Hvorfor offentlig cloud- og edge computing er avgjørende for smarte byers fremtid

Hvordan legge grunnlaget for å bli en smart by TechRepublic's Jason Hiner snakket med Ted Smith, administrerende direktør i Revon Systems, om første skritt byer kan ta mot å bli smartere og mer effektive.

En gang tidlig i 2019 vil den selvkjørende e.GO Mover-bussen treffe gatene i Tyskland. Det elektriske kjøretøyet kan transportere opptil 10 personer, med et batteri som varer i 10 timer eller så.

Og den drives av skyen. Microsoft Azure skyplattform, for å være nøyaktig.

Selv om autonome kjøretøyer drevet av skyen ikke er nye, fremhever e.GO Mover hvordan kunstig intelligens (AI), Internet of Thing (IoT) og edge computing-prosjekter i økende grad samles for å drive smarte byer. Amazon Web Services (AWS), for eksempel, kan skryte av kunder som inkluderer DriveAI, nuTonomy, TuSimple og Mapillary - som alle fungerer på autonome kjøretøysystemer.

Google Cloud Platform viser også beste fremgangsmåter for å bygge en tilkoblet kjøretøyløsning for autonom kjøring og kjøretøy-til-kjøretøy (V2V) -kommunikasjon også på plattformen.

Veksten av en slik trend er muliggjort av tilgjengeligheten av kraftige AI-verktøy på disse skyplattformene. Verktøy for maskinlæring er avgjørende for utviklingen av slike autonome systemer, og offentlige skygiganter gjør dem mye mer tilgjengelige. Dette hjelper veksten av generelle IoT-prosjekter også i smarte byer.

Selvfølgelig vil skyen på egen hånd ikke kunne drive den digitale transformasjonen av smarte byer fullt ut. Forbedret latenstid gjennom neste generasjons 5G-tilkobling vil også spille en rolle, da autonome kjøretøy og IoT-enheter lettere kan sende og motta viktige data under drift.

Men, hva skjer når tilkoblingen er flekkete? Det er når edge computing kommer inn i bildet. Edge-databehandling skjer når data behandles på samme sted der de blir samlet inn. Dette betyr at autonome kjøretøyer eller IoT-enheter vil trenge en slags datamaskin ombord for å kunne fange dataene de mottar, uten å måtte sende dem over et nettverk som skal behandles og sendes tilbake.

Edge-databehandling er spesielt viktig i autonome kjøretøyer, ettersom den potensielle faren ved dårlige operasjoner er enorm.

Etter hvert som flere og flere byer begynner å omfavne digital transformasjon, vil disse tre teknologiene spille en integrert rolle i fremtiden. Og etter hvert som byansvarlige begynner å stole mer og mer på disse verktøyene, kan det hende vi ser nettverksoperatører, offentlige skoleselgere og IoT-leverandører som fungerer på samme måte som våre leverandører av leverandører fungerer i dag.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Microsoft Azure vil drive e.GO Mover autonome buss når den treffer gatene i Tyskland i 2019, og fremhever den viktige rollen til skylverandørene i selvkjørende kjøretøy.
  • Edge computing og 5G-nettverk vil også spille en kritisk rolle i smarte byer, da mer data vil måtte behandles raskt og effektivt.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com