Hvorfor serverløs databehandling gjør Linux mer relevant enn noen gang

Hva er serverløs arkitektur, og hvorfor betyr det noe for bedriften din? Forrester Researchs hovedanalytiker Jeffrey Hammond snakket med TechRepublic om de grunnleggende prinsippene for serverløs databehandling, og hvordan selskaper bruker det i neste generasjons infrastruktur.

Til tross for økningen av cloud computing, containere og en zillion andre ting som overfladisk synes å være skjebne til å pulverisere operativsystemet, fortsetter Linux (og Windows) å tygge unna. Faktisk, hvis noe, har operativsystemet blitt mer relevant enn noen gang. Hvordan skjedde dette?

Et sted å ringe hjem

Alt om skyen virker som om den skal være en stor nedtur for OS. Senest har serverløs databehandling fått fart, med utviklere i stadig større grad fikset på applikasjonskoden deres uten å tenke mye på underliggende operativsystemer.

Og likevel ... selv i serverløst land forblir operativsystemet kritisk, i stor grad fordi ingen bedrifter er 100% investert i en offentlig sky, for ikke å snakke om at alle bedrifter i en hvilken som helst skala har dekar med gammel infrastruktur som sitter rundt.

Inn i denne verden av hybridinfrastruktur skrider operativsystemet, slik Red Hat-administrerende direktør Jim Whitehurst har sagt:

Virkeligheten med enterprise IT er at utviklere regelmessig introduserer ny eller annen infrastruktur i organisasjonen når de søker tjenester for å støtte applikasjonene sine. Det beste en CIO kan håpe på er, som Whitehurst antydet, å legge et felles lag på tvers av disse forskjellige tjenestene, og bringe sanity tilbake til et ellers kaotisk rot. OS er denne innblander av gjenopprettet fornuft.

Blir gammel med deg

En annen og beslektet fordel med et operativsystem er at det gir mulighet for langsiktig støtte. De offentlige skyselgerne har vært fantastiske når de introduserte nye innovasjoner, enten det er Google BigQuery eller Azure Functions eller AWS Aurora. De har vært mindre tilbøyelige til å stoppe innovasjonssyklusen lenge nok til at CIOs kan bygge ut langsiktige støtteplaner. Faktisk virker skyene nesten allergiske mot dette konseptet.

Forbered deg på serverløs databehandling (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Ikke så OS-leverandørene. Red Hat, SUSE og andre tilbyr 10-årig livssyklus for å lappe og støtte deres bedrifts OS. For å oppnå dette må de investere over halvparten av ingeniørressursene sine på gammel teknologi. Dette er ganske enkelt ikke forretningsmodellen for skyene, og vil sannsynligvis ikke bli slik på mange år.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Viktigere, og en tredje årsak til vedvarende operativsystem, ropte Whitehurst at "nye applikasjonsmodeller som containere og mikroservices bringer operativsystemet i høysetet." Selv om det er lett å overse viktigheten av operativsystemet i denne beholderne, overskyede verdenen, understreket Whitehurst: "Hver beholder har sine brukerrom-avhengigheter i Linux i seg, og krever derfor styring av komponentene i containeren uavhengig av hvor container kjører. "

Alt dette betyr at så mye som vi har forsøkt å minimere viktigheten av operativsystemet med ting som serverløst, realiteten er at operativsystemer, og spesielt Linux, lover å spille en sentral rolle i bedriftsdataark i mange år fremover. .

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com