Ja, pivottabellrapporter er tilgjengelige i Google Dokumenter

Som de fleste Microsoft Excel-brukere kan fortelle deg, kan en pivottabellrapport være et veldig verdifullt verktøy for å analysere data og trekke nyttig, handlingsfull informasjon ut av den. Hvis du sporer forretningsrelaterte data i et Excel-regneark, er det en god sjanse for at du bør bruke pivottabellene for å analysere resultatene. Hvis du ikke er det, har du sannsynligvis muligheten til å lage nyttige rapporter.

I lang tid var manglende evne til å lage Google Docs til å lage pivottabellrapporter en stor ulempe og ble ofte sitert som en grunn til at strømbrukere insisterte på å bruke Microsoft Excel. Jeg var blant disse strømbrukerne, men tilbake i mai 2011 la Google til pivottabellrapporter til Google Dokumenter. Nå er de kraftige funksjonene Excel-brukere har hatt i mange år tilgjengelige for brukere av Google Docs.

Lag en pivottabell

For å opprette en pivottabellrapport i Google Dokumenter, må du først ha et regneark med data som figur A. Dette er et veldig enkelt eksempel, men generelt vil regnearkskandidater for pivottabellbehandling ha mer enn en kolonne eller radtype. I dette enkle eksemplet har vi ikke bare en kolonne med måneder, men også en kolonne med selgere.

Figur A

Først trenger du et regneark med data for å analysere
Velg området du vil bruke til pivottabellen, og klikk deretter Data | Pivottabellrapport for å komme til skjermbildet for oppretting ( figur B ).

Figur B

Legg til felt for å lage en pivottabellrapport

Klikk på koblingen Legg til felt under hver seksjon for å lage rapporten. Trinnene er veldig lik trinnene du vil bruke for å lage en pivottabell i Excel.

Sjekk ut denne veiledningen for Google Dokumenter for å se bedre på hvordan du kan dra og slippe elementer for å lage rapporten.

Pivottabellrapporter er veldig kraftige verktøy for å analysere data for å utlede informasjon som kan føre til bedre forretningsavgjørelser. Det er en ferdighet du bør beherske, og nå som det er tilgjengelig i Google Dokumenter har du flere alternativer om hvordan og hvor du kan bruke verktøyet.

Les også:

  • Hva er nytt i Google Dokumenter?
  • Bruk Microsoft Office til å lage Google-dokumenter med Cloud Connect
  • Ja, du kan lage Google Docs-maler, men vil du virkelig?
  • De 40 viktigste snarveiene for Google Apps

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com