Hvorfor å kjøre din egen Kubernetes-distribusjon kan være en forferdelig idé

Video: 3 store ting hvert selskap trenger å vite om containere Containerløsninger er det nye normale for virksomheten. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvordan du kommer i gang i skyen, og hvorfor store selskaper trenger containere.

Tenker du på å styre Kubernetes selv? Ikke.

Å, du er virkelig smart og kan sannsynligvis trekke den av, men gitt hvor raskt Kubernetes utvikling beveger seg, vil du virkelig gjøre det med deg selv? Spesielt gitt de ekstremt praktiske Kubernetes skytjenester der ute?

Nei, ikke sant

I følge en CNCF-undersøkelse fra desember 2017, velger mange selskaper å drive Kubernetes på stedet (42%). Selv de som kjører den i skyen, bruker imidlertid ikke nødvendigvis en tjeneste som Googles GKE:

Bilde: Foundation Native Computing Foundation

Spørsmålet er "hvorfor?" Som Gravitational's Abraham Ingersoll bemerket i et nylig blogginnlegg:

Det absolutt sikreste stedet å kjøre Kubernetes-applikasjonen er fortsatt Googles GKE. De skapte den og Googles SRE-kultur skrev boka om vellykket drift av store distribuerte systemer. Med GKE og lignende Kuberentes "plattformer" kan du ikke berøre de fleste interessante knotter og knapper som kontrollerer klyngene dine. Du kan til slutt betale den latterlige offentlige skytebåndbredden for utgiftsskatt. Så kjøper pass på, men KJØP NÅ.

Og du kan være innelåst i en av disse skytjenestene. Alternativet er imidlertid potensielt å bli låst utenfor hele Kubernetes-verdien. Hvorfor? Fordi Kubernetes er vanskelig.

Det kunne vært verre

"Det er en sterk bøyning mot å holde oppstrømsprosjektet så fleksibelt som mulig så lenge som mulig, " skrev Ingersoll, som er flott for innovasjon i Kubernetes, men kan være dårlig for din spesielle distribusjon av det.

Kubernetes nåværende utgivelsesstruktur er slik at "hvis du distribuerte en Kubernetes 1.6-klynge rett etter at den kom ut i mars i fjor, var det forventet at du skulle oppgradere til 1, 7 i løpet av omtrent ni måneder eller innen den tid 1.9 ble sendt i midten av desember, " ifølge post. Dette vil sannsynligvis ikke flamme for mange av de kule barna fra Kubernetes (selv om en annen CNCF-undersøkelse viser en betydelig prosentandel av Kubernetes-distribusjoner som kjører versjoner som ikke støttes), men det vil gi alvorlig pause for bedrifter som har vokst opp på 10-års støttepolitikk, selv i land med åpen kildekode (f.eks. Red Hat Enterprise Linux).

Igjen, du kan ta dette videre, men hvorfor? Som Ingersoll påpekte, "Kubernetes plattformleverandører håndterer migrasjonen rundt bakoverkompatible eller tvangsmigrasjoner innenfor oppstrøms Kubernetes APIer."

Enda bedre, sa han: "Kubernetes-as-a-Service-tilbudene, spesielt Google Cloud's Kubernetes Engine (GKE), er de godt polerte klokkesjefene til det som i dag er den mest stabile og produksjonsverdige versjonen av Kubernetes." Google opprettet Kubernetes i utgangspunktet, og vet best hvordan de kan holde det surrende (slik at du ikke trenger det).

Det er ikke alene. I en samtale med Red Hat-utøvende Ashesh Badani, som driver selskapets OpenShift-virksomhet, fortalte Badani meg at "Kubernetes er et flott fundament for en applikasjonsplattform, men det er fremdeles udifferensiert tung løft for de fleste selskaper å integrere lagring, nettverk, sikkerhet, applikasjon rammer osv. .... samt å holde dem oppdatert kvartalsvis. " Red Hat leverer kraften fra Kubernetes i OpenShift; Google gjør det gjennom GKE; Amazon klarer det med EKS. Hvorfor vil du gå gjennom bryet?

Kubernetes er hard nok uten å øke kompleksiteten med driftskostnader. Ja, det er en trussel om innlåsning av en skytjeneste, men gitt tilgjengeligheten av open source Kubernetes, er den mest potente risikoen for innlåsning fra at du aldri vil administrere Kubernetes på egen hånd når du har hatt en smak av GKE eller OpenShift eller et annet skyalternativ.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com