Hvorfor åpen kildekode kan være IBMs nøkkel til fremtidig suksess i skyen

Video: Hvorfor selskapet ditt bør investere i åpen kildekode-programvare TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvorfor selskapet ditt bør investeres i åpen kildekode, og hvordan du kan unngå noen av de vanligste fallgruvene.

Spør de fleste utviklere hva de synes om IBM, så får du en blank stirring som svar. "IB-hvem?" I vår modige nye skyverden er IBM - en gang så imperial med CIO golfkalendere - generelt en ettertanke for utviklere som ønsker å distribuere til skyen. Og det er fortsatt gode grunner til å vurdere Big Blue, spesielt for bedrifter som har betydelige investeringer i IBM.

I stedet for å spørre IBM, men som har en tendens til å komme med gamle spørsmål som "Fordi vi er rad med Java, " snakket jeg med Linux Foundation administrerende direktør Jim Zemlin, som ga meg et mer overbevisende svar: Fordi IBM har dyp erfaring med å lage åpen kildekode i bedriften.

Det er ikke sexy, men det er kritisk.

Snorking gjennom Java

Da Thomas Claburn ba IBMs Java CTO John Duimovich om å rettferdiggjøre selskapets skyeksistens overfor utviklere, var svaret langt fra overbevisende:

På Java-plassen er vi ekspertene. Vi har maskinvareeksperter. Vi har faktisk redesignet instruksjoner om prosessorarkitektur Power og på mainframe Z gjennom årene for å gi bedre Java-støtte. Vi har vår egen JVM, OpenJ9, som er nyåpnet i år. Dette har avanserte funksjoner som for eksempel gir deg samme gjennomstrømning for halve minnet.

Spent mye? Visst har IBM en dyp benk i Java, men det er neppe det første kravet til selskaper som ønsker å flytte arbeidsmengder til skyen. I stedet er de ivrige etter å få tilgang til pakken med tjenester som selskaper som AWS, Microsoft og Google tilbyr, med behovet for virtuelle maskiner helt unngått. IBMs arbeid med JVM-er kan være fint, men det er ikke det skyen barna vil ha.

(Det er også verdt å merke seg at AWS, Microsoft Azure og Google Cloud hver gjør det ganske enkelt å bygge Java-applikasjoner. Kanskje IBMs sky er mer optimalisert for Java-applikasjoner. I så fall er den fordelen ikke nok til å gjøre opp for alt dets andre mangler, tjenestemessig.)

Å gjøre open source bra igjen

Selv om sky har blitt den "maskinvaren" du velger for en ny generasjon utviklere, forblir programvarespråket de snakker åpen kildekode. I open source-verdenen er det få selskaper som kan kreve like mye erfaring som IBM.

"IBM er organisasjonen som setter Linux på kartet. Folk glemmer det, " fortalte Zemlin. IBM fortsatte, "har investert milliarder av egen kapital, titalls milliarder av egen arbeidskraft, og over tid skapt hundrevis av milliarder verdier for kundene."

Folk glemmer dette, men IBM står bak mye av det kjedelige, bak kulissene arbeidet som gjorde åpen kildekode trygt for utviklere, enten de har merket av et Fortune 500-selskap eller jobber ut av foreldrenes kjeller. IBM står også bak "noen av de største tekniske implementeringene i verden", og bygger videre på "åpen kildekode, kanskje ikke for å bygge den neste Facebook, men for å bygge et program for administrasjon av forsyningskjeder for å spore herkomst av bloddiamanter, ved hjelp av blockchain og hyperledger for å spore Walmarts matforsyningskjede, "sa Zemlin.

Kjedelig? Ja. Kjempekul? Også ja.

Å tjene åpen kildekode

Et eksempel er hyperledger, et open source-prosjekt født hos IBM. Som Zemlin forteller det, bidro IBM med hyperledger-koden til Linux Foundation fordi "de så behovet for en ikke-cryptocurrency blockchain og hadde en kodebase og en haug organisasjoner som ønsket å gjøre kollektiv innovasjon."

Selvfølgelig gjør ikke IBM dette for fred, kjærlighet og åpen kildekode. Selv om selskapet har slitt økonomisk i årevis, har ikke forpliktelsen til åpen kildekode blitt flagget, ettersom selskapet ser utviklerdrevet open source som det naturlige komplementet til sin egen programvare- og maskinvarevirksomhet. IBM trenger utviklere.

Trenger de samme utviklerne IBM? Utviklere drar absolutt fordel av IBMs investeringer i open source, men det er ikke så tydelig at de samme utviklerne har mye å tjene på IBMs sky. Google har for eksempel gjort en fantastisk jobb med å åpne innkjøpskode som TensorFlow og Kubernetes som mater naturlig inn i å kjøre relaterte arbeidsmengder på Google Cloud Platform. Bortsett fra å utpeke sine Java bonafides, har imidlertid IBM ennå ikke demonstrert at utviklere får betydelige fordeler for moderne arbeidsmengder på skyen.

Det er IBMs store utfordring: Å oversette open source-ekspertisen til ekte, differensiert verdi for utviklere på skyen.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com