Hvorfor IBM ikke hadde noe annet valg enn å satse 34 milliarder dollar på hybridsky

Forskjellen mellom hybrid sky, offentlig sky og privat sky Det største spørsmålet i bedriften i dag er ofte hvilken type sky som skal kjøres: offentlig, privat eller hybrid. Distinksjonene kan imidlertid være uklare, så la oss definere dem.

IBM brukte 34 milliarder dollar på å kjøpe Red Hat. Det hadde egentlig ikke noe valg.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

For å forstå hvorfor IBM ikke hadde råd til å gå glipp av Red Hat, må du ikke se lenger enn realiteten til hybrid databehandling. Historisk sett, hvis IBM sa "hybrid" betydde det virkelig "vi har en sterk posisjon med risikovillige CIO-er som ønsker å dra ut sine før-distribusjoner så lenge som mulig." Derimot sa AWS "hybrid", og det betydde virkelig "vi dominerer offentlig sky og har råd til å vente på at de risikovillige CIO-ene vil få en anelse fordi utviklerne deres allerede flytter arbeidsmengde til oss."

Men nå er vi i en overskyet mellomfase med enorme bunker med kontante skiftende hender, og IBMs fremtid avhenger av å stifte et stort krav til hybrid arbeidsmengde.

En veldig hybrid nå

Det er ingen overraskelse at AWS i vår sky-tunge verden er het og IBM ikke. Det som kanskje er litt overraskende, er hvor raskt interessen for IBM og andre tech bellwethers har avkjølt.

I følge en fersk undersøkelse fra Credit Suisse CIO, skyver CIOs med glede stigende prosentvise kontanter til AWS og Microsoft, selv om de ser ut til å redusere utgiftene med IBM, Oracle og Dell betydelig. På spørsmål om hvor de prioriterer IT-forbruket valgte de samme CIO-ene fem toppområder:

  1. Sikkerhet
  2. BI / Analytics
  3. Offentlig sky
  4. Hybrid Cloud
  5. AI / ML

Av disse viktige områdene er IBMs beste alternativ hybrid sky. Ja, den har en stor BI-virksomhet, men den er basert på en utdatert tilnærming til BI. Og ja, det har sin Watson-virksomhet for AI / ML, men selskapet har kommet under visne kritikk for overselling av Watsons evner. IBM har også en offentlig skyvirksomhet, men ikke en som gir mye interesse (eller inntekter). Dette etterlater sikkerhet og hybrid sky, bare den ene setter den i stand til å stabilisere og øke programvareinntektene i hele porteføljen: Hybrid sky.

IBM kjøper en ledetråd

IBMs administrerende direktør Ginni Rometty feller tydelig dette, noe det fremgår av et nylig intervju:

I det første kapittelet i skyen, mange kundervendte, nye apper gikk på den offentlige skyen. Men nå handler kapittel to alt om misjonskritisk. Det er alt du trenger å flytte, og det vil ta containere, Kubernetes, åpne teknologier for å flytte dem. Og det du begynner å måtte skje er at folk ender opp med ... 40% i privat sky og 60% offentlig. Hvis du er regulert, er det omvendt. Og så må du flytte data mellom og blant dem, og må administrere dem. Det er det vi holder på med.

Rometty tar helt klart feil med at oppdragskritiske applikasjoner som standard er på forhånd; historisk sett var det sant, men det er i økende grad det motsatte av det vi ser skje. Fordi virksomhetens smidighet er den dominerende kraften som fører til endring i IT, er offentlig sky det enkleste stedet å få den fleksibiliteten. Lite rart da at i den undersøkelsen Credit Suisse, den største leverandøren som er klar for hybrid arbeidsbelastning, er ... AWS. Microsoft var en sterk andreplass, men alle andre var en avrundingsfeil, inkludert IBM og Red Hat.

Til tross for dette har selskaper fremdeles eiendeler som må snakke med offentlige arbeidsmengder i skyen. I dette området er Red Hat, ikke IBM, den med en troverdig historie. OpenShift har vært en blomstrende virksomhet for Red Hat ettersom tradisjonelle virksomheter ser til open source lederen for å få hjelp til å få applikasjoner i skyen. Det Red Hat har manglet er en betydelig megafon for å få ordet ut. IBM tilbyr det for alle sine problemer.

Og derfor brukte IBM 34 milliarder dollar på å gi seg selv en kampsjanse med CIOs og utviklere. Gitt omstendighetene hadde den virkelig ikke noe annet valg.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com