Hvorfor Red Hat's $ 250 millioner oppkjøp av CoreOS er billig sammenlignet med å svikte i containere

Video: 3 store ting hvert selskap trenger å vite om containere Containerløsninger er det nye normale for virksomheten. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvordan du kommer i gang i skyen, og hvorfor store selskaper trenger containere.

Kubernetes er et av bransjens viktigste open source-prosjekter. Det er derfor rart at vi ikke ser mye mer deltakelse fra selskaper som har mye å vinne (og tape) fra oppgangen.

Riktig nok snakker en hevende befolkning av selskaper om å bidra til Kubernetes, men når det gjelder å faktisk gjøre det? Ikke så mye. Faktisk, gjennom å lese GitHub-bidragsdataene, vil du ikke finne en eneste bidragsyter fra IBM, Pivotal (eller VMware, dets kysse kusine), Docker eller Oracle på topp 20-listen. Det er ikke overraskende at du finner en hel del Google- og Red Hat-ansatte, ettersom begge selskapene har satset fremtiden på det, om enn på veldig forskjellige måter.

Spesielt Red Hat har senket Kubernetes-spillet dramatisk, ikke bare økt sine organiske bidrag til prosjektet, men også betalt en premie for å kjøpe CoreOS for å få kompetanse og produkt som vil hjelpe det å utvide Kubernetes-ledelsen i bedriften. Det er oppførselen til et selskap som forstår hvor høyt innsatsen er for å få Kubernetes riktig.

Hvem lagde Hvem?

Så hvem er egentlig de viktigste bidragsyterne til Kubernetes? Selv om listen nedenfor ikke viser utviklingen for individuell bidragsyteraktivitet (du kan få det ved å klikke her), gir den et nyttig barometer for de beste bedriftsbidragsyterne til Kubernetes:

  1. Clayton Coleman, Red Hat (1 155 forplikter)
  2. Brendan Burns, Microsoft (1 017 - men ikke mye det siste året)
  3. Wojciech Tyczynski, Google (955)
  4. David Eads, Red Hat (864)
  5. Chao Xu, Google (831)
  6. Tim Hockin, Google (818)
  7. Stefan Schimanski, Red Hat (717)
  8. Daniel Smith, Google (697)
  9. Mike Danese, Google (666)
  10. Jordan Liggitt, Red Hat (590)
  11. Justin Santa Barbara, FathomDB (578)
  12. Marek Grabowski, Google (565)
  13. Derek Carr, Red Hat (556)
  14. Yu-Ju Hong, Google (454)
  15. Janet Kuo, Google (420)
  16. Nikhil Jindal, Google (384)
  17. Lantao Liu, Google (351)
  18. Jeff Grafton, Google (348)
  19. Zach Loafman, Google (331)
  20. Dawn Chen, Google (315)

   Det er minst to interessante takeaways fra denne listen (og tilsagnstrendene vist i lenken over). For det første, mens Google-ansatte fortsatt er aktive i Kubernetes-utviklingen, har Red Hats største bidragsytere vært enda mer aktive det siste året (og merkelig nok har Microsofts Brendan Burns stort sett vært MIA målt etter engasjementsaktivitet). Heller enn et tegn på Googles falmende interesse for prosjektet, er dette faktisk en indikator på effektiv samfunnsstyring av Google. Et vellykket samfunn med åpen kildekode kan ikke dreie seg om en enkelt bedriftssponsor.

   For det andre, til tross for at Red Hat nylig ponerte opp $ 250 millioner for å kjøpe CoreOS for å utvide sin Kubernetes-ekspertise, er ingen CoreOS-utvikler topp 20-listen. Hvis vi trekker et annet syn på bidrag, vises CoreOS på topp 10-listen over bedriftsbidragere, noe som er ganske imponerende, gitt størrelsen. Tross alt er CoreOS en relativt liten oppstart. At det (og FathomDB) i det hele tatt dukker opp er betydelig.

   Red Hat mener absolutt det. Til $ 250 millioner betalte Red Hat en høy premie for et selskap hvis omsetning var ubetydelig (med en tidligere ansatt som klaget over betydelige permitteringer i salgsstyrken da selskapet støttet for en levedyktig markedsføringsstrategi). Utover noen inntekter var Red Hat virkelig et team hvis open source-tankesett er en nesten perfekt mønsterkamp for Red Hat, for ikke å snakke om et selskap som har holdt på med noe av det mer interessante verktøyet rundt Kubernetes.

   Alt dette er verdt mye mer enn $ 250 millioner for Red Hat.

   Rettferdiggjør 250 millioner dollar

   Hvor mye mer? Vel, Red Hat genererer for tiden mer enn 2 milliarder dollar årlig i inntekter, men nøkkelen til fremtiden er å legge til noen få milliarder gjennom ting som Ansible (automatisering) og spesielt Kubernetes (les: OpenShift). Red Hat-ledere har regelmessig tildelt fordelene med OpenShift til sin virksomhet, noe som fører til større avtaler som trekker langs andre produkter (som Red Hat Enterprise Linux).

   Red Hat administrerende direktør Jim Whitehurst var tydelig på selskapets inntektssamtale fra desember 2017: Fremover er det hele Linux og Kubernetes for applikasjonsutvikling. Å lede på begge disse områdene er avgjørende for selskapets langsiktige suksess:

   Og slik blir 250 millioner dollar "billig" sammenlignet med feil i containere. Red Hat var historisk tålmodig i sine anskaffelser, og måtte hyrde for lønnsomheten. Selv om det fortsatt er en bekymring for selskapet, gir det nå nok overskudd til at det har råd til å investere stort i områder som vil betale stort utbytte langs veien. Derav de relativt høye verdivurderingene for InkTank, Ansible og nå CoreOS, med den siste som viser det største gapet mellom kjøpesummen og inntektene selskapet genererte.

   Det er den neste RHEL for Red Hat, og det er verdt tungt organisk ingeniørarbeid for Kubernetes, samt store anskaffelser.

   Datasenter Trender Nyhetsbrev

   DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

   Registrer deg i dag

   © Copyright 2021 | pepebotifarra.com