Bruk Google Apps Marketplace for å skalere Google Apps enda lenger

Siden lanseringen tilbake i 2010 har Google Apps Marketplace blomstret opp fra et lager av ubetydelige B2B-nettbaserte applikasjoner som er marginalt tilknyttet Google Apps, til sannsynligvis en av de beste grunnene til å begynne å bruke Google Apps i utgangspunktet. Selv om ikke mye har endret seg i forhold til forholdet mellom gratis og betalte apper, har appene selv kontinuerlig blitt bedre, ettersom integrasjonen med Google Apps-pakken med applikasjoner (f.eks. Gmail, Google Kalender og Google Dokumenter) har blitt bedre og konkurransen blant utviklerne har stivnet - mest på grunn av bredere adopsjon og støtte fra lokalsamfunnet for Google App Engine. Så hvis bedriften din for øyeblikket ikke bruker Google Apps Marketplace for å skalere utover omfanget av hva Google Apps har å tilby, kan det være lurt å begynne å undersøke det, da det kan bevise virkningene for å blande hele organisasjonen i Google-skyen.

Installasjon

Installasjonen av en Google Apps Marketplace-app er en liten bit når du har konfigurert Google Apps-kontoen din. Det innebærer i utgangspunktet å trykke på Legg til nå-knappen som vises under hver applikasjons beskrivelsesside, og legge inn et rudimentært sett med informasjon, mest om Google Apps-kontoen din. Når du har fullført applikasjonsdistribusjon, vil du kunne se og referere appen din under Google Apps-domenedashbordet, samt konfigurere tilgang til og fra den.

Hvis du av en eller annen grunn skulle ha problemer med å installere en app, kan du se denne hjelpesiden.

Navigere på markedsplassen

Så enkelt som installasjonen er, er også navigering av markedsplassen. Det intuitive oppsettet består av en tre-kolonneoppsett, hvor man ved landing på Google Apps Marketplace hjemmeside først kan merke en liste over applikasjonsprodukter og tjenestetyper til venstre.

Figur A

Når du klikker på et produkt eller en tjenestetype, blir en bruker omdirigert til en ny side der man kan se en katalog med Toppinstallasjoner. Selv om det kan virke fristende, er det sannsynligvis best å ignorere å klikke på en applikasjon som er oppført her, da det mest sannsynlig vil forhindre deg i å vurdere et større antall lignende apper som kan være bedre tilpasset dine behov. Hvis du velger koblingen Se alle under toppinstallasjonslistene, i samme midtkolonne, blir du sendt videre til en mer effektiv side som er relevant for søket ditt.

Under resultatsiden for produkt- eller tjenestetypen kan en bruker nå avgrense søket sitt ved å sortere applikasjoner etter rangering, hvor ny appen er og mengden anmeldelser appen har mottatt. En bruker kan også filtrere apper etter noen av de mer kjente eller standardfunksjonene i Google Apps Marketplace-app-tilbud, for eksempel enkeltpålogging (m / Google Apps-brukerkonto) og e-postintegrasjon.

Figur B

Når du ser på appresultatene som faller nedover midtkolonnen på resultatsiden for produkt eller tjenestetype, inneholder hver appliste en tittelkobling som vil omdirigere deg til en annen side med en full beskrivelse av applikasjonen, en liste med anmeldelser og leverandøroppsummering og kontaktinformasjon. Det er her du kan bruke Legg til det nå-knappen for å starte installasjons- / distribusjonsprosessen for en gitt app, enten det vil være en gratis, betalt eller prøveversjon.

Før du henviser til en søknads tittelkobling på resultatsiden, kan man observere en rekke viktige elementer som hjelper til med å beskrive applikasjonen, som til og med kan forhindre at du må gå til den fullstendige beskrivelsen for applikasjonen i utgangspunktet. Dette inkluderer en kort, men ofte poengtert beskrivelse av appen, prisinformasjon, vurdering av appen (basert på en til fem stjerner, som stemt på av andre brukere av markedsplassen), og en inline visning av standardfunksjonene nevnt ovenfor som kan filtreres. under den venstre delen av websideoppsettet (f.eks. indikeres enkeltpålogging med et nøkkelikon, mens ampersand- og kalenderikonene noterer henholdsvis kontakter og kalenderintegrasjon).

Figur C

Bruk søkefeltet Marketplace

Man kan alltid bruke Google Apps Marketplace-søkefeltet for å avdekke en presis samling av apper. Og så lenge en bruker har god sans for den typen programvare han / hun ønsker å se gjennom, er funksjonen ganske effektiv. For eksempel vil et enkelt søk etter "CRM" avsløre en omfattende mengde apper for administrasjon av kundeforhold.

Lukkende tanker

Google Apps er i seg selv et enestående sett med verktøy for både produktivitet og kommunikasjon på tvers av en organisasjon. Imidlertid er det ofte begrenset av omfanget av fleksibiliteten det kan tilby, hovedsakelig på grunn av bestemte virksomhetsaktiviteter som krever tilpasning av applikasjoner, eller arbeidsflyter som ikke er ideelle for å lagre og hente dataene gjennom en serie løst koblede og vilkårlig definerte dokumenter, kalenderhendelser og / eller e-post. Derfor bør Google Apps tenkes som bare en del av den trebeinte krakken som er det større målet - adopsjon av skytjenesten. Sammen med standard Google Apps, for eksempel Gmail og Google Docs, kan en bedrift distribuere en samling av Google Apps Marketplace-apper som gir mer tilpasning og fleksibilitet som kreves.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com