Hva HP går fra klienten signaliserer om fremtiden

Uventet i sin timing er ikke nylige kunngjøringer fra HP om å kansellere pekeplaten og lete etter "strategiske alternativer" til HP-serien med stasjonære og bærbare datamaskiner. HP reagerer tidlig og avgjørende på megatrendene innen nettsky og IT-forbruk. Jeg er enig med tidlig analyse om at dette er gode langsiktige beslutninger for HP, og posisjonerer HP for mulighetene for større programvare og tjenester for bedrifter, i en IT-verden av brukerleverte databehandlingsenheter.

Denne flyttingen fra klientplattformen betyr at HP ser fremtiden i andre skiver av informasjonsarbeiderens økosystem. En megatrend mot skyplattformer for bedrifter i alle størrelser betyr at et konvensjonelt IT-nettverk vil utvikle seg til et scenario der klientenheter av forskjellige typer kobles til private, hybrid og offentlige skyer for å få gjort arbeid.

Hvis du ikke oppgir klienten, er det to gjenværende maskinvarestykker av økosystemet: Serveren og lagringskomponentene som skaper skymiljøene, og nettverkskomponentene som kobler enheter til skyen. Mens etterspørselen etter konvensjonelle stasjonære PC-er forventes å avta over tid, er det ennå ingen horisont i den fortsatte etterspørselen etter sky- og nettverkskomponenter.

HP går etter skyen

De største offentlige skyleverandørene som Google og Microsoft opererer med massiv serverfarmer med ekstrem høy tetthet bygget med tilpasset maskinvare. Kunder som er klare til å migrere sin IT-forutsetning, kan kjøre hele driften i den offentlige skyen hvis det passer deres virksomhet. For eksempel kan Microsofts Office 365 kombinert med Microsoft Windows Azure og SQL Azure fullstendig erstatte lokale servere for noen organisasjoner.

HP mister bare virksomheten i denne modellen, med mindre de leverer konsulent- og administrasjonstjenestene som hjelper til med å overføre kundene til den offentlige skyen, og eventuelt skrive native cloud-applikasjoner for kunder. Administrasjon og arkitektur av hybridskyer (som kombinerer offentlig med private skyelementer) er en begynnende industri der HP kan lede fra et konsulentperspektiv, samt tjene på de private skyhardwarestykkene.

Så er det de mange organisasjonene som ikke kan eller ikke vil migrere til offentlige skyer, men vil bli tvunget av økonomi til å enten bygge private skyer, eller migrere til en privat sky som er vert av en pålitelig tjenesteleverandør. I disse private skyscenariene er HP allerede markedsledende som leverandør av servere og bladserver; se i figur A den imponerende 50% markedsandelen for HP-bladeservere i første kvartal 2011.

Figur A - HP dominerer markedet i Blade Server-kategorien med 50% andel i første kvartal 2011.

Private skyer består av lagrings-, databehandlings- og nettverks 'tekstiler' designet for raskt å skaffe og skalere servere og applikasjoner på forespørsel. Bladeserverinnkapsler pakker disse stoffelementene effektivt, og er den ideelle private skyplattformen for mange organisasjoner og tjenesteleverandører.

Beskjeden innvirkning på PC-salg, mulighet for andre

En administrativ bekvemmelighet for bedriftskunder, og ofte med kostnadsbesparelser, var pakking av server, infrastruktur og PC-salg og service fra HP. Det er en appell og logikk for å få PCer, nettverksbrytere, skrivere, trådløse tilgangspunkter, servere og lagring alt fra samme maskinvareleverandør. Når HP slipper sin egen PC-serie, vil organisasjoner som er "låst" inne i HP-stabelen, ta en beslutning.

Vi vet selvfølgelig ikke nøyaktig hva HPs planer er for deres personlige systemdivisjon. Et mulig scenario er et "Compaq" -merke som selges eller spinnes av, og som i hovedsak følger en bane som IBM og Lenovo. I det scenariet kunne fremtidige bedriftseiere kjøpe Compaq i stedet for HP PC-er, og ikke ofre mye i veien for kvalitet og funksjoner. Det kan være en beskjeden økning i kostnadene per PC for organisasjoner som tidligere har kjøpt serverne, infrastrukturen og PC-ene fra HP i "store kjøp" -avtaler.

Dell og Acer, de gjenværende USA-baserte PC-leverandørene, ville være de åpenbare fordelene for organisasjoner som ikke valgte å kjøpe Compaq-PCer. I alle fall kobles beslutningen om kjøp av PC definitivt fra beslutningen om server og kjøp av infrastruktur. Muligheten er også der for organisasjoner å omfavne forbrukere som en alternativ informasjonsarbeiderløsning.

Slutten på high end administrerte skrivebordet

En endelig mulig strategisk implikasjon av HP-kunngjøringene er en hastverking på slutten av "Enterprise Desktop" som en dominerende plattform for informasjonsarbeider. Her snakker jeg om high-end stasjonære PC-er som er kjøpt og noen ganger nøye administrert i flåter, forventet å vare i fem eller flere år. HP har alltid vært markedsledende på dette PC-segmentet.

HP fortsatte Compaqs arv med å tilby PC-er som koster tre til fem ganger hva PC-ene koster i ditt lokale PC-uttak for forbrukere. I tillegg til å ha 3 års maskinvaregarantier på stedet, ble disse "industrielle styrke" PC-ene optimalisert for fjernstyring ved bruk av teknologier som wake-on-LAN, varsling om feilvarsel på harddisken og inneholdt robust konstruksjon og tyngre metallchassis.

Disse PC-ene med lang levetid tilbød faktisk den laveste totale eierkostnaden (TCO) til en virksomhet som ønsket å standardisere programvarebilder for bare noen få maskinvaremodeller med lang tilgjengelighet og støttelivssyklus. Men selv den lave TCO er fortsatt mye høyere kostnader enn å ikke prøve å distribuere en standard stasjonær eller bærbar PC og programvarebilde i det hele tatt. Tabell 1 kan få deg til å tenke på noen av implikasjonene av forbruk av IT.
Enterprise Desktop Forbrukerenheter i virksomheten
100% arbeidsgiver-levert maskinvare Ansatt bringer og støtter sine egne enheter
100% arbeidsgiver-levert programvare Blanding av ansattes og arbeidsgiverleverte programvare
Kablet til LAN, alltid det samme nettverket Kablet eller trådløs, vandre over nettverk
Gigabit-hastighet på LAN Ulike hastigheter inkludert trådløs telefon
3 til 5 års livssyklusstyring Ansatt kan bytte enheter ofte
Konvensjonelle "fete" klient / server applikasjoner Nettbaserte og / eller skybevisste applikasjoner
Tabell 1 - Implikasjoner av forbrukerenheter som erstatning for Enterprise Desktop

Det er noen bransjer, for eksempel helsetjenester, finansielle tjenester og myndigheter, der det ikke forventes at forbruker vil virke. Virksomheten vil alltid trenge å tilby maskinvare og programvare for sensitive bransjer. For mange andre firmaer kan det imidlertid komme et logisk tippepunkt hvor det er en enkel beslutning å tillate, oppmuntre eller til og med kreve at ansatte leverer egen klientmaskinvare!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com