Hvorfor folk kommer hardt ned på Google Lesers endringer

Det er en regel på nettet at når en bemerkelsesverdig endring gjøres til noe som folk bruker og gleder seg over, kan du forvente at tilbakemeldingene blir store, uvanlig skarpe og spisset av de største tilhengerne av dette produktet eller tjenesten. Tidligere denne uken hadde Google Reader, Googles gratis, nettbaserte verktøy for å lese nyhetssider og RSS-feeds av alle slag, noen av disse bemerkelsesverdige endringene, og reaksjonene har vært raske og skarpe. Men det er en dypere historie bak den generelle forferdelsen om endringene i et Google-verktøy som kanskje har de mest dø-harde fans.

Dypere historie

Den mest merkbare endringen var redesignet, som er i tråd med Googles redesign av Google.com-søkesiden, Gmail, Google Docs, Blogger, og akkurat i dag Gmail, igjen. Jeg kjenner folk med mye bedre designfølelse enn meg selv, og de har gyldige knep om å tvinge hvitrom til et design for hvitområdet, øyestresset på en hvit side med grå type og responsivt design. Men ærlig talt, ta det fra en fyr som stirret på Google Reader i timevis hver ukedag morgen, i mer enn tre år: det er ikke så annerledes.

Neste gang så mange mennesker komme: integrasjon med Google+. Det vil si at når du finner et element du synes er interessant, eller som du vil legge til din egen kommentar til, forventes det at du nå gjør det via Google+ kontoen som er tilknyttet kontoen du bruker i Google Reader. I løpet av farten droppet Google Reader også mange alternativer som bare bodde inne i Google Reader-boblen, eller ikke nådde mye lenger: venner og følgere, og knapper for å "dele" elementer og kommentere dem.

Ny maling

Så hva er galt med et nytt strøk maling, selv om ikke alle liker fargen, og en beskjæring av tjenester som ble brukt av et mindretall av Google Reader-tilhengerne (seg selv et mindretall)?

For det første har Google Reader blitt de facto standard for synkronisering, og brukes av mange desktop feed-lesing og magasin-stil applikasjoner, som forresten ofte fokuserer på å tilby en mer elegant, design fremover leseopplevelse. Så det er hodepinen ved å slå av eller omskrive funksjoner som tredjeparts Reader-klienter en gang har stolt på, noe som er en vanlig, om ikke-velkommen, problemfri utvikling. Mer til poenget er at tredjepartsapper og -verktøy nå må bestemme om de vil skyve Google+ deling til sine egne brukere, og hvordan de kan implementere det for folk som ikke er helt nede på Googles sosiale nettverk.

Men det er en annen styrke på jobb her: følelsen av omsorgssvikt rundt en vanskelig, men aktet RSS-teknologi. Folk erklærer det som "dødt" hele tiden, men det er en kjerneteknologi som fremdeles er i bruk, spesielt som et verktøy for publisering og syndikering av innhold mellom nettsteder. Men Reader, et verktøy for sluttbrukere for å bla gjennom RSS-feedene til nettsteder (og Twitter-feeds, og Flickr-strømmer, og mest hvilken som helst webtjeneste som regelmessig oppdateres), har blitt neglisjert i lang, lang tid, i forhold til Googles andre produkter . Før oktobers forhåndsvisning av forhåndsvisning og kunngjøring, kom det siste innlegget på den offisielle Google Reader-bloggen i februar 2011. Før det var kunngjøringer stort sett mikroskala, og vanligvis ikke en virkelig forbedring (selv om Google Apps-brukere fikk tilgang til Reader i november 2010 ).

Spesialistverktøy

Hvis du bruker Google Reader, enten på nettet eller gjennom en app, kan du tilgi disse feilene. Det er virkelig ikke noe alternativ for å organisere, lese og søke gjennom masse nyheter, blogger og oppdateringer. Twitter? Du kan lage lister, og hvert nettsted har en konto, men prøv å søke etter noe som skjedde for en måned siden der, enn si tidligere i år.

Leser er et spesialistverktøy, men det belønner et godt oppsett og forsiktig tending. Så folk som elsker Reader har en tendens til å være tech-journalister, bloggere, media- og PR-fagpersoner, økonomiske ledere - hvem som helst som må overvåke og følge med på noe. Ikke en gruppe, med andre ord, som er redd for å heve en ruckus når et viktig verktøy begynner å se morsomt ut i hendene.

For å være sikker, er det fortsatt en enkel "E-post" -knapp på hvert feedelement, og en fin "Send til" -meny man kan tilpasse til store, geeky høyder. Men hvor mye energi bruker Google virkelig på å gi Reader-fans mer kraft til å finne de mest relevante nyhetene raskt og følge med på de tingene de er interessert i? Mye av den oppmerksomheten ser ut til å ha flyttet til Google+, og leserens kyndige brukere er ikke sikre på at de vil ta seg en tur.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com