Walmarts store veddemål på Microsoft Azure vil ikke drepe det private skyarbeidet i OpenStack

Hvorfor Azure kan være en enorm styrke i den offentlige skyen i mange år fremover Microsoft styrer produktivitetssuite, sier Agio-administrerende direktør Bart McDonough, og det er en enorm fordel i skyen.

Walmart hadde aldri tenkt å satse på sin infrastruktur på Amazon Web Services (AWS), gitt den voldsomme detaljhandelsrivaliseringen mellom de to. Som sådan er det ikke overraskende å se Walmart inkludere en femårsavtale med Microsoft Azure. Faktisk sa Microsofts administrerende direktør Satya Nadella like mye i et intervju med Wall Street Journal, og erklærte at Amazonas rivalisering "er absolutt kjerne" for partnerskapet.

Det som imidlertid er overraskende, er at Walmart i det hele tatt satser på en offentlig skoleselger, gitt mange års store investeringer i å prøve å bygge sin egen sky.

Det er ikke deg, det er meg

For å være tydelig, er det ingenting galt med å satse på Azure. Som Microsoft avslørte i sin nylige inntektsanrop, ser selskapet et hevende antall "tier-one arbeidsmengder" som flyttes til Azure, med "forpliktelser gjort av noen av de største merkene." Selv om selskapet tilbød knappe detaljer, sa selskapet at Azure-omsetningen har vokst 89% år over år, mens den bemerket at den hadde doblet antallet 10 millioner dollar.

Det er klart, Microsoft sementerer sin plass som bransjens sterke andre i skyen.

Samtidig har Walmart ikke gjort noen hemmelighet for sin forakt for AWS, og har gått så langt som å diktere til teknologileverandørene at de ikke driver tjenestene sine på AWS. Mens Walmarts preferanser ikke kutter kraftig inn i AWS 'virksomhet, sier "The nudge from Walmart har vært ganske konsistent", og legger press på leverandører for å prøve alternativer som Azure, sier Judson Althoff, Microsofts konserndirektør.

I sum er Microsoft en sikker innsats for et selskap som Walmart som ikke tåler AWS på grunn av tilknytningen til Amazon. Det som er mindre tydelig, er hvorfor den ser behovet for å satse på annen sky enn sin egen.

Gå av skyen

Walmart flyttet tross alt hele sin e-handelsstabel til OpenStack tilbake i 2014. Hver gang OpenStack-kritikere (som meg) har kastet seg inn i det stagende momentumet, ville OpenStack-cheerleaders peke på Walmart som en seriøs suksesshistorie. Når Walmart nå ser ut til å avlyse OpenStack-innsatsen til fordel for Microsoft Azure, høres Walmart ut som et dødsfall for kviksotisk privat skyinnsats?

"På ingen måte tar dette bort fra arbeidet vi har gjort med OpenStack, " sa en talsperson for Walmart i en TechTarget-rapport. "Det er klart vi har investert mye der fra et tids- og økonomisk perspektiv."

Ja, og selskapet har vært ganske stolt av sin private sky. Dette er Walmart som hyllet sine "seks gigantiske serverfarmer, hver større enn ti fotballbaner." Den samme Walmart som håpet å bygge verdens største skybaserte database.

Den samme Walmart som nå satser stort på Azure.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

De to trenger selvfølgelig ikke være i (mye) konflikt. Som Pivotals Richard Seroter påpekte for meg på Twitter, høres Walmarts Azure-avgjørelse ut som "masse dataanalyse og ML for sky arbeidsbelastning, og sannsynligvis mange interne apper og forsyningskjeden ting på privat sky." Selv om dette ikke var tilfelle, og Walmart hadde bestemt seg for å presse 100% for offentlig sky, ville "jeg ville ta hva, et tiår?" han fortsatte.

Faktisk. Privat sky kan være død, men det vil ta lang, lang tid før alle på Walmart (eller andre steder) å realisere den drømmen om en perfekt offentlig sky.

Så, ja, Walmart planlegger å ha sin Azure kake ... og spise sin private OpenStack sky også. Det er slik virksomheter jobber: Sakte.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com