Hva Google Drive ville gjort for Apps

Kan du føle det? Det er en endring i været, som signaliserer at skyene endrer seg. I dette tilfellet er det en sky av ukjent størrelse, som dannes på Googles servere og sprer seg for å dekke hver eneste Google-konto der ute. Og antagelig for å hjelpe Google Apps-brukere som ikke allerede har implementert delt plass for sine brukere.

Redaktørens merknad: Vi jobber med en utdannet antagelse om at Google Drive er i horisonten. Det er mulig Google kan trekke teppet ut fra oss.

Google Disk

Ikke Google Drive vi leter etter

Google Drive, som det tilsynelatende kalles, kan omfatte alt fra 1 GB til 5 GB serverplass, levert av Google, for brukere å lagre alle filene de vil ha. GigaOm siterte "godt plasserte kilder kjent med selskapets planer" for å videresende størrelsen på 1 GB. Om Malik forventer også at en lokal programvaresynkroniseringsklient, og at webgrensesnittet vil se ut som Google Docs (selv om alle Google-produktene begynner å se ut som Docs).

Det kommer i konflikt med skjermbilder hentet fra en tipster av Talk Android-bloggen: en 27. mars som viser et Windows-installasjonsprogram som touter 2 GB plass, og ytterligere to dager senere, noe som antyder 5 GB. Språk på installasjonsprogrammet og nedlastingssiden antyder at Google Drive vil fungere mye som den etablerte konkurrenten Dropbox. Det vil være tilgjengelig på nettet og de fleste plattformer, ha øyeblikkelig synkronisering og versjonskontroll, og kommer med et API for tredjepartsapper for å sende og hente filer fra tjenesten.

Størrelse spiller ingen rolle

For noen brukere er det neppe viktig med 1, 2, 5 eller 10 GB lagringsplass. En av de mer interessante småtingene, som har hatt minst dekning, kommer imidlertid fra GigaOms kilder: Google Drive "vil lanseres for Google Apps-kunder og vil også være domenespesifikk." Akkurat nå håndteres lagring for individuelle Google Apps-brukere på samme måte som for individuelle Google-kontoer.

Hver Google-konto, Apps eller ikke, akkurat nå, får rundt 7, 5 GB plass på Googles servere for Gmail-lagring. Google Dokumenter gir 1 GB gratis plass for alle. Picasa Nettalbum og foto- og videoopplastinger på Google+ tilbyr 1 GB, men bare store bilder og videoer teller. Hvis du vil ha mer, betaler du ganske små $ 5 eller så for 20 GB å dele mellom apper per år (som jeg, for avslørings skyld), 20 dollar for 80 GB, og så videre.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Så ville Google Drive-tilbudet, uansett hva det er, telle med til den grensen? Det ser ut som om Drive ville være sin egen plass. Svært få Gmail-brukere nærmer seg grensene for kontoen sin, i det minste av anekdotisk erfaring. For eksempel, selv etter mer enn fem års bruk og en sommerbruk på å handle enorme TIF-bildefiler med redaktøren av Google+: The Missing Manual, bruker Gmail-kontoen min bare 4 GB av sin tildeling på 7, 5 GB. Så det ser ut til at Google kan ha råd til å tilby Drive plass som et insentiv for bedrifter til å bytte til sin Apps-plattform.

Bunnlinjen

Nå kan virksomheter som har relativt enkle fildelingsbehov, stole på at Google også administrerer det for dem. Og ett område der du kan se en virkelig kreativ og nyttig utnyttelse av den sentrale plassen, er på Google Apps Marketplace.

Bedrifter kan lagre alle bilder, skrifttyper og andre elementer som trengs for markedsføringsmateriell i en mappe, slik at Constant Contact, for eksempel, ikke trenger en rekke e-poster "Hei har du". Mange apper tilbyr allerede dokumenthåndteringsløsninger innen Apps, men nå har hver Apps-installasjon litt arbeidsplass til å begynne med, før du bestemmer seg for at den trenger en mer kompleks infrastruktur.

Hva kan du se Google gjøre med Google Drive for å gjøre det til lykke for Apps? Hva skulle du håpe at det gjør for ditt eget Apps-oppsett?

Les også:

  • Rask tips: Merk e-postsamtalene dine før du sender dem
  • Hvorfor SMBer ikke oppgraderer fra gratis Google Apps
  • Google avskaffer apper-baserte virksomheter for "Play"
  • Et praktisk argument for et Google Drive-produkt

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com