Hvorfor Amazon og Red Hat er de to største vinnerne innen enterprise cloud

Hvordan bedriftsbedrifter kan unngå cloud lock-in Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor hvert selskap trenger å tenke på sin kundedatastrategi langt utover GDPR.

Når det gjelder å velge vinnere i sky-krigene, er Amazon Web Services (AWS) det mest åpenbare valget. Som bosatt hegemon er det vanskelig å krangle med et selskap som har fremskyndet veksten de siste to kvartalene på toppen av en løpskurs som dverger som for alle andre leverandører ... kombinert.

Nei, dette betyr ikke at Microsoft Azure og Google Cloud Platform (GCP) er dømt - hver og en skaper ut differensiering som skal se dem skaffe markedsandeler og milliarder av inntekter for å følge med det. Imidlertid er det nettopp levedyktigheten til flere skyer som introduserer en annen, mindre åpenbar vinner: Red Hat. Siden offentlige skytjenester gjør virkeligheten til bedriftsdatabehandling enda mer messig, har Red Hat gått inn for å tilby en måte å få din hybride skykake på og ikke bli spist av den.

Evolusjon av hybrid sky

Hybride IT-miljøer er ikke nødvendigvis et strategisk valg, like mye som leverandører pleide å presentere dem som sådan. Nei, hybrid er ganske enkelt det som skjer med alle selskaper som har eksistert i en betydelig periode. Hovedrammer virker dumme for moderne arbeidsmengder, men en gang i tiden var de moderne. Faktisk var nesten alle IT-valg sannsynligvis perfekte fornuft på det tidspunktet de ble gjort. De virker bare latterlige etter hvert som teknologien utvikler seg.

Teknologi utvikler seg, men bedrifter forblir salte med gårsdagens topp moderne systemer (også kjent som "legacy") systemer. Som sådan kan det være samtidig sant at bedrifter raskt omfavner nye ting som serverløse, selv om de slog gjennom gamle ting som deres "gamle" Java-apper. Pivotals Richard Seroter spikrer dette:

Vi snakker om nye paradigmer, ikke nyteknologiske-spiser-gamle. Jeg brukte timer på å bygge funksjoner forrige uke. Jeg refactoring ikke gamle apper, jeg lager nye begivenhetsstyrte ting. Hvis du snakker med virksomheter, ser du den mer realistiske reisen fremover.

Slik har Red Hat-president Paul Cormier uttrykt det:

T han økning av offentlige skytjenester gir innovasjon som langt overgår bedriftens kapasitet til å konsumere det. Kombinert med eldre maskinvare, spredte virtualiseringsdistribusjoner og eksisterende private skyer, står organisasjoner overfor det som virker som et binært valg: ørkenmillioner, om ikke milliarder dollar, i IT-investeringer eller blir liggende igjen i støvskyene til innovasjon.

Selv om offentlig sky opprinnelig ble presentert som et "binært valg" mellom fremtid og arv, har skyselgerne myket opp dette over tid, med Microsoft Azure spesielt flink til å snurre en hybridhistorie. Red Hat tar dette imidlertid enda lenger, fordi Red Hat, i motsetning til Microsoft eller noen annen offentlig skoleselger, har råd til å fortelle en historie på tvers av skyene.

Som analytiker Torsten Volk fremhevet, er en stor takeaway fra det nylige toppmøtet i Red Hat at "Alt løper alltid på enhver sky" med Red Hat. "Det faktum at hver eneste demo alltid kjørte på AWS, GCP og Azure, viser at Red Hat ser alvorlig på å spenne OpenShift over hver, " sa Volk.

Tjener penger på kaos

Med andre ord, Red Hat gjør nå det samme med cloud computing som det en gang gjorde for open source: Å bringe orden til kaos. Forretningsmodellen Red Hat har lenge vært avhengig av kompleksitet: Jo mer bevegelige deler i et gitt open source-prosjekt (f.eks. Linux), jo mer verdi har Red Hat ved å tilby en stabil, sertifisert versjon av den. I den grad sky computing er en grei sak å kjøpe fra en dominerende hegemon (f.eks. AWS), kan Red Hats sted fremdeles være viktig, men minimeres.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

I en verden av ekte skykonkurranse, med tre levedyktige konkurrenter og en masse forskjellige skytjenester, har Red Hat imidlertid en viktig rolle å spille "for å gi portabilitet og konsistens på tvers av hybrid- og multicloud-miljøer, samt de ekstra arkitektoniske komponentene som er nødvendige for å bevare tilstand eksternt på tvers av funksjonsinnkallinger, for eksempel integrasjon med en API-gateway for å eksponere funksjoner som API-er eller ringe eksterne tjenester, en datalagring i minnet for raskere datatilgang, lagrings- og filsystemer, brukerautentisering og mer, "Red Det sa seniordirektør Rich Sharples.

For å være sikker, er det overhodet ikke klart (ennå) bare hvordan Red Hat vil utjevne virkeligheten til data som lever i forskjellige skyer. Red Hat kan tilby arbeidsflyter som spenner over de forskjellige skyene, men hvis dataene mine bor i AWS fordi jeg er gift med AWS Lambda, forblir dataene hos AWS. Rishidot-analytiker Krish Subramanian roper med rette at "Det kommer ned på datalås." Du kan med andre ord bygge "limet" over ulik skyenes datatjenester, som Iguazio-grunnlegger Yaron Haviv har bemerket, men å levere en hybridsky er virkelig rotete.

Noe som etterlater oss med to primære skoleselgere: AWS og Red Hat. AWS, fordi det tilbyr den bredeste bredden og dybden av skytjenester, og genererer massiv gravitasjonskraft som stadig kaller utviklere til standard. Og Red Hat, fordi den kan kombinere sin vinnende datasenterstrategi med skyen, og hjelper bedrifter med å håndtere den uunngåelige rotskapen til sine hybrid, multicloud-realiteter.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com