre utnyttelse av lagringsressurser, sentralisert styring og bedre skalerbarhet, sammen med sikkerhet og pålitelighet. Lagringsområdet nettverk (SAN) og nettverkstilkoblet lagring (NAS) gjør det, men de kan være dyre og vanskelige å sette opp.

Storage Spaces er en ny funksjon i Server 2012 som lar deg bruke billige harddisker for å lage et lagringsbasseng, som deretter kan deles inn i mellomrom som brukes som fysiske disker. De kan inkludere varme standby-stasjoner og bruke redundansmetoder som 2- eller 3-veis speiling eller paritet. Du kan legge til nye disker når som helst, og et mellomrom kan være større enn den fysiske kapasiteten til bassenget. Når du legger til nye stasjoner, bruker plassen automatisk den ekstra kapasiteten. Les mer om Storage Spaces i dette MSDN-blogginnlegget.

6: Hyper-V-kopi

Virtualisering er navnet på spillet i serververden i disse dager, og Hyper-V er Microsofts svar på VMware. Selv om sistnevnte hadde et stort forsprang, har Microsofts virtualiseringsplattform jobbet hardt for å fange opp, og mange IT-proffer tror nå at den har overgått konkurrenten på mange viktige områder. Med hver iterasjon blir Windows-hypervisoren litt bedre, og Hyper-V i Windows Server 2012 bringer en rekke nye funksjoner til bordet. En av de mest interessante er Hyper-V Replica.

Dette er en replikasjonsmekanisme som vil være en gave fra katastrofegjenoppretting til SMB som kanskje ikke er i stand til å distribuere komplekse og kostbare replikasjonsløsninger. Den logger endringer på diskene i en VM og bruker komprimering for å lagre på båndbredde, replikere fra en primær server til en replikaserver. Du kan lagre flere stillbilder av en VM på replika-serveren og deretter velge det du vil bruke. Det fungerer med både frittstående verter og klynger i enhver kombinasjon (frittstående til frittstående, klynge til klynge, frittstående til klynge eller klynge til frittstående). Hvis du vil finne ut mer om Hyper-V-replika, kan du se denne TechNet-artikkelen.

7: Forbedringer av VDI

Windows Terminal Services har kommet langt, kjære, siden jeg møtte det første gang i Windows NT TS Edition. Omdøpt til Remote Desktop Services, den har utvidet til å omfatte mye mer enn muligheten til å RDP inn på skrivebordet på en ekstern maskin. Microsoft tilbød en sentralisert Virtual Desktop Infrastructure (VDI) løsning i Windows Server 2008 R2, men den var fremdeles litt grov rundt kantene. Det er gjort betydelige forbedringer i Server 2012.

Du trenger ikke lenger et dedikert GPU-grafikkort på serveren for å bruke RemoteFX, noe som forbedrer kvaliteten på grafikken over RDP enormt. I stedet kan du bruke en virtualisert GPU på standard serverhardware. USB over RDP er mye bedre, og Fair Share-funksjonen kan administrere hvordan CPU, minne, diskplass og båndbredde blir fordelt blant brukere for å hindre båndbredde-svin. Les mer om Server 2012 VDI og RDP forbedringer her.

8: DirectAccess uten problemer

DirectAccess ble designet for å være Microsofts "VPN-erstatning", en måte å opprette en sikker forbindelse fra klient til bedriftsnettverk uten ytelsesavløp og med en mer gjennomsiktig brukeropplevelse enn en tradisjonell VPN. Ikke bare trenger brukere ikke å forholde seg til å få VPN til å fungere, men administratorer får mer kontroll over maskinene, med muligheten til å administrere dem selv før brukere logger inn. Du bruker gruppepolicy ved å bruke de samme verktøyene du bruker for å administrere datamaskiner fysisk plassert på bedriftsnettverket.

Så hvorfor har ikke alle brukt DirectAccess med Server 2008 R2 i stedet for VPN-er? Et stort hinder var avhengigheten av IPv6. I tillegg kan det ikke virtualiseres. Disse hindringene er borte nå. I Windows Server 2012 fungerer DirectAccess med IPv4 uten å måtte lure med konverteringsteknologier, og serveren som kjører DirectAccess i nettverkskanten kan nå være en Hyper-V-virtuell maskin. Server 2012-versjonen av DA er også enklere å konfigurere, takket være den nye veiviseren.

9: ReFS

Til tross for de mange fordelene NTFS tilbyr over tidlige FAT-filsystemer, har det eksistert siden 1993, og Windows-avicionados har lengtet etter et nytt filsystem i ganske lang tid. Allerede i 2004 gledet vi oss veldig til WinFS, men Vista skuffet oss over å ikke inkludere det. På samme måte var det tidlig spekulasjoner om at et nytt filsystem ville bli introdusert med Windows 7, men det skjedde ikke.

Windows Server 2012 bringer oss vårt etterlengtede nye filsystem, ReFS eller det spenstige filsystemet. Den støtter mange av de samme funksjonene som NTFS, selv om det etterlater noen andre, kanskje mest bemerket filkomprimering, EFS og diskekvoter. Til gjengjeld gir ReFS oss dataverifisering og automatisk korreksjon, og den er designet for å jobbe med Storage Spaces for å lage krympbare / utvidbare logiske lagringsbassenger. Det nye filsystemet handler om maksimal skalerbarhet, og støtter opptil 16 exabyte i praksis. (Dette er det teoretiske maksimumet i NTFS-spesifikasjonene, men i den virkelige verden er det begrenset til 16 terabyte.) ReFS støtter en teoretisk grense på 256 zetabyte (mer enn 270 milliarder terabyte). Det gir mye skalering.

10: Forenklet lisensiering

Alle som har jobbet med serverlisenser kan si at selve begrepet "forenklet lisensiering" er en oksymoron. Men Microsoft har virkelig lyttet til kunder som er forvirrede og frustrerte over kompleksiteten som er involvert i å finne riktig utgave og finne ut hva det virkelig vil koste. Windows Server 2012 tilbys i bare fire utgaver: Datacenter, Standard, Essentials og Foundation. De to første er lisensiert per-prosessor pluss CAL, og de to sistnevnte (for små bedrifter) er lisensiert per-server med grenser for antall brukerkontoer (15 for Foundation og 25 for Essentials). Se diagrammet med lisensinformasjon for hver utgave på Microsofts nettsted.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com