VMware ville ha Amazon død, men nå er de partnere: Her er grunnen

Virtualisering: Det bedrifter trenger å vite Virtualisering er den nye standarden i datasenteroppsett - dette er noen av grunnene til.

Amazon Web Services og VMware kan til slutt håpe å ødelegge hverandre, men i dag er de best av venner. For å vokse enda raskere, trenger AWS å omfavne de hybride arbeidsmengdene den en gang var dispergerte som "falsk sky." For å forbli relevant, må VMware på sin side koble sin datasenterstyrke til den raskere voksende offentlige skyen (en omvendt for sin tidligere uttalelse om at "en arbeidsmengde går til Amazon, taper du, og vi har tapt for alltid").

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Det er imidlertid grunn til bekymring hvis du er VMware. AWS-sjef Andy Jassy uttalte utvidelsen av de to selskapenes partnerskap ved å gjøre det mulig å drive Amazon RDS på VMware innen bedriftsdatasentre. AWS-sjef Andy Jassy sa at avtalen ville "gjøre det enkelt for kundene å sette opp, drifte og skalere databaser i- lokaler og hybridmiljøer, samt migrere dem til AWS. " Så bra som den første delen av setningen kan høres ut til VMware, antyder den siste frasen risikoen: VMware kan nettopp utvide rampen til AWS.

A Hobson's Choice

AWS trenger ikke å gjøre dette. Ikke egentlig. Selv om det antagelig kan tjene milliarder av dollar i skytjenester som venter på IT-laggards for å kapitulere til skyen, viser denne sammenkoblingen med VMware en pragmatisme som mangler i den tidlige AWS-strategien. På det tidspunktet var Jassy rask med å insistere på at å investere stort i virtualisering (hovedsakelig solgt av VMware) for å opprettholde en "privat sky" ikke "var en" ekte skymodell "."

Over tid har AWS myket opp denne holdningen, mens de alltid insisterer på at den beste skyen er offentlig sky. På AWS re: Invent 2015 sa Jassy: "Vi har hatt en sterk tro ... at over tidens fylde - 10 til tjue år - vil relativt få selskaper ha egne datasentre og de som har det mye mindre fotavtrykk. " Noen få nettlesome problemer, som forskriftskrav eller bryet med å flytte eldre arbeidsmengder, betydde selvfølgelig at noen applikasjoner "definitivt skulle kjøres i hybridmodus en stund."

SEE Cloud v. Datasentervedtak (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Og slik sluttet selskapet et partnerskap med VMware tilbake i 2016 og fortsetter å trave ut partnerskapet hver gang Microsoft spesielt slår brystet om evnen til å omfavne hybrid arbeidsmengde. Det er en fin hekk, men en som har en tendens til å "migrere arbeidsmengder til AWS."

For VMware er ting mer komplisert. Virtualiseringskongen dominerer datasenteret, men fart flytter til den offentlige skyen. Som Jassy påpeker, vil det momentumet, hvor sterkt det er, ta en looooonnnnnggggg tid å spille ut, i løpet av hvilken tid VMware kan finne ut av strategien. Den tiden kan være enda lenger ute, som EMCs Matt Baker har uttalt, de teknologiske og økonomiske insentivene som hadde presset til offentlig sky begynner å utjevne, og etterlater oss et sted hvor både leverandører av offentlige skyer og private datasentre kan vinne stor.

Kan være.

Hever en stigende offentlig sky alle båter?

Allerede tilbake i 2015 observerte Gartners Thomas Bittman at mens private sky-VM-er vokste i 3X-tempo, eksploderte offentlige sky-VM-er i 20X-tempo. Mens han oppsummerte, "Nye ting har en tendens til å gå til den offentlige skyen, mens de gjør gamle ting på nye måter har en tendens til å gå til private skyer. Og nye ting vokser rett og slett raskere."

Det er like sant i dag som i 2015. Mer, hvis noe.

Noe som AWS uten tvil trengte at dette partnerskapet skulle vokse, men VMware trengte det for å overleve.

SE: Amazon Web Services: En innsidehåndbok (gratis TechRepublic PDF)

Tilbake i 2014 var VMware-administrerende direktør Pat Gelsinger sløv i sin vurdering av den offentlige skyrisikoen: "Vi ønsker å eie bedriftens arbeidsmengde. Vi mister alle hvis de havner i disse offentlige skyene. Vi ønsker å utvide vår franchise fra den private skyen inn i den offentlige skyen og på en unik måte gjøre det mulig for våre kunder med fordelene fra begge deler. Eier bedriftens arbeidsmengde nå og for alltid. " Mer gripende klaget han, hvis "en arbeidsmengde går til Amazon, taper du, og vi har tapt for alltid."

Siden den gang har selskaper fortsett å betale VMware for de private datamaskinens arbeidsmengder, men mye mindre for offentlige skylbehov. I mellomtiden har AWS ryddet opp og vil fortsette å rydde opp. Denne avtalen tilbyr en livslinje til VMware. Imidlertid, som Jassy minner oss, gjør det det også enklere for datasenter-tilbøyelige utviklere å "gjøre det enkelt for kundene å ... migrere arbeidsmengder til AWS."

Dette antyder ikke at VMware er dømt. Snarere er det for å indikere at VMware spiller et farlig spill, et som det verken har råd til å ikke spille eller tape.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Les også

  • VMware senker inngangsprisen for VMware Cloud på AWS (ZDNet)
  • Hyperkonvertert infrastruktur: Et jukseark (TechRepublic)
  • VMware lanserer nye skytjenester for automatisering, sikkerhet (ZDNet)
  • Har tiden endelig kommet for PostgreSQL? (ZDNet)
  • VMware-oppdatering hjelper sky ops, DevOps og sikkerhet med å forbedre multi-cloud management (TechRepublic)

Din ta

Hvordan ser du partnerskapet mellom AWS og VMware spille ut? Del dine meninger og spådommer i diskusjonen nedenfor.

Bilde: iStock / metamorworks

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com