10 kablingstips for å holde datasenteret håndterbart


Datasenteret ditt er hjertet som pumper livsnerven i virksomheten din. Uten det stopper alt. Og når det har problemer, gjør det også bedriften din. Mye problemer kan plage et datasenter. Selv om de fleste ikke skjønner det, kan feil kabling være et av problemene. Men med litt enkel planlegging og arbeid foran, kan du maksimere effektiviteten og påliteligheten til datasentre-kablingen.

Jeg har satt sammen 10 tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av datasentrets kabling. Med disse tipsene har du et mer pålitelig datasenter, og personalet ditt vil ha mye lettere å vedlikeholde det.

1: Mål to ganger, kutt en gang

Det er et gammelt ordtak, men et viktig. Ikke bare lager du et sammenfiltret rot hvis du ikke måler kablene nøye, du lager også mye dyrt avfall. Du tenker kanskje at to fot bortkastet kabel ikke utgjør mye, men de bortkastede føttene legger opp. Til slutt kan du spare deg for mye tid, hodepine og penger ved å måle to ganger og kutte en gang.

2: Etikett, etikett, etikett

Hvis du ikke merker kablene, gjør du bare mer arbeid for deg selv. Hver kabel skal ha en etikett i begge ender, til og med korte løp og kabler. Hvorfor? Se for deg at du må teste en haug med kretsløp - raskt. Du krypterer og kobler fra noen få patchkabler, og når det er tid for å tilbakestille dem til standardplasseringene dine, har du ingen anelse om hvor hver kabel går. Unngå dette problemet ved å ta litt tid til å klaffe en etikett i hver ende. Forsikre deg om at etiketteringssystemet ditt er konsistent. Ikke bare gå ad hoc med dette, ellers vil du forvirre deg selv og de som jobber for deg.

3: Ikke skimp på avslutninger

Ikke kjøp billig fordi de er billige og ikke haster gjennom prosessen med å avslutte kabler. Hvis du har kabler som mister forbindelsen hvis du vekker dem, må du gjøre dem om. Hvis du ikke kan terminere kabler i søvne, må du øve. Du tror kanskje at du sparer tid og penger. Men til slutt kommer du til å avvikle med en uhyggelig hodepine når du feilsøker alle disse avslutningene.

4: Ikke hopp over testen

Når du har opprettet en kabel, test den! Og ikke godta "Star Pass" -tester (en test som knapt passerer). Hvis en test ikke består 100%, må du gjøre om kabelen. Hvis kabelen fremdeles ikke passerer etter noen få forsøk på terminering, kan du kaste den. Og sørg for at du bruker en kvalitetstester for kablene dine (og at du vet nøyaktig hvordan du bruker den). Dette enkle trinnet kan forhindre mye ekstra arbeid til slutt.

5: Hold patchkablene korte

Du har servere i et stativ som ligger innenfor en fot fra hverandre. Ikke klapp tre-fot patchkabler på disse serverne - det ser ikke bare dårlig ut, det er utrolig ineffektivt. Og hvis du har en merkelig lengde mellom servere, bruk termineringskompetansen (og testing) for å lage patchkabler som når perfekt. Med den ekstra lengden på kablene, inviterer du floker, knekk og forvirring.

6: Fargekode

Dette høres kanskje litt over toppen, men hold deg med en enkelt farge for patchkablene og kabelløpene dine. Den eneste gangen du skal bryte den regelen, er når du bruker en bestemt fargekabel til et bestemt formål. Men ikke bruk farger tilfeldig. Forsikre deg om at hver farge har et formål, og følg med. Det vil gjøre det lettere å følge kabelløp og feilsøke problemer. Og ja, det gir også et bedre datasenter - som har sine fordeler.

7: Oppgrader røret ditt

Ikke kjøp rørstørrelse for det du trenger NÅ. Kjøp rørstørrelse for det du trenger i fremtiden. Du vet aldri når du legger til, og vil ønske å kunne benytte deg av allerede kjørt rørledning. Du kan ikke gjøre det hvis du har kjøpt en størrelse som bare knapt passer til dine behov på planleggingstidspunktet. Sats alt eller ingenting.

8: Gjør designen din kabelvennlig

Når du legger ut datasenterplanene dine, gjør du det på en kabelvennlig måte. Ikke legg et stativ på et sted der det er umulig å kjøre kabel. Ellers vil du avvikle med kabel på gulvet eller henge i taket. Planlegg nøye for å unngå senere katastrofe. Sørg også for å planlegge med utvidelse i tankene. Kjør ekstra rør, ekstra dråper - mer enn du tror du trenger.

9: Separate Cat5 og kraftledninger

Ikke kjør Cat5 og strøm sammen. Du tenker kanskje at det er for minimalt til å være bekymret, men disse kraftlinjene kan utvaskes signal og forårsake forstyrrelse av Cat5. Ja, det å knytte mye Cat5 sammen kan gjøre det samme, men ikke med nesten den dårlige effekten av å kjøre dem sammen med makten. Hold strøm og nettverk atskilt for enhver pris.

10: Hold kablene svale

Du tror kanskje bare serverne trenger å være kule - men det vil være en dårlig forutsetning. Kabelen kan også bli varm, og hvis du har en enorm mengde kabel, kan den ekstra temperaturen føre til katastrofe. Design datasenteret på en slik måte at nettverkets kjøringer blir avkjølt, så vel som serverrakkene.

Spaghetti-forebygging

Kabling er ofte en ettertanke. Men når du behandler det som sådan, risikerer du at du vil finne deg albuen dypt i en spaghettibolle med nettverkskabler, og prøver å løse problemer som kunne vært forhindret med bare litt forsiktighet foran.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com