Hva er egentlig bak Microsofts kjærlighet til åpen kildekode

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella

Bilde: James Martin / CNET

Google og Microsoft konkurrerer for tiden om å åpne hverandre i et bud om sky-glans. Begge selskapene har faktisk gitt ut imponerende mengder (og kvalitet) med åpen kildekode, og ga verden alt fra Kubernetes (Google) til kvanteberegningsprogrammeringsspråk og utviklingssett (Microsoft). For studenter med åpen kildekodehistorie er slike trekk ikke spesielt overraskende; hvis noe, som Thanos, er de uunngåelige.

Hvorfor? Fordi open source er og alltid har vært verktøyet til underhunden.

Åpen kildekonkurranse

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

I mange år så vi oppstart etter oppstartsregningen som "open source X", med "X" som representerer den dominerende leverandøren i et bestemt marked. (For eksempel jobbet jeg på Alfresco, "open source Documentum." Kan ikke bli mye mer sexig enn det.) Mer interessant var imidlertid den "fantastiske og irreversible trenden i bedriftsinfrastruktur, " som Cloudera-medstifter Mike Olson legg den mot åpen kildekode. "Ingen dominerende programvareinfrastruktur på plattformnivå har dukket opp i de siste ti årene i proprietær form."

For å bli tatt på alvor, trengte en teknologi bred adopsjon, og open source var den enkleste måten å komme dit raskt.

Fra Apache Hadoop til MongoDB til Apache Kafka for å sette inn bredt adoptert teknologi valgt har det hele vært åpen kildekode. Ride-hailing-tjenester kan være nødvendig å samle inn milliarder av dollar for å ta på seg skitne drosjeselskaper, men i programvare er den beste måten å konkurrere med forankrede interesser å åpne kildekoden for teknologien og la utviklere løpe løpsk.

Microsoft og andre selskaper har lagt merke til det. Gitt betydningen av utviklere, har slike tech-giganter tatt til seg åpen kildekode som en måte å lokke utviklere til å bygge applikasjoner på sine plattformer. Likevel har det kulturelle skiftet fra proprietær programvare vært smertefullt og tregt for tech-gigantene, spesielt Microsoft. Det er derfor imponerende at Microsoft i dag rangerer som verdens øverste open source-bidragsyter, i det minste målt ved antall ansatte som er aktive på GitHub.

Jobber med åpen

Selvfølgelig er "åpen" ikke bare et spørsmål om kode. Så vanskelig som det er å omskolere et selskap for å omfavne (og slippe) open source, er det uten tvil enda vanskeligere for selskaper å lære å samarbeide med tidligere konkurrenter.

Google bestemte for eksempel nylig at det ville bidra til å videreselge open source-produkter gjennom skyen. Som open source-sjefen, Chris DiBona, sa, dette var ikke "en slags sjenerøs magisk avtale", men snarere en måte å levere kundeverdi på. Selvfølgelig skader det ikke at Google Cloud posisjonerte seg som åpen kildekodevennlig mot den angivelig open source uvennlige AWS på den måten.

Kanskje mer imponerende er Microsoft.

Sammenlign med leverandører: Microsoft Azure, Amazon AWS og Google Cloud (Tech Pro Research)

Google har en lang historie med å jobbe med åpen kildekode. Microsoft på sin side har en lang historie med å gjøre alt som er i sin makt for å ødelegge open source. Som sådan, når Microsoft starter en kjærlighet med open source-partnere, er det enda større nyheter.

Akkurat denne uken, tilsvarende selskapets Build-utviklerkonferanse og Red Hat Summit, kunngjorde Microsoft (eller nylig kunngjort):

  • Omfavnelsen av åpen kildekode Chromium (fra Google) som hjertet i Edge-nettleseren ... og ville ha det kjørt på Apples MacOS og andre operativsystemer (Merk: Hvis dette ikke virker som en stor avtale, har du det ' Jeg har eksistert lenge nok til å huske Microsofts antitrust-problemer);
  • Utgivelsen av ONNX, "gir dataforskere fleksibilitet til å trene og stille inn modeller i rammen av deres valg." Med andre ord kan en dataforsker blande og matche rivaliserende rammer. Start med Microsoft, avslutt med Googles TensorFlow;
  • Lanseringen av KEDA, en open source Kubernetes hendelsesstyrt autoskaleringstjeneste, med Red Hat, slik at "utviklere kan distribuere serverløse containere på Kubernetes i enhver offentlig eller privat sky, så vel som på stedet, " og ikke bare Microsofts Azure.

Det er faktisk den siste som er mest interessant. Microsoft tilbrakte mange år på å bli koselig med åpen kildekode før den til slutt, i 2015, bestemte seg for å bli chummy med den dominerende open source-leverandøren, Red Hat. Her var det tross alt et selskap som klarte å gjøre den "kreftsyke" Linuxen til milliarder av dollar i omsetning. I dag står Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og Red Hat administrerende direktør Jim Whitehurst på scenen sammen, venner.

Eller i det minste allierte.

Begge selskapene må slå AWS. Begge er avhengige av åpen kildekode, som Google også gjør. Open source var, og er, verktøyet til underdog. Med tanke på hvor store innsatser er i dette skyet sjakkspillet, kan vi forvente å se enestående mengder åpen kildekode av høy kvalitet utgitt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com