Hvorfor Alibabas avtale med MariaDB kan åpne for en ny front i skykrigene

Her er grunnen til at den offentlige skyen vokser raskt Fleksibilitet og brukervennlighet er de største grunnene til at den offentlige skyen vokser så raskt, sier Agio administrerende direktør og grunnlegger Bart McDonough.

Når verden skifter fra å kjøpe programvare til å kjøpe tjenester, selger ingen mer enn Amazon Web Services (AWS), og ikke alle liker det. Eller rettere sagt, ikke alle liker det faktum at AWS har klart å gjøre all slags gratis og åpen kildekode-programvare til ikke-så-frie og proprietære tjenester, til en mengde på titalls milliarder dollar. Faktisk er AWS så flinke til å gjøre om åpen kode til lukkede tjenester at den har en tendens til å gjøre (mye) mer fra åpen kildekode-prosjekter som MySQL enn de prosjektstifterne noen gang drømte om å lage, og har aldri vært tilbøyelige til å dele den inntekten.

Alibaba har en annen strategi.

I en bransje først har Alibaba og MariaDB kunngjort ApsaraDB RDS for MariaDB TX, en relasjonell databasetjeneste som leverer MariaDBs bedriftsprodukt. Det vil si at Alibaba håper å tjene mye penger på å selge en MariaDB-tjeneste ... og dele litt penger med MariaDB. Kan vi se at AWS, Microsoft Azure og Google Cloud Platform følger etter?

Et koselig vennskap blir koseligere

Denne nyheten kommer på høyden av Alibabas investering på $ 20 millioner i MariaDBs serie C-finansieringsrunde tilbake i 2017. MariaDB, en gaffel av den populære MySQL-relasjonsdatabasen, har lenge vært en sentral del av Alibabas tekniske strategi.

Selv om Alibaba har brukt år på å prøve å redusere avhengigheten av MySQL, i håp om å kaste problemer med låsing av transaksjoner, ble investering av økonomiske og ingeniørressurser i MariaDB en måte å sikre at MySQL satset på. Med MariaDB som aktivt omfavner og deretter utvider MySQL, gir MariaDB Alibaba en måte å styre sin "MySQL" -investering inn i fremtiden.

Å, og for å plassere skyen bedre mens Alibaba er der.

Selv om vi i den vestlige verden har en tendens til å tenke på AWS, Microsoft Azure og Google Cloud som de store-tre skoleselgerne, er realiteten at Alibaba tar tredjeplassen og nynner til en løpningsrate på omtrent 2 milliarder dollar. Alibaba refererer gjerne til sin posisjon i det gigantiske kinesiske markedet for å holde holdning som arving til AWS 'skytrone, men realiteten er at den har hatt lite å anbefale det utover "Vi er kinesisk" tonehøyde.

Å legge MariaDB til sin blanding endrer ting. Ja, du kan få MariaDB som en del av AWS 'relasjonelle databasetjenesteportefølje, men det er det. Hvis du vil ha de ekstra bitene som gjør MariaDB TX spesielle (nemlig avanserte sikkerhets- og databaseproxyfunksjoner), kombinert med en direkte linje til MariaDBs eksperter for støtte, er det bare ett alternativ: Alibaba.

Lære å dele

Dette er noe AWS, Microsoft og Google har vært uvillige til å underholde for kommersielle open source-databaseleverandører. Jeg tviler på at det er et spørsmål om å bevare margin, selv om det utvilsomt spiller inn i beslutningen. Snarere mistenker jeg at det ganske enkelt ikke er hvordan de vil bevare kontrollen og tilby tett sammensveisede tjenester i sine egne skyer.

Kan dette endre seg? Sannsynligvis ikke bare på grunn av at Alibaba og MariaDB koblet seg opp, men hva med om Alibaba hadde en lignende avtale med MongoDB? Eller DataStax (Apache Cassandra)? Så blir Alibaba plutselig et foretrukket sted for kunder å få bedriftsoppbygningen og bedriftsstøtte som mangler på andre skyer.

For mange år siden så Red Hat på muligheten for å bli en slags utveksling; et sted for open source-selskaper å tjene mer penger på koden. I dag er det en mulighet - om enn fortsatt en fjern - at Alibaba kan bli et samlingssted for selskaper som vil ha åpen kildekode tilgjengelig i skyen, men også vil betale for det.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com